Κυριακή 16 Δεκεμβρίου 2018, 10:29

Σε «δίνη» το «Ανδρέας Κάλβος» μετά τη σημερινή απόφαση του Πρωτοδικείου Πειραιά

Photo by: Simos Michaloglou


Κέρδισε το πρώτο δικαστήριο η Kefalonian Lines απέναντι στη ζακυνθινή εταιρία ANMEZ για τη μη τήρηση του συμβολαίου που ήθελε την πώληση του πλοίου «Ανδρέας Κάλβος» στην Κεφαλλονίτικη εταιρία.

Με διάταξη η απόφαση του διδακτήριου του Πειραιά απαγορεύει κάθε νομική μεταβολή του πλοίου «Ανδρέας Κάλβος» και την πώληση του σε οποιοδήποτε τρίτο, ενώ ταυτόχρονα με την απόφαση του δικαστηρίου δεσμεύεται ο τραπεζικός λογαριασμός της ζακυνθινής εταιρίας που είχαν κατατεθεί τα χρήματα της Kefalonian Lines.

Η παραπάνω απόφαση είναι στα πλαίσια των ασφαλιστικών μέτρων που κατέθεσε η kefalonian lines απέναντι στην  ΑΜΝΕΖ όπως προέβλεπε το συμβόλαιο για τη μη παράδοση του πλοίου «Ανδρέας Κάλβος». Το επόμενο δικαστήριο θα γίνει στο Πειραιά την επόμενη εβδομάδα, ενώ σύμφωνα με πληροφορίες η δικαστική διαμάχη για το Κάλβος όλα δείχνουν ότι θα είναι σφοδρή και χρονοβόρα.

Η kefalonian lines εκπροσωπήθηκε από πέντε ναυτιλιακούς δικηγόρους οι οποίοι κατέδειξαν το δίκαιο και το ηθικό του αιτήματος της Κεφαλλονίτικης ακτοπλοϊκής εταιρίας.

Η παραπάνω απόφαση αποτελεί μια πρώτη νίκη της kefalonian lines σε σχέση με τη ζακυνθινή εταιρία.

Η ανωτέρω απόφαση εξεδόθη στα πλαίσια αγωγής της Kefalonian lines για επιστροφή χρήματων και αποζημιώσεις ύψους 7,5 εκατομμυρίων χρήματων που απαιτεί η κεφαλλονίτικη εταιρία από την ΑΜΝΕΖ για τη μη τήρηση του συμβολαίου παράδοσης του πλοίου.

 

πηγή: ekefalonia.gr

Simos Michaloglou

Συντάκτης: Simos Michaloglou

Administrator

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Your email address will not be published. Required fields are marked as *

*


Σχετικές ειδήσεις