Τρίτη 16 Οκτωβρίου 2018, 05:17

Έκθεση για τη γέννηση του Αρχιπελάγους στο Ίδρυμα ΕυγενίδουΤην λειτουργία έκθεση με θέμα «Αιγαίον: Η Γέννηση ενός Αρχιπελάγους» ανακοίνωσε το Ιδρυμα Ευγενίδου. Η έκθεση αρχίζει την Τετάρτη 3 Σεπτεμβρίου και θα διαρκέσει ως τις 23 Οκτωβρίου, στον χώρο του ιδρύματος, Λ. Συγγρού 387, Παλαιό Φάληρο (Είσοδος από Πεντέλης 11).Το αντικείμενο της έκθεσης είναι η παρουσίαση μέσα από σπάνια εκθέματα, πλούσιο φωτογραφικό υλικό και οπτικοακουστικές αναπαραστάσεις, των διεργασιών και των αποτελεσμάτων των χερσαίων και θαλάσσιων δυνάμεων που διαμόρφωσαν τόσο το ιστορικό αρχιπέλαγος, στο πέρασμα εκατομμυρίων χρόνων, όσο και την εξέλιξη της ζωής στην περιοχή.

Η κεντρική ενότητα της έκθεσης, «ΜΝΗΜΕΣ ΓΑΙΑΣ: από την Τηθύ στο Αιγαίο» παρουσιάζει τη γεωλογική ιστορία
της περιοχής από τον αρχικό ωκεανό της Τηθύος -που μέρος του ήταν η σημερινή Ελλάδα- στην εξέλιξή του στην ενιαία ξηρά της μυθικήςΑιγηίδας, έως τη σημερινή μορφή του ανάγλυφου του ελληνικού αρχιπελάγους.

Η δεύτερη ενότητα της έκθεσης, «Στα νησιά του Ηφαίστου και του Ποσειδώνα» , παρουσιάζει τις γεωδυναμικές διεργασίες, την ηφαιστειότητα, τη σεισμικότητα και τις χθόνιες εκείνες δυνάμεις που μέσα από συνεχή επανάληψη εκατομμυρίων ετών δημιούργησαν το ιστορικό Αρχιπέλαγος.

Στην ενότητα «ΓΑΙΑ: από τον μύθο στην επιστήμη» παρουσιάζεται η εξέλιξη της βιοποικιλότητας, των οικοσυστημάτων, της χλωρίδας και της πανίδας της περιοχής του Αιγαίου κατά τη διάρκεια 150 εκατομμυρίων ετών.

Η έκθεση για το κοινό θα λειτουργεί Τετάρτη ως Παρασκευή από 5μ.μ. έως 8 μ.μ. και Σάββατο και Κυριακή από 10 π.μ. ως 8 μ.μ. Η είσοδος είναι ελεύθερη.

Portal Team

Συντάκτης: Portal Team

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Your email address will not be published. Required fields are marked as *

*


Σχετικές ειδήσεις