Πέμπτη 18 Οκτωβρίου 2018, 08:34

ΣΩΤΗΡΗΣ ΓΚΛΙΑΤΗΣ: ΠΛΟΙΑΡΧΟΣ ( ΑΦΙΕΡΩΜΑ )Ακόμη μία ενδιαφέρουσα και καθαρά ναυτική συνέντευξη έχετε την ευκαιρία να παρακολουθήσετε ζωντανά από το arxipelagos.com, που μας παραχώρησε ο Καπετάνιος του κόκκινου καραβιού της Αίγινας, ΦΟΙΒΟΣ, ο κ. Σωτήριος Γκλιάτης.

Ο κ.Γκλιάτης μας μίλησε από καρδιάς για τη ζωή του, από τα παιδικά και τα μαθητικά του χρόνια στην όμορφη Μονεμβασιά όπου γεννήθηκε και μεγάλωσε, θυμίζοντάς μας τα νοσταλγικά μακρινά χρόνια της γραμμής της Μονεμβασιάς και της σύνδεσής της με τον Πειραιά.
Μας μίλησε επίσης για τα πρώτα του χρόνια ως ανθυποπλοίαρχος σε φορτηγά διεθνών πλόων καθώς και για τη μετέπειτα πορεία της καριέρας του στα ψυγεία, ενώ ιδιαίτερη εντύπωση μας έκανε η ευρηματικότητά του, που κατάφερε να επιμηκύνει το μέσο χρόνο ζωής του φορτίου με μπανάνες από τις 28 στις 62 ημέρες, με απώλεια μόνο περίπου του 10%, μια πατέντα όπου μόνο ένα ελληνικό μυαλό θα μπορούσε να μελετήσει!
Η είσοδός του στην Ακτοπλοία ήταν επόμενο μιας σειράς από τυχερές στιγμές, οι περισσότερες από τις οποίες ξεκινούσαν από μια παραλία.
Εκτιμήθηκε από τους συναδέλφους του σε όλα τα χρόνια της καριέρας του για το φιλότιμό του, τη μετριοφροσύνη του, τη ναυτοσύνη του και τη μεγάλη του αγάπη για τη θάλασσα και τη δουλειά του.
Μας έκανε ιδιαίτερη εντύπωση η ανοιχτή του καρδιά, ο ιδιαίτερα ζεστός χαρακτήρας του και η απλότητα του. Από την πρώτη στιγμή μας έκανε να νιώσουμε άνετα και ζεστά σαν να τον γνωρίζαμε από χρόνια.

Καπετάνιε σας ευχαριστούμε για τη ζεστή φιλοξενία, σας ευχόμαστε καλές θάλασσες και ελπίζουμε να σας ξαναδούμε σύντομα σε μια θαλασσινή εκδρομή μέχρι την Αίγινα με τον ιδιαίτερα συμπαθή ΦΟΙΒΟ.

 

A’ ΜΕΡΟΣ


Β’ ΜΕΡΟΣ


Γ’ ΜΕΡΟΣ


Δ’ ΜΕΡΟΣ


Ε’ ΜΕΡΟΣ


Στη συνάντηση για το αφιέρωμα στον Καπετάνιο συμμετείχαν οι Φώτης Καρλής, Σίμος Μιχάλογλου και Κωνσταντίνος Παπαδόπουλος.


ΔΕΙΤΕ ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ ΑΠΟ ΤΟ ΑΡΧΕΙΟ ΜΑΣ

 Cpt ΣΩΤΗΡΗΣ ΓΚΛΙΑΤΗΣ: ΣΤΑ ΧΕΙΡΙΣΤΗΡΙΑ ΤΟΥ ΦΟΙΒΟΣ

Ε/Γ-Ο/Γ ΦΟΙΒΟΣ : ΤΑΞΙΔΙ ΜΑΖΙ ΜΕ ΤΟ ΑΡΧΙΠΕΛΑΓΟΣ

Portal Team

Συντάκτης: Portal Team

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Your email address will not be published. Required fields are marked as *

*


Σχετικές ειδήσεις