Σάββατο 15 Δεκεμβρίου 2018, 01:50

Στην τελική ευθεία η Ζεύξη Σαλαμίνας – Αξιολογούνται οι προσφορέςΣτην τελική ευθεία μπαίνει το μεγάλο έργο της Ζεύξης Σαλαμίνας-Περάματος, για το οποίο έχουν ήδη κατατεθεί τρεις προσφορές.

Πληροφορίες αναφέρουν ότι μέσα στους επόμενους μήνες θα αναδειχτεί ο μειοδότης, ο οποίος και θα αναλάβει την εκμετάλλευση του έργου για 30 χρόνια.

Να σημειωθεί ότι οι προσφορές που κατατέθηκαν για το έργο της Ζεύξης ύψους 350 εκατ. ευρώ είναι η ΜΕΤΚΑ, η ΤΕΡΝΑ και η κοινοπραξία των εταιριών Vinci Consessions-Vinci Highways-ΑΚΤΩΡ Παραχωρήσεις.

Η οδική ζεύξη της Σαλαμίνας με το Πέραμα αποτελεί χρόνιο αίτημα των περίπου 39.000 μόνιμων κατοίκων-ή τουλάχιστον ενός μεγάλου τμήματος αυτών- του νησιού, καθώς σήμερα η μετακίνηση από και προς την υπόλοιπη Αττική εξασφαλίζεται μόνο μέσω των επιβατηγών-οχηματαγωγών πλοίων.

Το έργο της μόνιµης υποθαλάσσιας οδικής ζεύξης Σαλαµίνας – Περάµατος αφορά στην κατασκευή υποθαλάσσιας σήραγγας µήκους περίπου 1,1 χλµ µε τις εκατέρωθεν προσβάσεις της (συνολικό µήκος έργου περί τα 3χλµ) από τον ανισόπεδο κόμβο Περάµατος µέχρι τoν ανισόπεδο κόμβο Παλουκίων. Περιλαμβάνει και τα οδικά τµήµατα παράκαµψης των πόλεων Περάµατος και Σαλαµίνας µήκους περίπου 14,5 χλµ.

Βάσει του αρχικού σχεδιασμού, το οδικό τμήμα θα εκτείνεται από την υπάρχουσα Λεωφόρου Σχιστού-Σκαραµαγκά, µε την οποία συνδέεται µε ανισόπεδο κόµβο, οδεύει εντός της περιοχής του Ναυτικού Οχυρού Σκαραµαγκά και µέχρι την περιοχή του κολυµβητηρίου Περάµατος όπου δηµιουργείται κόµβος για την σύνδεσή του µε την υφιστάµενη οδό Περάµατος – Κερατσινίου – Πειραιά.

Ακολουθεί η υποθαλάσσια ζεύξη µε οδική σήραγγα και στη συνέχεια όδευση επί της νήσου του Αγίου Γεωργίου κατ΄ επέκταση της υπάρχουσας οδικής σύνδεσης της νήσου Αγίου Γεωργίου µε τον Ναύσταθµο.

Στην περιοχή των Παλουκίων προβλέπεται η δηµιουργία κόµβου για τη σύνδεση µε την υπάρχουσα οδό Παλουκίων – Αµπελακίων / Σαλαµίνας καθώς και µε το Ναύσταθµο, διατηρουµένης και της σύνδεσης της οδού Αµπελακίων / Σαλαµίνας µε τον Ναύσταθµο. Στη συνέχεια ακολουθεί όδευση Βόρεια του οικισµού των Παλουκίων και δηµιουργία δεύτερου κόµβου εισόδου προς τον Ναύσταθµο.

insider.gr

Portal Team

Συντάκτης: Portal Team

Ένα Σχόλιο στο Στην τελική ευθεία η Ζεύξη Σαλαμίνας – Αξιολογούνται οι προσφορές

  1. Ο/Η Χρήστος Σ. Μυλωνάς λέει:

    Με ποιό κριτήριο ή εμπεριστατωμένη πληροφορία δημοσιεύετε πως αποτελεί πάγιο και μακροχρόνιο αίτημα των 39.000 κατοίκων του Νησιού ; Κάνατε μήπως δημοσκόπηση, έρευνα ή κάτι τέλος πάντων ανάλογο που να αποδεικνύει πως το »περίπου » σύνολο των κατοίκων της Σαλαμίνας επιθυμεί την γέφυρα; Μία προσεκτική έρευνα ( μη κατευθυνόμενη )θα βοηθούσε στην ανάδειξη των πραγματικών προθέσεων της Σαλαμινιακής κοινής γνώμης αφού εκ των προτέρων θα είχαν παρατεθεί οι συγκρίσιμοι χρόνοι (Γέφυρας και πορθμείων) μετάβασης στην Αθήνα και Πειραιά, το κόστος διοδίων με το εισιτήριο των Πορθμείων, και όλα τα υπόλοιπα που συνθέτουν την μελέτη σκοπιμότητος του έργου , γεγονός που το υπουργείο, θεωρεί πως θα εκπονηθεί μετά την έναρξη του έργου !!!!!!!

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Your email address will not be published. Required fields are marked as *

*


Σχετικές ειδήσεις