Τετάρτη 16 Ιανουαρίου 2019, 12:59

ΤΕΡΑΣΤΙΑ ΟΙΚΟΛΟΓΙΚΗ ΚΑΤΑΣΤΡΟΦΗ ΣΤΙΣ ΑΚΤΕΣ ΤΗΣ ΣΑΛΑΜΙΝΑΣ ΑΠΟ ΤΗ ΒΥΘΙΣΗ ΤΟΥ Δ/Ξ ΑΓΙΑ ΖΩΝΗ ΙΙ (ΒΙΝΤΕΟ & ΦΩΤΟ)Τεράστια και ανυπολόγιστων ζημιών, είναι η οικολογική καταστροφή που προκλήθηκε τόσο στις ακτές της Σαλαμίνας, όσο και στη γύρω θαλάσσια περιοχή συνεπεία της βύθισης του μικρού δεξαμενόπλοιου «ΑΓΙΑ ΖΩΝΗ ΙΙ», στις 02:45 τα ξημερώματα της Κυριακής 10 Σεπτεμβρίου 2017.

Το πλοίο είχε αναχωρήσει νωρίτερα από τον Ασπρόπυργο φορτωμένο με 2.200 τόνους fuel oil και 370 τόνους marine gas oil.

To B’ Λιμενικό Τμήμα Κερατσινίου έχει αναλάβει την προανάκριση της υπόθεσης, ενώ Πραγματογνώμονας θα διελευκάνει τα αίτια και τις συνθήκες του ναυαγίου.

 

Μόνο θλίψη και οργή προκαλούν οι αποτροπιαστικές εικόνες της οικολογικής καταστροφής από την πετρελαιοκηλίδα που δημιουργήθηκε και κάλυψε τις παραλίες της Σαλαμίνας.

Ειδικότερα στην παραλία του Λιμνιώνα που είναι από τις πιο όμορφες της Σαλαμίνας, οι ολέθριες συνέπειες φαίνονται στις εικόνες που σας μεταφέρουμε, ενώ και στις γειτονικές παραλίες των Σεληνίων της Σαλαμίνας, η καταστροφή είναι ανυπολόγιστη.

 

Ανακοίνωση του δήμου Σαλαμίνας

Όπως έγινε γνωστό, πλησίον της νησίδας Αταλάντη βυθίστηκε δεξαμενόπλοιο εφοδιαστικό με την επωνυμία Αγ.Ζώνη το οποίο περιείχε μεγάλη ποσότητα μαζούτ προκαλώντας μεγάλη ρύπανση ανοικτά του όρμου των Σεληνίων

Κατά τις απογευματινές ώρες το μαζούτ εξαπλώθηκε από την Κυνοσούρα στις ακτές των Σεληνίων.

Από την πρώτη στιγμή κινητοποιήθηκαν το Λιμενάρχειο, η Δήμαρχος, ο πρόεδρος του Δ.Λ.Τ. και ο πρόεδρος της Κοινότητας Σεληνίων.

Η πλοιοκτήτρια εταιρεία αναλαμβάνοντας την ευθύνη ανέθεσε την απορρύπανση στις αντιρυπαντικές εταιρείες Πολυχρονόπουλου και Σπανόπουλου.

Η ζημιά είναι μεγάλη. Το πρωί θα βρίσκονται στις ακτές των Σεληνίων για τις απαιτούμενες εργασίες καθαρισμού.

Όπως μας διαβεβαίωσαν θα υπάρξει πλήρη αποκατάσταση όμως θα απαιτηθεί χρόνος.

Χρειάζεται ψυχραιμία και σίγουρα εγρήγορση. Ο Δήμος θα προβεί στις νόμιμες ενέργειες για αποζημιώσεις και πλήρη απόδοση ευθυνών της οικολογικής καταστροφής.

Οι εταιρείες με εμπειρία σε τέτοια περιστατικά μας διαβεβαίωσαν ότι θα επαναφέρουν τις ακτές και την θάλασσα στην πρότερη κατάσταση.

 

ΦΩΤΟΡΕΠΟΡΤΑΖ

Παραλια Λιμνιωνα –Σεληνια

Παραλια Λιμνιωνα –Σεληνια

Παραλια Λιμνιωνα –Σεληνια

Παραλια Λιμνιωνα –Σεληνια

Παραλια Λιμνιωνα –Σεληνια

Παραλια Λιμνιωνα –Σεληνια

Παραλία Σεληνιων

Παραλία Σεληνιων

 

 

 

 

Portal Team

Συντάκτης: Portal Team

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Your email address will not be published. Required fields are marked as *

*


Σχετικές ειδήσεις