Σάββατο 15 Δεκεμβρίου 2018, 01:39

«ΠΟΡΦΥΡΟΥΣΑ»: Ο ακούραστος εργάτης των Κυθήρων, χειμώνα – καλοκαίρι ! (VIDEO)

Photo by: Konstantinos Papadopoulos


Ταξίδι στα Κύθηρα με το «ΠΟΡΦΥΡΟΥΣΑ»..
Εξυπηρετεί τη γραμμή ΝΕΑΠΟΛΗ – ΚΥΘΗΡΑ – ΑΝΤΙΚΥΘΗΡΑ εδώ και 10 χρόνια και έγινε ιδιαίτερα αγαπητό από τους επιβάτες της γραμμής, από τον πρώτο καιρό που ξεκίνησε τα δρομολόγια του.
Ο λόγος για το Ε/Γ-Ο/Γ «ΠΟΡΦΥΡΟΥΣΑ» της εταιρείας «ΠΟΡΦΥΡΟΥΣΑ Ν.Ε.» των κ.κ. Πολυχρόνη Τουρλομούση και Γιώργου Τσαϊλά, οι οποίοι με αγάπη, γνώση και μεράκι αγόρασαν το πλοίο και το μετασκεύασαν στο Πέραμα το 2008.
Είναι το κατάλληλο πλοίο για τη γραμμή, ενώ κατά τη διάρκεια της ακινησίας του «ΙΟΝΙΣ» το οποίο εξυπηρετεί από τον Πειραιά, το «ΠΟΡΦΥΡΟΥΣΑ» αποτελεί τη μοναδική θαλάσσια γέφυρα για τα νησιά των Κυθήρων και των Αντικυθήρων.
Ένας ακούραστος εργάτης, πνοή για τα Κύθηρα χειμώνα – καλοκαίρι!
Ναυπηγημένο στην Κωνσταντινούπολη το 1997, έχει μήκος 75,46 μέτρα, πλάτος 14 μέτρα, βύθισμα 3,2 μέτρα, ενώ η χωρητικότητα σε οχήματα είναι αρκετά μεγάλη για το μέγεθός του, καθώς μπορεί να φορτώσει οχήματα σε τρία διαφορετικά deck.
Πλοίαρχος του είναι ο Cpt Στέφανος Πονηρός και Α’ Μηχανικός ο κ. Αντώνης Βρανάς.
Το arxipelagos.com ταξίδεψε με το «ΠΟΡΦΥΡΟΥΣΑ» από τη Νεάπολη για το Διακόφτι που αποτελεί το λιμάνι των Κυθήρων και σας παρουσιάζει όμορφες εικόνες από ψηλά και από στιγμές ταξιδιού!
Kάμερα – επιμέλεια βίντεο: Κωνσταντίνος Παπαδόπουλος
Η συνέχεια επί της οθόνης..

copyright Οκτώβριος 2018

 

Simos Michaloglou

Συντάκτης: Simos Michaloglou

Administrator

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Your email address will not be published. Required fields are marked as *

*


Σχετικές ειδήσεις