Τετάρτη 12 Δεκεμβρίου 2018, 03:13

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ ΠΕΜΕΝ – Η πλειοψηφία της ΠΝΟ συνεχίζει να συναλλάσσεται με το εφοπλιστικό κεφάλαιο υπονομεύοντας τα δικαιώματα των ναυτεργατώνΠραγματοποιήθηκε το Ετήσιο Τακτικό Συνέδριο της ΠΝΟ, με τις δυνάμεις του εργοδοτικού – κυβερνητικού συνδικαλισμού  και  του οπορτουνισμού με κύρια έκφραση στη ΠΕΝΕΝ, να επιβεβαιώνουν για άλλη μια φορά ότι αποτελούν την άλλη όψη του ίδιου νομίσματος.

Αυτές οι δυνάμεις επιδιώκουν με όλα τα μέσα την συκοφάντηση και υπονόμευση των ταξικών δυνάμεων, της ταξικής πάλης ενάντια στο κεφάλαιο και την πολιτική του, συμπτύσσονται σε ένα αντιΠΑΜΕ μέτωπο, δημαγωγούν με την όξυνση των προβλημάτων, συγκαλύπτοντας την αιτία της κρίσης, που προκαλεί ο κεφαλαιοκρατικός τρόπος παραγωγής από την εκμετάλλευση των εργαζομένων.

Η πλειοψηφία της ΠΝΟ συνεχίζει να συναλλάσσεται με το εφοπλιστικό κεφάλαιο υπονομεύοντας τα δικαιώματα των ναυτεργατών, επιμένει στο να μην αλλάξει ούτε μια λέξη από το καταστατικό, να μην γίνει ούτε συζήτηση για την τροποποίηση του. Να διατηρείται αυτή η δομή και λειτουργία, με αποκλεισμούς αντιπροσώπων, με διορισμό των μελών της Ε.Ε χωρίς να εκλέγονται, να ελέγχονται, να λογοδοτούν σε κανένα συνέδριο. Ένα καταστατικό που δημιουργήθηκε  εδώ και δεκαετίες, με τον αντεργατικό ν.330/1976 και άλλα βασιλοχουντικά διατάγματα.

Οι ταξικές δυνάμεις των σωματείων ΠΕΜΕΝ – ΣΤΕΦΕΝΣΩΝ – ΠΕΕΜΑΓΕΝ, του ναυτεργατικού κινήματος, ανέδειξαν την ενορχηστρωμένη επίθεση της αντιλαϊκής πολιτικής του κεφαλαίου, κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ/ΑΝΕΛ, Ε.Ε, ΔΝΤ, σε βάρος του συνόλου των δικαιωμάτων των ναυτεργατών, των εργαζομένων.

Κάλεσαν την ομοσπονδία τα ναυτεργατικά σωματεία να βγουν με αποφάσεις συμμετοχής στην απεργία, ενάντια στα σχέδια κεφαλαίου – κυβέρνηση, που επιδιώκουν το χτύπημα στην απεργία, στα συνδικαλιστικά δικαιώματα.

Από το βήμα του συνεδρίου εξέφρασαν την αλληλεγγύη τους στην  48ωρη απεργιακή  κινητοποίηση που είναι σε εξέλιξη από τις 31 Οκτώβρη, από τους  ναυτεργάτες στην πορθμειακή γραμμή Κέρκυρα – Ηγουμενίτσα, για την  υπεράσπιση και εφαρμογή των ΣΣΕ και αφορά όλους τους ναυτεργάτες σε όλες τις κατηγορίες πλοίων.

Κατέθεσαν τις θέσεις τους για την ανασύνταξη του ναυτεργατικού κινήματος ενόψει του 29ου Παν-ναυτικού Συνεδρίου στις 23 – 24 Νοέμβρη, θέσεις που πρέπει να συζητηθούν  και να γίνουν υπόθεση του κάθε ναυτεργάτη σε κάθε χώρο δουλειάς, για την ανάπτυξη αγώνων με κριτήριο τις σύγχρονες ανάγκες της εργατικής λαϊκής οικογένειας. 

Απεύθυναν κάλεσμα συμμετοχής στα συλλαλητήρια των δυνάμεων του ΠΑΜΕ την Πέμπτη 9 Νοέμβρη, στην Αθήνα στο Σύνταγμα στις 6:30 το απόγευμα, να στείλουμε ένα δυνατό μήνυμα εργατικής – λαϊκής αντίστασης ενάντια στην πολιτική του κεφαλαίου και των εκπροσώπων του.

 

ΟΙ ΤΑΞΙΚΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ ΤΩΝ ΣΩΜΑΤΕΙΩΝ

ΠΕΜΕΝ – ΣΤΕΦΕΝΣΩΝ – ΠΕΕΜΑΓΕΝ – ΤΟΥ ΝΑΥΤΕΡΓΑΤΙΚΟΥ ΚΙΝΗΜΑΤΟΣ

Portal Team

Συντάκτης: Portal Team

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Your email address will not be published. Required fields are marked as *

*


Σχετικές ειδήσεις