Πέμπτη 13 Δεκεμβρίου 2018, 02:39

ΤΕΛΕΤΗ ΟΝΟΜΑΤΟΔΟΣΙΑΣ ΤΟΥ ΝΕΟΥ ΒΟΗΘΗΤΙΚΟΥ ΒΑΣΕΩΣ Π.Ν (ΒΒ4) “ΠΤΟΛΕΜΑΪΣ”Τα Νέα Ελληνικά Ναυπηγεία του Ομίλου Σπανόπουλου, παρέδωσαν την Τρίτη 13 Φεβρουαρίου 2018 στο Πολεμικό Ναυτικό το τέταρτο Βοηθητικό Πλοίο Βάσεως (Β/Β 4)

Στο νέο σκάφος δόθηκε το όνομα «ΠΤΟΛΕΜΑΪΣ» κατά τη διάρκεια της τελετής ονοματοδοσίας, που πραγματοποιήθηκε στις σύγχρονες εγκαταστάσεις του Ομίλου Σπανόπουλου στο Πέραμα, ενώ ο Ανάδοχος ήταν αυτήν τη φορά η ίδια η εταιρεία Νέα Ελληνικά Ναυπηγεία, σε επισφράγιση της άψογης και επωφελούς συνεργασίας με το ΠΝ.

Βασική αποστολή του πλοίου είναι η μεταφορά του προσωπικού του Πολεμικού Ναυτικού στα πλοία και υπηρεσίες του Ναυστάθμου Σαλαμίνας, αναβαθμίζοντας τον τρόπο μετάβασής του στην εργασία, με ασφάλεια και ταχύτητα

(ΒΒ4) “ΠΤΟΛΕΜΑΪΣ”

Στην τελετή παρέστησαν ο Αρχηγός ΓΕΝ Αντιναύαρχος Νικόλαος Τσούνης ΠΝ, μέλη της Τοπικής Αυτοδιοίκησης, μέλη του Ανώτατου Ναυτικού Συμβουλίου, καθώς και λοιποί προσκεκλημένοι.

Στις 7 Φεβρουαρίου 2017 είχε παραδοθεί το BB1 «ΑΜΜΩΝΙΑΣ», στις 13 Ιουλίου 2017 παραδόθηκε το BB2 «ΑΝΤΙΓΟΝΙΣ» και στις 16 Οκτωβρίου 2017 παραδόθηκε το BB3 «ΔΗΜΗΤΡΙΑΣ».

Το ΠΤΟΛΕΜΑΪΣ είναι το τελευταίο του προγράμματος κατασκευής των τεσσάρων ΒΒ για το Πολεμικό Ναυτικό. Το εν λόγω πρόγραμμα στέφθηκε με απόλυτη επιτυχία καθώς παραδόθηκαν όλα τα πλωτά εντός χρονοδιαγράμματος, χωρίς εκκρεμότητες ενώ η σχεδίαση και η κατασκευή έγινε αποκλειστικά από το προσωπικό του ναυπηγείου.

Το νέο σκάφος του Π.Ν. σχεδιάστηκε και κατασκευάστηκε αποκλειστικά από Έλληνες, προσωπικό των Ελληνικών Ναυπηγείων του ομίλου Σπανόπουλου.

Οι βασικές του διαστάσεις είναι LOA = 24m, B = 6.5M, διαθέτει 2 κύριες μηχανές 450hp, μία ηλεκτρογεννήτρια και σύγχρονα ηλεκτρονικά συστήματα επικοινωνίας και ναυσιπλοΐας, ενώ επιτυγχάνει μέγιστη ταχύτητα 12,5kn με μεταφορική ικανότητα 150 επιβατών πλέον του πληρώματος.

 

 

ΔΕΙΤΕ ΤΟ ΒΙΝΤΕΟ

 

PHOTO GALLERY

Τα αδέλφια κ. Ιγνάτιος και κ. Μιχάλης Σπανόπουλος

 

Ο ΝΑΥΠΗΓΟΣ ΜΗΧΑΝΙΚΟΣ κ. ΑΠΟΣΤΟΛΗΣ ΝΤΑΣΙΟΣ

 

 

Ο εκπρόσωπος του Ομίλου Σπανόπουλου, κ. Γιάννης Φατσέας

 

Οι Ανάδοχοι του πλοίου

 

Ο Αρχηγός ΓΕΝ Αντιναύαρχος Νικόλαος Τσούνης, Ο Δημάρχος Περάματος κ. Ιωάννης Λαγουδάκης, Ο Αναπληρωτής Υπουργός Εθνικής Άμυνας κ. Δημήτρης Βίτσας και ο κ. Μιχάλης Σπανόπουλος

 

Παρουσία ΑΝΥΕΘΑ Δημήτρη Βίτσα στην τελετή ονοματοδοσίας και ένταξης νέου Βοηθητικού Πλοίου Βάσεως ’’ΠΤΟΛΕΜΑΪΣ’’

 

Ο Αρχηγός ΓΕΝ Αντιναύαρχος Νικόλαος Τσούνης

 

Ο κ. Ιγνάτιος Σπανόπουλος

 

 

ΔΕΙΤΕ ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΘΡΑ ΑΠΟ ΤΟ ΑΡΧΕΙΟ ΜΑΣ

Τελετή Ονοματοδοσίας και Ένταξης Νέου Βοηθητικού Πλοίου Βάσης BB1 «Αμμωνιάς

ΤΕΛΕΤΗ ΟΝΟΜΑΤΟΔΟΣΙΑΣ ΤΟΥ ΝΕΟΥ ΒΟΗΘΗΤΙΚΟΥ ΒΑΣΕΩΣ Π.Ν (ΒΒ3) “ΔΗΜΗΤΡΙΑΣ”»

ΤΕΛΕΤΗ ΟΝΟΜΑΤΟΔΟΣΙΑΣ ΤΟΥ ΝΕΟΥ ΒΟΗΘΗΤΙΚΟΥ ΒΑΣΕΩΣ Π.Ν (ΒΒ2) “ΑΝΤΙΓΟΝΙΣ”

Portal Team

Συντάκτης: Portal Team

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Your email address will not be published. Required fields are marked as *

*


Σχετικές ειδήσεις