Πέμπτη 18 Οκτωβρίου 2018, 05:01

ΤΑ ΜΕΛΗ ΤΗΣ ΙΤΑΛΙΚΗΣ ΑΚΤΟΦΥΛΑΚΗΣ ΖΗΤΟΥΝ ΑΔΕΙΑ ΝΑ ΦΕΡΟΥΝ ΟΠΛΑΤο ιταλικό Λιμενικό Σώμα, τα στελέχη του οποίου είναι αντιμέτωπα με ολοένα και πιο βίαιες καταστάσεις στη Μεσόγειο, ζήτησε και πάλι να της αποδοθεί το καθεστώς της αστυνομίας, ώστε τα μέλη του να αποκτήσουν δικαίωμα να φέρουν όπλο.
Αν και υπάγονται στο Πολεμικό Ναυτικό, τα μέλη του ιταλικού Λιμενικού Σώματος, που συχνά σπεύδει να σώσει μετανάστες, ναυτικούς και αλιείς στη Μεσόγειο, δεν έχουν δικαίωμα να φέρουν όπλα.

Σε ένα ψήφισμα που υιοθετήθηκε ομόφωνα, το συμβούλιο που εκπροσωπεί τα μέλη του Λιμενικού Σώματος, ένα συνδικάτο στο οποίο ανήκουν 11.000 λιμενικοί, κάνει λόγο για «τις πολλές βίαιες ενέργειες» που σημειώθηκαν τα τελευταία χρόνια.

Το κείμενο αναφέρεται στις απειλές που δέχθηκαν πριν δύο εβδομάδες στα ανοικτά της Λιβύης μέλη του ιταλικού λιμενικού από διακινητές με  καλάσνικοφ οι οποίοι ήθελαν να πάρουν πίσω το πλοιάριό τους, από το οποίο είχαν μόλις αποβιβαστεί μετανάστες.

Επίσης επισημάνθηκε ένα άλλο περιστατικό κατά το οποίο λιμενικοί αναγκάστηκαν να ζητήσουν τη βοήθεια της αστυνομίας τον Φεβρουάριο, όταν το αρχηγείο τους στο Πόρτο Εμπέντοκλε στη Σικελία δέχθηκε επίθεση από αλιείς των οποίων είχε κατασχεθεί το πλοίο.

«Στην πραγματικότητα» το σώμα της ακτοφυλακής «συμμετέχει πλήρως στις δραστηριότητες της αστυνομίας στους τομείς που την αφορούν, όπως το κάνουν τα άλλα ένοπλα σώματα του κράτους» υπογραμμίζεται.

Το να αναγκάζεται η ακτοφυλακή να καλεί άλλα σώματα ασφαλείας «για να προστατεύσουν το προσωπικό της καθημερινά είναι ένα αποθαρρυντικό στοιχείο και μια διασπάθιση των οικονομικών και των ανθρώπινων πόρων που καθιστούν μάταιες τις αμέτρητες προσπάθειες και θυσίες του προσωπικού και της γενικής διοίκησης», καταλήγει η ανακοίνωση του συνδικάτου.
in.gr

Portal Team

Συντάκτης: Portal Team

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Your email address will not be published. Required fields are marked as *

*


Σχετικές ειδήσεις