Σάββατο 20 Οκτωβρίου 2018, 12:43

Προβλέπεται άνοδο της ζήτησης στα δεξαμενόπλοιαΤο ενδεχόμενο να αυξηθεί η ζήτηση πετρελαίου το επόμενο διάστημα λόγω της σημαντικής μείωσης στην τιμή του επεσήμαναν στελέχη των τριών μεγάλων εταιρειών δεξαμενοπλοίων, DHT , Holdings, Euronav και Tsakos Energy Navigation (TEN), στο πλαίσιο σεμιναρίου το οποίο πραγματοποιήθηκε, μέσω του διαδικτύου, με πρωτοβουλία της επενδυτικής εταιρείας Capital Link.

 

Τα διευθυντικά στελέχη πρακτικά κατέδειξαν τις θετικές ενδείξεις για τον πετρελαϊκό τομέα της ναυτιλίας εντός της τρέχουσας αναταραχή στις αγορές πετρελαίου σ εμια προσπάθεια να αντικρούσουν τις ανησυχίες των επενδυτών οι οποίοι βλέπουν τις τιμές των μετοχών δεξαμενοπλοίων να πέφτουν μαζί με το πετρέλαιο παρά τους αυξανόμενους ναύλους ανά ημέρα.

«Αυτό που αντιμετωπίζουμε σήμερα δεν είναι η έλλειψη ζήτησης. Είναι το αντίθετο. Βλέπουμε όλο και μεγαλύτερη ζήτηση», δήλωσε ο διευθύνων σύμβουλος της ΤΕΝ Νικόλας Τσάκος και πρόεδρος της Intertanko.

.

Από την πλευρά του ο Svein Moxnes Harfjeld της DHT ανέφερε ότι οι χαμηλότερες τιμές του πετρελαίου στην πραγματικότητα χρησιμεύουν για την τόνωση της οικονομικής ανάπτυξης, που είναι θετικό για τον τομέα των τάνκερ. Θα μπορούσε να οδηγήσει τους εμπόρους να αγοράζουν περισσότερο αργό, και θεωρεί ότι η Κίνα αναμένεται να αναλάβει δράσεις.

Ο Paddy Rogers, διευθύνων σύμβουλος της Euronav σημείωσε ότι η αγορά δεξαμενόπλοιων έχει υποφέρει κατά τα τελευταία τέσσερα – πέντε χρόνια καταστροφής της ζήτησης πετρελαίου. «Όταν βλέπεις την τιμή του πετρελαίου να πέφτει, αυτό είναι το τέλος αυτής της καταστροφής της ζήτησης», είπε, σημειώνοντας ότι η ζήτηση πετρελαίου ήταν σε θετικό επίπεδο ούτως ή άλλως, καθώς οι τιμές έπεφταν. «Αυτό δεν είναι μια πτώση των τιμών λόγω της απώλειας της ζήτησης. Πιστεύουμε ότι η καταστροφή της ζήτησης που έχουμε δει κατά τη διάρκεια των πρώτων τεσσάρων ή πέντε χρόνων θα αντιστραφεί.»

 

 

ΠΗΓΗ

Portal Team

Συντάκτης: Portal Team

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Your email address will not be published. Required fields are marked as *

*


Σχετικές ειδήσεις