Τρίτη 23 Οκτωβρίου 2018, 08:48

Παραιτήθηκε ο πρόεδρος του ΟΛΠ Γιώργος ΑνωμερίτηςΑντίθετος στην πώληση της πλειοψηφίας των μετοχών του Οργανισμού σε ιδιώτες

Την παραίτησή του υπέβαλε στην πολιτική ηγεσία του υπουργείου Ναυτιλίας, ο πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος του ΟΛΠ, Γιώργος Ανωμερίτης.

Ο λόγος είναι η πρόθεση της κυβέρνηση να ιδιωτικοποιήσει τον ΟΛΠ ενώ ο ίδιος παραμένει σταθερά αντίθετος με την πώληση, εκτιμώντας ότι η μόνη επωφελής λύση είναι η παραχώρηση.

Στην επιστολή του προς τον Θοδωρο Δρίτσα, ο κ. Ανωμερίτης εξαπολύει βολές για το θέμα της ιδιωτικοποίησης του ΟΛΠ τονίζοντας ότι η κυβέρνηση, δια του ΤΑΙΠΕΔ «μετέβαλε τις προγραμματικές της θέσεις».

Οπως τονίζει στην επιστολή του, «εάν η Κυβέρνηση εμμένει στην πώληση της πλειοψηφίας των μετοχών του ΟΛΠ σε ιδιώτες, αμέσως μετά τη Γενική Συνέλευση θα παρακαλούσα να ενημερώσετε το μέτοχο της πλειοψηφίας, ότι δεν προτίθεμαι να παραμείνω στις θέσεις που σήμερα κατέχω».

Ο κ. Γιώργος Ανωμερίτης θα έχει συνάντηση συνεργασίας την Πέμπτη 11 Ιουνίου και με τον Πρόεδρο του ΤΑΙΠΕΔ κ. Στέργιο Πιτσιόρλα, για τα θέματα διαδοχής της παρούσας διοίκησης, καθώς και για τα θέματα ημερησίας διάταξης της Γενικής Συνέλευσης.

Ήδη, τα εμπλεκόμενα υπουργεία έχουν προετοιμάσει τις προτάσεις τους για τον ΟΛΠ, του ΟΛΘ αλλά και των δέκα περιφερειακών λιμανιών, ενώ σύμφωνα με πηγές από το υπουργείο Ναυτιλίας, για το θέμα αναμένεται να συνεδριάσει αύριο, Πέμπτη 11 Ιουνίου, επιτροπή στην οποία θα συμμετέχουν ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης, Γιάννης Δραγασάκης, ο υπουργός Οικονομίας, Υποδομών, Ναυτιλίας και Τουρισμού, Γιώργος Σταθάκης, ο αναπληρωτής υπουργός Ναυτιλίας, Θοδωρής Δρίτσας και ο γραμματέας της κυβέρνησης, Σπύρος Σαγιάς.

Οι ίδιες πηγές ανέφεραν ότι ο πρωθυπουργός έχει ζητήσει την επίσπευση των διαδικασιών έως το τέλος Ιουνίου.

Για το θέμα των αλλαγών στις διοικήσεις του ΟΛΠ και του ΟΛΘ και των υπολοίπων λιμανιών αναμένεται να υπάρξει ανάλογη συνεδρίαση και από το ΤΑΙΠΕΔ, που είναι ο βασικός μέτοχος.

Αυτήν τη στιγμή το ΤΑΙΠΕΔ κατέχει το 74% του ΟΛΠ και του ΟΛΘ (εισηγμένες εταιρείες στο χρηματιστήριο Αθηνών) και το 100% των υπολοίπων λιμανιών.

Διαβάστε εδώ την επιστολή

Portal Team

Συντάκτης: Portal Team

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Your email address will not be published. Required fields are marked as *

*


Σχετικές ειδήσεις