Τετάρτη 24 Οκτωβρίου 2018, 05:23

Τουρκία: Δεν αποσύρουμε το «Μπαρμπαρός» επειδή το ζήτησε ο ΤσίπραςΑπορρίφθηκε από την Άγκυρα το αίτημα του Αλέξη Τσίπρα να αποχωρήσει το «Μπαρμπαρός» από την… κυπριακή ΑΟΖ, για να ξεκινήσουν ξανά οι διαπραγματεύσεις για το Κυπριακό.

Σύμφωνα με ΜΜΕ της Κύπρου, τουρκικές διπλωματικές πηγές δήλωσαν στην εφημερίδα Hurriyet ότι δεν θα αποσύρουν το ερευνητικό πλοίο επειδή το ζήτησε ο Αλέξης Τσίπρας και επανέλαβαν ότι δεν υπάρχει καμιά αλλαγή στη στάση της Άγκυρας.

«Οι θέσεις που είχαμε εκφράσει προηγουμένως ισχύουν», ανέφερε η ίδια πηγή σύμφωνα με το imerisia.gr, λέγοντας ότι οι τρεις προτάσεις της Άγκυρας παραμένουν εκεί: «Πρώτον, να επιταχυνθεί η διαδικασία λύσης των Ηνωμένων Εθνών. Δεύτερον, οι φυσικές πηγές να ανήκουν στην ενωμένη Κύπρο. Τρίτον, πρέπει να ιδρυθεί μια κοινή επιτροπή για τις φυσικές πηγές κατά τη διαδικασία της λύσης και τα έσοδα από τις φυσικές πηγές να κατακρατηθούν από αυτή την επιτροπή», ανέφερε.

Το τουρκικό «όχι»έρχεται μια ημέρα έπειτα από τη συνάντηση του Αλέξη Τσίπρα με τον Πρόεδρο της Κυπριακής Δημοκρατίας, Νίκο Αναστασιάδη, στη Λευκωσία, από όπου ο νέος πρωθυπουργός της Ελλάδας έκανε λόγο για παραβίαση των κυριαρχικών δικαιωμάτων στην κυπριακή ΑΟΖ, σημειώνοντας πως η έλευση του ερευνητικού σκάφους Μπαρμπαρός «συνιστά κατάφωρη παραβίαση του διεθνούς δικαίου και υπονομεύει τις διμερείς συνομιλίες».

Portal Team

Συντάκτης: Portal Team

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Your email address will not be published. Required fields are marked as *

*


Σχετικές ειδήσεις