Τρίτη 11 Δεκεμβρίου 2018, 08:00

Πλοιοκτήτες και Εκπρόσωποι των ακτοπλοϊκών εταιριών στην Σύρο – Καραδοκεί… η Ραφήνα!

Photo by: Simos Michaloglou


Ενόψει διευρυμένης σύσκεψης που θα πραγματοποιηθεί για πρώτη φορά στη Σύρο τον Οκτώβριο, παρουσία της πολιτικής και υπηρεσιακής ηγεσίας του Υπουργείου Αιγαίου, των τοπικών βουλευτών, των δημάρχων και των ακτοπλοϊκών εταιρειών, με σκοπό τη βελτίωση της ακτοπλοϊκής διασύνδεσης των νησιών των Κυκλάδων με τα λιμάνια του Πειραιά, της Ραφήνας αλλά και μεταξύ τους, ο Δήμος Σύρου – Ερμούπολης έχει προγραμματίσει, κατά το διάστημα από 19/9 έως 4/10, την πραγματοποίηση πολλαπλών συσκέψεων στο δημαρχιακό μέγαρο με τους εκπροσώπους των ακτοπλοϊκών εταιρειών Blue Star Ferries, Hellenic Seaways, Golden Star Ferries, FastFerries και Seajet καθώς και με το προεδρείο του Συνδέσμου Επιχειρήσεων Επιβατηγού Ναυτιλίας (ΣΕΕΝ).

Στις αναφερόμενες συσκέψεις, που έχουν προσκληθεί το Επιμελητήριο και οι τοπικοί επαγγελματικοί σύλλογοι, θα εξεταστούν συγκεκριμένες προτάσεις και δυνατότητες βελτίωσης της ακτοπλοϊκής διασύνδεσης της Σύρου η οποία με βάση τα έως σήμερα επίσημα στοιχεία του Λιμεναρχείου παρουσίασε σημαντική αύξηση επισκεπτών και τη φετινή καλοκαιρινή περίοδο.

Η πρωτεύουσα των Κυκλάδων και έδρα της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου δικαιούται και διεκδικεί αποφασιστικά την ενίσχυση της θέσης της στον ακτοπλοϊκό χάρτη των Κυκλάδων.

Σύμφωνα με πληροφορίες του Cyclades24.gr, την Σύρο θα επισκεφτούν Πλοιοκτήτες και κορυφαία στελέχη των εταιρειών μεταξύ άλλων και οι αδελφοί Στεφάνου της εταιρίας Golden Star Ferries. Σύμφωνα με ίδιες πληροφορίες ο Δήμαρχος Σύρου Ερμούπολης αναμένεται να καταθέσει επίσημες προτάσεις στις εταιρείες για το ακτοπλοϊκό των νησιών μας.

Ωστόσο οι εταιρείες εξετάζουν σοβαρά το ενδεχόμενο να ενωθεί ξανά η Σύρος με το λιμάνι της Ραφήνας με την Golden Star Ferries και την SeaJet να ετοιμάζονται να γλυκοκοιτάζουν την συγκεκριμένη πρόταση…

Αξίζει να αναφερθεί πως, αν οι πλοιοκτήτριες εταιρείες αποδεχτούν την πρόταση, θα μιλάμε για ένα δρομολόγιο το οποίο θα διευρύνει σημαντικά την ακτοπλοϊκή σύνδεση της Σύρου ανοίγοντας τον ορίζοντα της μετακίνησης κατοίκων αλλά κι επισκεπτών από και προς τη Ραφήνα, αποτελώντας έναν θετικό οιωνό στα μέχρι στιγμής ακτοπλοϊκά δεδομένα της Σύρου.

Η βελτίωση της σύνδεσης της Σύρου αποτελεί αίτημα τόσο των τοπικών φορέων (επάρχων, δημάρχων, επαγγελματικών συλλόγων) όσο και των κατοίκων τους.

Το Cyclades24.gr επικοινώνησε με το πλοιοκτήτη κ. Στεφάνου Γεώργιο, οποίος μας επιβεβαίωσε την πρόσκληση του Δημάρχου και μας ενημέρωσε οτι θα ρθει στην Σύρο για να συνομιλήσει με τους φορείς. Σε ερώτημα μας για το ενδεχόμενο η Σύρος να ενωθεί με το λιμάνι της Ραφήνας, μας έδειξε το ενδιαφέρον του, χωρίς να μας αποκλείσει την πιθανότητα η Σύρος να ενωθεί με το λιμάνι της Ραφήνας, φτάνει όπως μας δήλωσε να δει έμπρακτα το ενδιαφέρον των Συριανών, δηλώνοντας χαρακτηριστικά «Αν αυτό το ακούσω από τη φωνή της Σύρου, υπόσχομαι θα το κάνω. Είναι κρίμα η Σύρος να μην είναι ενωμένη με Ραφήνα».

 

πηγή: Cyclades24.gr

 

 

Simos Michaloglou

Συντάκτης: Simos Michaloglou

Administrator

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Your email address will not be published. Required fields are marked as *

*


Σχετικές ειδήσεις