Τετάρτη 24 Οκτωβρίου 2018, 03:27

Συγκέντρωση διαμαρτυρίας από τα ναυτικά σωματεία για τους απλήρωτους ναυτεργάτες της ΝΕΛΜε πρωτοβουλία των ναυτεργατικών σωματείων ΠΕΜΕΝ – ΣΤΕΦΕΝΣΩΝ – ΠΕΕΕΜΑΓΕΝ – ΠΕΠΡΝ – ΠΕΣ/ΝΑΤ, πραγματοποιήθηκε συγκέντρωση – διαμαρτυρία για την απλήρωτη εργασία, με την συμμετοχή ναυτεργατών από τα πλοία της ΝΕΛ, εργαζομένων, και αντιπροσωπείες από το ΠΑΜΕ, Εργατικό Κέντρο Πειραιά, Εργατικό Κέντρο Λαυρίου, Λαϊκής Επιτροπής Πειραιά.

Μετά την συγκέντρωση έγινε παρέμβαση στα γραφεία της ΝΕΛ, βρίσκοντας τις πόρτες κλειστές, εξαφανισμένα ακόμα και τα διευθυντικά στελέχη, περιφρονώντας επιδεικτικά το οξυμμένο πρόβλημα των ναυτεργατών, των εργαζομένων.

Αυτή η ενέργεια καταδικάστηκε από τους συγκεντρωμένους καθώς και ο θλιβερός ρόλος που παίζουν οι δυνάμεις του εργοδοτικού – κυβερνητικού συνδικαλισμού, που επιβάλλεται να απομονωθούν.

Ακολούθησε πορεία και παρέμβαση στο Υπουργείο Ναυτιλίας, με τον Αναπληρωτή Υπουργό Ναυτιλίας κ.Δρίτσα να δηλώνει ότι, αδυνατεί να δώσει λύση στα οξυμμένα προβλήματα των ναυτεργατών, των εργαζομένων και συνολικά για την κατάσταση στις ακτοπλοϊκές συγκοινωνίες.

Από την αντιπροσωπεία των ναυτεργατικών σωματείων αναδείχθηκε η ευθύνη των κυβερνήσεων, των εφοπλιστών και συνολικά του κεφαλαίου, σε βάρος των δικαιωμάτων των ναυτεργατών, των εργαζομένων και επανέλαβαν να δοθεί άμεσα λύση στο πρόβλημα.

Επισημάνθηκε ότι δεν καλύπτονται οι ακτοπλοϊκές ανάγκες, είναι εγκαταλελειμμένο τεράστιο τμήμα του νησιωτικού συμπλέγματος, όπως το Β.Α Αιγαίο, με τραγικές επιπτώσεις.

Καλούμε τα Εργατικά Κέντρα, τα σωματεία, τις Λαϊκές Επιτροπές, τους ναυτεργάτες, τους εργαζόμενους, τους συνταξιούχους, να συνεχίσουμε με οργάνωση και αγώνα, για την άμεση καταβολή των δεδουλευμένων μισθών, μέτρα ανακούφισης των εργαζομένων και των ανέργων, για την ανάκτηση των απωλειών την περίοδο της οικονομικής κρίσης.      

 

 

ΟΙ ΔΙΟΙΚΗΣΕΙΣ ΤΩΝ ΣΩΜΑΤΕΙΩΝ

 

  • ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΑ ΕΝΩΣΗ ΜΗΧΑΝΙΚΩΝ ΕΜΠΟΡΙΚΟΥ ΝΑΥΤΙΚΟΥ
  • ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΑ ΕΝΩΣΗ ΚΑΤΩΤΕΡΩΝ ΠΛΗΡΩΜΑΤΩΝ ΜΗΧΑΝΗΣ Ε.Ν. «Ο ΣΤΕΦΕΝΣΩΝ»
  • ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΑ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΗ ΕΝΩΣΗ ΜΑΓΕΙΡΩΝ Ε.Ν
  • ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΑ ΕΝΩΣΗ ΠΛΗΡΩΜΑΤΩΝ ΡΥΜΟΥΛΚΩΝ – ΝΑΥΑΓΟΣΩΣΤΙΚΩΝ
  • ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΑ ΕΝΩΣΗ ΣΥΝΤΑΞΙΟΥΧΩΝ ΝΑΤ

 

 

Portal Team

Συντάκτης: Portal Team

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Your email address will not be published. Required fields are marked as *

*


Σχετικές ειδήσεις