Τρίτη 23 Οκτωβρίου 2018, 10:18

Περιπέτεια για ιστιοφόρο ανοικτά τη Ρόδου – Αδυναμία προσέγγισης πλοίων σε Κάσο και ΛειψούςΕνημερώθηκε, απογευματινές ώρες χθες, η Λιμενική Αρχή Ρόδου, από τον Κυβερνήτη του Ι/Φ σκάφους “MISTRAL II” σημαίας Ιταλίας ότι λόγω θραύσης πηδαλίου το σκάφος πλέει ακυβέρνητο με δύο (02) επιβαίνοντες στη θαλάσσια περιοχή 3,5 ν.μ. ανατολικά ν. Ρόδου.
Υπό το συντονισμό του Ενιαίου Κέντρου Συντονισμού Έρευνας και Διάσωσης  απέπλευσε για την περιοχή ναυαγοσωστικό σκάφος Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ. το οποίο εντόπισε το ανωτέρω Ι/Φ σκάφος με τους επιβαίνοντες καλά στην υγεία τους καθώς και το Α/Κ “ΕΥΑΓΓΕΛΛΙΣΤΡΙΑ” Ν.Ρ. 447 το οποίο το ρυμούλκησε στο λιμένα Λίνδου ν. Ρόδου ασφαλώς.

Από την οικεία Λιμενική Αρχή που διενεργεί την προανάκριση απαγορεύτηκε ο απόπλους του Ι/Φ “MISTRAL II” σημαίας Ιταλίας μέχρι αποκατάστασης της βλάβης και προσκόμισης βεβαιωτικού αξιοπλοΐας από τον παρακολουθούντα το σκάφος νηογνώμονα.

Μη προσέγγιση Ε/Γ-Ο/Γ πλοίου στην Κάσο

Ενημερώθηκε η Λιμενική Αρχή Κάσου, βραδινές ώρες χθες, από τον Πλοίαρχο του Ε/Γ-Ο/Γ "ΒΙΤΣΕΝΤΖΟΣ ΚΟΡΝΑΡΟΣ" Ν. ΑΓ. ΝΙΚ 05, το οποίο εκτελούσε προγραμματισμένο δρομολόγιο από Πειραιά προς Μήλο – Θήρα,   ότι κρίνεται επισφαλής η προσέγγιση του πλοίου στο λιμένα Κάσου λόγω των δυσμενών καιρικών συνθηκών που επικρατούν στην περιοχή και ότι θα συνεχίσει το δρομολόγιό του για τον επόμενο λιμένα Πηγαδίων – Διαφανίου Καρπάθου – Χάλκη – Ρόδο.

Από το πλοίο επρόκειτο να αποβιβαστούν στο λιμένα της Κάσου δεκατρείς (13) επιβάτες , ένα (01) ΙΧ και ένα (1) Φ/Γ όχημα, ενώ ανέμεναν προς επιβίβαση δέκα (10) επιβάτες,  οι οποίοι θα προωθηθούν στον προορισμό τους με μέριμνα της εταιρείας.

Μη προσέγγιση Ε/Γ-Ο/Γ πλοίου στους Λειψούς

Ενημερώθηκε η Λιμενική Αρχή Λειψών, πρώτες πρωινές ώρες σήμερα, από τον Πλοίαρχο του Ε/Γ-Ο/Γ "BLUE STAR PATMOS" Ν.Π. 12119, το οποίο εκτελούσε προγραμματισμένο δρομολόγιο από Κάρπαθο – Ρόδο- Σύμη – Κω – Κάλυμνο – Λέρο,   ότι κρίνεται επισφαλής η προσέγγιση του πλοίου στο λιμένα Λειψών λόγω των δυσμενών καιρικών συνθηκών που επικρατούν στην περιοχή και ότι θα συνεχίσει το δρομολόγιό του για τον επόμενο λιμένα Πάτμου – Πειραιά.

Από το πλοίο επρόκειτο να αποβιβαστούν στο λιμένα Λειψών έντεκα (11) επιβάτες και δύο (02) ΙΧ οχήματα, ενώ παρέμειναν προς επιβίβαση δύο (02) επιβάτες και ένα (01) ΙΧ όχημα.

 

πηγή: CYCLADES24.GR

Simos Michaloglou

Συντάκτης: Simos Michaloglou

Administrator

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Your email address will not be published. Required fields are marked as *

*


Σχετικές ειδήσεις