Κυριακή 21 Οκτωβρίου 2018, 09:55

Τουρκική κορβέτα στον Καφηρέα λίγες ώρες μετά από τις δηλώσεις Δένδια περί «ξίφους»Λίγες ώρες μετά από τις πρώτες δηλώσεις του νέου ΥΕΘΑ Νίκου Δένδια περί “ξίφους” που κρατά η Ελλάδα και μόλις λίγα 24ωρα μετά από την επαφή Ερντογάν – Αβραμόπουλου η Τουρκία προχωρά σε μία ακόμη σοβαρή πρόκληση.

Μέσα στη νύχτα κορβέτα της έφθασε μέχρι τον Καφηρέα.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση του ΓΕΕΘΑ:

Η τουρκική κορβέτα “Βuyucada”, προερχόμενη από τον Kόλπο Ξηρού, εισήλθε την 4 Νοε (03:00) σε Ελληνικά Χωρικά Ύδατα στα στενά Καφηρέα. Στη συνέχεια κινούμενη με Νότια και Νοτιοδυτική πορεία διήλθε μεταξύ ν.Κέας και ν.Κύθνου.
Πλοία και μέσα του Πολεμικού Ναυτικού παρακολούθησαν και παρακολουθούν το τουρκικό σκάφος, καθόλη τη διάρκεια του πλου του.

Ο νέος ΥΕΘΑ, χθες βράδυ στις πρώτες δηλώσεις του απο το ΥΠΕΘΑ, δήλωσε οτι «Η Ελλάς κρατά στο ένα χέρι κλάδο ελιάς και επιδιώκει την ειρηνική συνύπαρξη με κάθε λαό και κυρίως με τους λαούς της περιοχής» ανέφερε ο κ. Δένδιας υπογραμμίζοντας πως «ταυτόχρονα όμως αποστέλλουμε μήνυμα ότι η Ελλάς εκτός από κλάδο ελαίας, διατηρεί και ξίφος. Ξίφος δικαίου, αλλά ξίφος. Με ομοψυχία και εθνική ενότητα δεν θα επιστρέψουμε σε οιονδήποτε να επιβουλευθεί την εδαφική μας ακεραιότητα ή να προσβάλει τον ελληνισμό και τις διαχρονικές του αξίες», ανέφερε χαρακτηριστικά.
Επιπλέον μάλλον δεν ειναι τυχαίο που η πρόκληση της Άγκυρας γίνεται μόλις 24ωρα μετα την συνάντηση του Δημήτρη  Αβραμόπουλου με τον πρόεδρο της Τουρκίας Ρετσέπ Ταγίπ Ερντογάν. Όπως έχουμε αναφέρει η επίσκεψη Αβραμόπουλου έγινε για να διαπιστώσει ο κ. Αβραμόπουλος όχι αν είναι σοβαρά τα πράγματα στην περιοχή – στην Κυπριακή ΑΟΖ και το Αιγαίο – αλλά πόσο σοβαρά είναι.

 

ΠΗΓΗ

Portal Team

Συντάκτης: Portal Team

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Your email address will not be published. Required fields are marked as *

*


Σχετικές ειδήσεις