Τετάρτη 17 Οκτωβρίου 2018, 08:28

Σύγκρουση δεξαμενόπλοιου με κοντεϊνεράδικο στη Σιγκαπούρη.Ένα ιρανικό VLCC κι ένα μεγάλο κοντεϊνεράδικο συγκρούστηκαν στη Σιγκαπούρη την Τετάρτη τη νύχτα προκαλώντας υλικές ζημιές και στα δύο πλοία χωρίς ευτυχώς τραυματισμούς ή θαλάσσια ρύπανση.

Οι αρχές της Σιγκαπούρης ανακοίνωσας ότι ενημερώθηκαν λίγο πριν τα μεσάνυχτα ότι το VLCC Dream II και το κοντεϊνεράδικο MSC Alexandra συγκρούστηκαν περίπου 3 χλμ (1,8 μίλια) νοτιοανατολικά της νήσου Sebarok.

 

Το Dream II ανήκει στην Εθνική Εταιρεία Διαχείρισης Δεξαμενόπλοιων του Ιράν και κατασκευάστηκε το 2008.

Το δεξαμενόπλοιο υπέστη ζημιά στην πλώρη κατά τη σύγκρουση. Στο MSC Alexandra προκλήθηκε ένα μεγάλο άνοιγμα στην πρύμνη με αποτέλεσμα να πέσουν ορισμένα από τα εμπορευτοκιβώτια του. Κα ι τα δύο πλοία παραμένουν αγκυροβολημένα ανοιχτά της Σιγκαπούρης. (Η παρακάτω φωτογραφία δείχνει τη ζημιά στο MSC Alexandra)

Οι αρχές είπαν ότι οι πλοίαρχοι και των δύο πλοίων ενημέρωθηκαν από την υπηρεσία τους για τον κίνδυνο σύγκρουσης. Η αναπαράσταση στο AIS δείχνει τα πλοία κατά τη σύγκρουσή τους.

Όπως αναφέρθηκε, από το MSC Alexandra έπεσαν 10 άδεια εμπορευματοκιβώτια, 4 εκ των οποίων έπεσαν στο κατάστρωμα του VLCC. Οι Αρχές αμέσως ειδοποίησαν τα διερχόμενα πλοία να αποφεύγουν την περιοχή καθώς υπήρχε κίνδυνο ατυχήματος ενώ παράλληλα ομάδα έρευνα και διάσωσης έσπευσε να περισυνελλέξει τα κιβώτια. Δεν αναφέρθηκαν τραυματίες ή θαλάσσια μόλυνση.

 

SOLstice

Συντάκτης: SOLstice

Administrator

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Your email address will not be published. Required fields are marked as *

*


Σχετικές ειδήσεις