Τρίτη 16 Οκτωβρίου 2018, 07:44

Πρόστιμο 1,4 δισ. δολαρίων για την εταιρεία TransoceanΗ αμερικανική κυβέρνηση απαίτησε 1,4 δισ. δολάρια από την εταιρεία, Transocean, ως πρόστιμο για την ευθύνη που φέρει… για την τεράστια περιβαλλοντική καταστροφή που προκάλεσε πετρελαιοκηλίδα στον Κόλπο του Μεξικού, το 2010.

Η offshore εταιρεία με έδρα στην Ελβετία και δέχτηκε να δηλώσει «ένοχη», πληρώνοντας το πρόστιμο,αναφέρει το Russia Today.

Η Transocean παρέχει μεταφερόμενες, θαλάσσιες πλατφόρμες σε πετρελαϊκές εταιρείες, που ασχολούνται με υποθαλάσσιες γεωτρήσεις. Η ενοχή της αφορά στη συμμετοχή της στην πρόκληση πετρελαιοκηλίδας, το 2010, στον Κόλπο του Μεξικού, με την παραδοχή από μέρους της, της παραβίασης της λεγόμενης Clean Water Act.

Η έκρηξη που είχε προκληθεί τότε στην πλατφόρμα κόστισε τη ζωή σε 11 ανθρώπους που εργάζονταν επάνω και «έστειλε» 4,9 εκατ. βαρέλια πετρελαίου στα νερά του Κόλπου του Μεξικού, προκαλώντας ανεπανόρθωτη οικολογική ζημιά.

Τον περασμένο Νοέμβριο, η BP που ήταν η βασική ένοχος, κλήθηκε να πληρώσει 7,8 δισ. δολάρια συνολικά για την εν λόγω καταστοφή.

Portal Team

Συντάκτης: Portal Team

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Your email address will not be published. Required fields are marked as *

*


Σχετικές ειδήσεις