Τετάρτη 17 Οκτωβρίου 2018, 06:37

Το γιγαντιαίο FLNG Prelude της Shell αναχώρησε για την Αυστραλία.Η πλωτή μονάδα υγροποιημένου φυσικού αερίου Prelude της Shell απέπλευσε από το ναυπηγείο της Samsung Heavy Industries στη Νότια Κορέα για ένα ταξίδι 5.800 χιλιομέτρων διασχίζοντας τον Ειρηνικό ωκεανό με προορισμό τη βορειοδυτική Αυστραλία.

Με μήκος 488 μέτρα και πλάτος 74 μέτρων, το 600.000 τόνων FLNG Prelude είναι η μεγαλύτερη υπεράκτια δομή που κατασκευάστηκε ποτέ. Για να γίνει πιο κατανοητό, το Prelude είναι μεγαλύτερο από τέσσερα γήπεδα ποδοσφαίρου!

Το FLNG Prelude αναχώρησε από το Geoje της Νότιας Κορέας την Πέμπτη το πρωί με βοήθεια από μια ομάδα ρυμουλκών. Η γιγαντιαία εγκατάσταση προορίζεται για τη Browse Basin στη βορειοδυτική Αυστραλία, όπου θα αγκυροβολήσει περίπου 200 χιλιόμετρα (125 μίλια) από την ακτή για χρονικό διάστημα 20 έως 25 ετών. Η εγκατάσταση θα χρησιμοποιηθεί για την ψύξη του φυσικού αερίου που παράγεται στην περιοχή στους -162 ° C (-260 ° F), μειώνοντας τον όγκο του κατά 600 φορές, ώστε να μπορεί να εξαχθεί σε πελάτες με τη μορφή LNG.

Κατά τις επόμενες δύο δεκαετίες, το Prelude αναμένεται να παράγει 3,6 εκατομμύρια τόνους υγροποιημένου φυσικού αερίου ετησίως.

Κατά την άφιξη στη Βορειοδυτική Αυστραλία, 16 προεγκατεστημένες αλυσίδες πρόσδεσης θα συνδεθούν με τον 93 μ. πυργίσκο του Prelude, εξασφαλίζοντας μόνιμα την εγκατάσταση στον πυθμένα και επιτρέποντάς του να περιστρέφεται με ασφάλεια κόντρα στο ρεύμα και τον αέρα. Αυτή η ικανότητα σημαίνει ότι ο Prelude μπορεί να τα βγάλει πέρα ακόμα και με τους ισχυρότερους κυκλώνες χωρίς να χρειάζεται να αποσυνδέσει τους αγωγούς που τροφοδοτούν αέριο στην εγκατάσταση από την περιοχή.

Η ρυμούλκηση για 5.800 χιλιόμετρα του Prelude περιλαμβάνει τρία ρυμουλκά, συν ένα πρόσθετο ρυμουλκό συνοδείας, και μέγιστη ταχύτητα περίπου πέντε κόμβων. Το ταξίδι θα ξεκίνησε από το λιμάνι του Geoje και θα συνεχιστεί στην Ανατολική Θάλασσα της Κίνας, στα στενά της Κορέας. Θα ταξιδέψει στη συνέχεια στη Θάλασσα των Φιλιππίνων, ανοιχτά της Ινδονησίας και της Θάλασσας του Timor. Στην Ινδονησία, ένα πέμπτο σκάφος θα προστεθεί στη συνοδεία για να βοηθήσει τον ανεφοδιασμό, την αναπλήρωση της τροφοδοσίας και την αντικατάσταση του πληρώματος. Περίπου 160 άτομα θα παραμείνουν στο Prelude κατά τη διάρκεια του ταξιδιού.

«Αυτό είναι το μεγαλύτερη επιχείρηση ρυμούλκησης στον κόσμο και πέρα από κάθε άλλη που έχω συμμετάσχει στην καριέρα μου», δήλωσε ο 40χρονος καπετάνιος Alan Stockwel ο οποίος πλοηγεί την ομάδα των ρυμουλκών.

«Το κανάλι έχει ισχυρά ρεύματα και το Prelude είναι πολύ μεγάλο, οπότε μπορείτε να φανταστείτε ότι είναι σαν ένα γρήγορο αυτοκίνητο που στρίβει σε μια στενή γωνία. Οι ελιγμοί έπρεπε να είναι πολύ ακριβείς «, λέει ο Captain Gerald Seow, Διευθύνων Σύμβουλος της PACC Offshore Services Holdings, της εταιρείας παροχής υπηρεσιών θαλάσσιων υπηρεσιών που έχει την έδρα της στη Σιγκαπούρη κι είναι ιδιοκτήτρια των ρυμουλκών.

Μόλις το Prelude φθάσει στον τελικό του προορισμό, η φάση σύνδεσης αναμένεται να διαρκέσει μεταξύ 9-12 μηνών.

Ένα έκτο ρυμουλκό θα ενταχθεί στην ομάδα για να διατηρήσει το Prelude στη θέση του κατά τη διαδικασία σύνδεσης.

Δείτε το βίντεο της αναχώρησης από τη Νότια Κορέα παρακάτω:

Portal Team

Συντάκτης: Portal Team

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Your email address will not be published. Required fields are marked as *

*


Σχετικές ειδήσεις