Σάββατο 15 Δεκεμβρίου 2018, 01:50

ΠΕΜΕΝ – Με μηδενικές αυξήσεις, μειώσεις σε μισθούς και μέρες αδείας ζητάνε οι εφοπλιστές των πορθμείωνΗ αντιλαϊκή πολιτική της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ/ΑΝΕΛ,  τροφοδοτεί την επιθετικότητα και την αδιαλλαξία των εφοπλιστών, για την κατάργηση των κλαδικών ΣΣΕ, με βαριές συνέπειες για τους ναυτεργάτες.

Οι εφοπλιστές με επικεφαλή την  Ένωση Ελλήνων Εφοπλιστών αρνούνται από το 2010 να συζητήσουν το διεκδικητικό πλαίσιο που έχουν καταθέσει τα ναυτεργατικά σωματεία ΠΕΜΕΝ  – ΣΤΕΦΕΝΣΩΝ – ΠΕΕΜΑΓΕΝ, ενώ στην ακτοπλοΐα ο εργοδοτικός κυβερνητικός συνδικαλισμός προσυπέγραψε ΣΣΕ με μηδενικές αυξήσεις και ταυτόχρονα με θράσος οι εφοπλιστές των πορθμείων ζητάνε μειώσεις σε μισθούς και μέρες αδείας. Όλοι μαζί επιδιώκουν την κατάργηση των ΣΣΕ.

Η 48ωρη απεργιακή  κινητοποίηση που έχουν εξαγγείλει από 31 Οκτώβρη έως 1 Νοέμβρη οι ναυτεργάτες στην πορθμειακή γραμμή Κέρκυρα – Ηγουμενίτσα για την  υπεράσπιση και εφαρμογή των ΣΣΕ,  αφορά όλους τους ναυτεργάτες σε όλες τις κατηγορίες πλοίων.

Οι εξελίξεις επιβάλλουν την άμεση συνεδρίαση της  Εκτελεστικής Επιτροπής της ΠΝΟ και λήψη απόφασης για απεργιακό αγώνα στην υπεράσπιση και διεύρυνση του συνόλου των δικαιωμάτων μας.

 

 

ΟΙ ΔΙΟΙΚΗΣΕΙΣ ΤΩΝ ΣΩΜΑΤΕΙΩΝ

 

  • ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΑ ΕΝΩΣΗ ΜΗΧΑΝΙΚΩΝ ΕΜΠΟΡΙΚΟΥ ΝΑΥΤΙΚΟΥ
  • ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΑ ΕΝΩΣΗ ΚΑΤΩΤΕΡΩΝ ΠΛΗΡΩΜΑΤΩΝ ΜΗΧΑΝΗΣ Ε.Ν. «Ο ΣΤΕΦΕΝΣΩΝ»
  • ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΑ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΗ ΕΝΩΣΗ ΜΑΓΕΙΡΩΝ Ε.Ν

Portal Team

Συντάκτης: Portal Team

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Your email address will not be published. Required fields are marked as *

*


Σχετικές ειδήσεις