Τρίτη 23 Οκτωβρίου 2018, 08:47

Στη Wall Street η Dorian LPG του Ι.ΧατζηπατέραΡότα για τη Wall Street  βάζει η Dorian LPG συμφερόντων Ιωάννη Χατζηπατέρα. Η εταιρεία του έλληνα πλοιοκτήτη  είναι ο δεύτερος  μεγαλύτερος πλοιοκτήτη πλοίων Very Large Gas Carrier (VLGC) παγκοσμίως μετά τη στρατηγική συμφωνία που υπέγραψε το 2013 με τη Scorpio Tankers.
Η εταιρεία ξεκινάει το road show στους επενδυτές και στο στοχεύει στην ενίσχυση της ρευστότητάς ώστε να χρηματοδοτήσει την ναυπήγηση 19 πολύ μεγάλων πλοίων μεταφοράς υγραερίου,  τα οποία έχουν παραγγελθεί  σε νοτιοκορεατικά ναυπηγεία.
Πέρσι η Dorian LPG ολοκλήρωσε με επιτυχία την πώληση  80.405.405 μετοχών  σε Νορβηγούς επενδυτές, αντλώντας συνολικά 250 εκατ. δολ., τα οποία θα αξιοποιηθούν για τη χρηματοδότηση του επενδυτικού της προγράμματος.
Ακολούθησε αργότερα  νέα  ιδιωτική τοποθέτηση  68,8 εκατομμυρίων  μετοχών αντλώντας 168 εκατομμυρίων  δολαρίων, ενώ οι μετοχές της διαπραγματεύονται στην Over the Counter (OTC) αγορά του Όσλο.
Η Dorian LPG στοχεύει στην  ανάπτυξη και διαχείριση στόλου ο οποίος θα αποτελείται αποκλειστικά VLGC. Η Scorpio Τankers εισέφερε  στην Dorian LPG 11 υπό ναυπήγηση VLGC, αξίας άνω των 740 εκατ. δολ. όπως επίσης και 1,9 εκατ. δολ. για την  απόκτηση  του 30% των μετοχών της Dorian LPG.

Portal Team

Συντάκτης: Portal Team

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Your email address will not be published. Required fields are marked as *

*


Σχετικές ειδήσεις