Δευτέρα 17 Δεκεμβρίου 2018, 02:45

Στην Attica Group το 98,8% της Ηellenic Seaways

Photo by: Apostolos Micharikopoulos


Σε συμφωνία για την εξαγορά του 48,53% του μετοχικού κεφαλαίου της Hellenic Seaways που κατέχουν οι μινωικές γραμμές φέρεται να κατέληξε η Attica Group.

H Attica Group που λειτουργεί στις γραμμές Blue Star και Super Fast Ferries έχει ήδη συμφωνήσει με την Τράπεζα Πειραιώς για την εξαγορά του 50,3% που αυτή και μπλόγκ μικρομετόχων κατείχαν στη Hellenic Seaways.

Με τον τρόπο αυτό, και εφόσον η συμφωνία προχωρήσει και εγκριθεί από τις αρμόδιες αρχές η Attica Group θα ελέγχει σχεδόν το 90% της Hellenic Seaways και θα καταστεί κυρίαρχη ακτοπλοϊκή στην αγορά του Κεντρικού και βόρειου Αιγαίου.

Κύκλοι της αγοράς εκτιμούν πως για αν προχωρήσει η συμφωνία ενδέχεται η Επιτροπή Ανταγωνισμού να ζητήσει την εκχώρηση κάποιων πλοίων ή και γραμμών που θα λειτουργεί το ενιαίο σχήμα της Attica – HSW.

Το ενεργητικό αυτό ενδέχεται να ενδιαφερθούν οι μινωνικές γραμμές αν και δεν έχει ξεκαθαρίσει ακόμα αν κατι τέτοιο αποτελεί μέρος της συμφωνία ή όχι. Σχετική ανακοίνωση με την συμφωνία αναμένεται να εκδώσει οσονούπω η Attica Group στα πλαίσιο των υποχρεώσεών της στο Χρηματιστήριο.

 

Του Ηλία Μπέλλου

kathimerini.gr

Simos Michaloglou

Συντάκτης: Simos Michaloglou

Administrator

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Your email address will not be published. Required fields are marked as *

*


Σχετικές ειδήσεις