Τετάρτη 17 Οκτωβρίου 2018, 07:05

ΠΕΙΡΑΙΑΣ: Η ΑΝΑΣΥΡΣΗ ΤΟΥ «ΝΕΚΡΟΥ» ΠΑΝΑΓΙΑ ΤΗΝΟΥ..

Photo by: Simos Michaloglou


Με το πρώτο φως της ημέρας ξεκίνησαν οι εργασίες ανάσυρσης του μισοβυθισμένου "ΠΑΝΑΓΙΑ ΤΗΝΟΥ", από την ακτή Κονδύλη του λιμανιού του Πειραιά, το οποίο είχε ακουμπήσει στο βυθό, όταν στις 27 Απριλίου πήρε απότομα κλίση λόγω εισροής υδάτων από τη δεξιά πλευρά.

Η μοίρα του από καιρό είναι προδιαγεγραμμένη και οι "τίτλοι τέλους" σε κάποιο διαλυτήριο της Ανατολής, σύντομα θα πέσουν.

 

Ο "πάλαι ποτέ" μαχητής των δυτικών Κυκλάδων "ΑΓΙΟΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ", το πριν από 25 χρόνια λαμπρό "ΡΟΜΙΛΝΤΑ" και το πριν από 20 χρόνια απαστράπτον "ΠΑΝΑΓΙΑ ΕΚΑΤΟΝΤΑΠΥΛΙΑΝΗ", όταν με αυτά τα ονόματα (μεταξύ άλλων) όργωνε το Αιγαίο, ως σύμβολο μιας αλλοτινής και ρομαντικής Ακτοπλοίας, απολαμβάνοντας την αγάπη, την εμπιστοσύνη και την εκτίμηση του κόσμου, κατάντησε η πιο πονεμένη ιστορία του λιμανιού, πληρώνοντας "ξένες" αμαρτίες.

 

Το ναυάγιο του αντικατοπτρίζει το "ναύαγιο" της Ελληνικής Ακτοπλοίας, τις παραδοσιακές εταιρείες και τους μικρούς πλοιοκτήτες που "έπιασαν" πάτο λόγω πολλών παραγόντων και συνθηκών, καθώς επίσης και τους κινδύνους που θα απειλήσουν τις σημερινές ακτοπλοϊκές εταιρείες και σχήματα από άλλες μεγαλύτερες, ερχόμενες από τη Δύση.

 

Είναι δύσκολο να εύχεσαι για ένα πλοίο να "κοπεί" το γρηγορότερο από μια φλόγα ενός διαλυτή, αλλά ακόμη δυσκολότερο να αντικρίζεις ένα πεθαμένο πλοίο, που κάποτε κοσμούσε κάθε λιμάνι.

 

Εμείς ας το θυμηθούμε σε καλές στιγμές, από το αφιέρωμα του arxipelagos.com το καλοκαίρι του 2013.

 

 

 

Simos Michaloglou

Συντάκτης: Simos Michaloglou

Administrator

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Your email address will not be published. Required fields are marked as *

*


Σχετικές ειδήσεις