Κυριακή 16 Δεκεμβρίου 2018, 03:33

Περιπέτεια εν πλω – Ιστιοφόρο έμεινε ακυβέρνητο• Αίσιο τέλος είχε η περιπέτεια των δύο επιβαινόντων, καθώς λόγω του δυνατού αέρα αποκολλήθηκε το ιστίο σκάφους.
• Το ακυβέρνητο ιστιοπλοϊκό σκάφος ρυμουλκήθηκε με ασφάλεια στο λιμάνι της Κύθνου.

Στον εντοπισμό και τη διάσωση δύο τουριστών από την Γαλλία προέβησαν στελέχη του Λιμενικού Σώματος από την Σύρο.

Συγκεκριμένα, σήμερα το μεσημέρι το περιπολικό σκάφος του Λιμενικού σώματος 603, από την Σύρο, ενημερώθηκε για περιστατικό ακυβερνησίας σκάφους, λόγω σπασμένου ιστίου, έξι μίλια ανατολικά της νήσου Κύθνου.
Σύμφωνα με πληροφορίες του Cyclades24.gr το μεσημέρι της Παρασκευής και ενώ το ιστιοφόρο βρισκόταν στη θαλάσσια περιοχή Κύθνου εξέπεμψε S.O.S.
Το πλήρωμα του περιπολικού σκάφους, αψήφησαν τις δυσμενείς καιρικές συνθήκες (άνεμοι εντάσεως 6 με 7 μποφόρ) και κατάφεραν και εντόπισαν το ακυβέρνητο ιστιοφόρο.
Υπό το συντονισμό του Ενιαίου Κέντρου Συντονισμού Έρευνας και Διάσωσης, το πλήρωμα του περιπολικού σκάφους προέβη στην ασφαλή περισυλλογή και διάσωση των ανωτέρω επιβαινόντων, οι οποίοι μεταφέρθηκαν στην Κύθνο.
Στο σημείο εκτός του περιπολικού σκάφος του Λιμενικού έσπευσε από την Σύρο, βρέθηκε και η ιδιωτική μηχανότρατα »Αγ. Δημήτριος» όπου ρυμούλκησε με ασφάλεια το ιστιοφόρο »M/Y LULIBE RINE» 12 μέτρων στην Κύθνο.

Από το περιστατικό δεν προκλήθηκε τραυματισμός ατόμων και δεν διαπιστώθηκε θαλάσσια ρύπανση.
Για ακόμα μια φορά, Λιμενικοί και αλιείς μπαίνουν στην μάχη, αψηφώντας τις καιρικές συνθήκες με σκοπό να βοηθήσουν τον συνάνθρωπο όποτε κι αν τους ζητηθεί!
Τους αξίζουν συγχαρητήριά, για την καθοριστική συμμετοχή τους στην επιχείρηση έρευνας και διάσωσης, σε ιστιοφόρο σκάφος, το οποίο βρισκόταν σε κίνδυνο με 2 επιβαίνοντες.

Η ενέργειά σας αυτή αποτελεί εξαίρετη πράξη αλληλεγγύης, αποδεικνύει εμπράκτως την προσήλωσή σας στις μακροχρόνιες παραδόσεις της Ελληνικής ναυτοσύνης, τιμά τους Έλληνες ναυτικούς και αποτελεί παράδειγμα προς μίμηση.

πηγή: Cyclades24.gr

Simos Michaloglou

Συντάκτης: Simos Michaloglou

Administrator

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Your email address will not be published. Required fields are marked as *

*


Σχετικές ειδήσεις