Κυριακή 21 Οκτωβρίου 2018, 01:08

Το πλοίο «Cosco Shipping Panama» της China Shipping θα εγκαινιάσει πρώτο τη νέα διώρυγα του Παναμά

Photo by: Giwrgos Vavatis


Η Κίνα είναι η δεύτερη χώρα, πίσω από τις ΗΠΑ, που χρησιμοποιεί περισσότερο τη διώρυγα του Παναμά, απ' όπου περνά το 5% του παγκόσμιου θαλάσσιου εμπορίου.

Η Αρχή της Διώρυγας του Παναμά (ACP) είχε καλέσει τους 15 μεγαλύτερους πελάτες της να προτείνουν υποψήφια πλοία για τα εγκαίνια. Μετά από κλήρωση επιλέχθηκε το πλοίο μεταφοράς εμπορευματοκιβωτίων το «Cosco Shipping Panama» της κινεζικής εταιρείας China Shipping. Το Cosco Shipping Panama , που έχει τη δυνατότητα να μεταφέρει μέχρι και 9.400 εμπορευματοκιβώτια, θα μπει στη διώρυγα από την Άγουα Κλάρα, στην Καραϊβική, για να καταλήξει στο Κοκόλι, στον Ειρηνικό Ωκεανό, όπου θα γίνει και η τελετή των εγκαινίων.

Τα εγκαίνια επρόκειτο αρχικά να γίνουν το 2014 για να συμπέσουν με τη συμπλήρωση των 100 ετών από το άνοιγμα της διώρυγας. Όμως, κυρίως λόγω οικονομικών προβλημάτων, η ολοκλήρωση του έργου καθυστέρηση ενώ και το κόστος του αυξήθηκε κατακόρυφα ξεπερνώντας τον αρχικό προϋπολογισμό των 5,25 δισεκατομμυρίων δολαρίων κατά περίπου 2 δισεκ. δολάρια.

Με τη διεύρυνση της διώρυγας εκτιμάται ότι τα ετήσια έσοδά της, που σήμερα ανέρχονται στο 1 δισεκ., θα τριπλασιαστούν.

Portal Team

Συντάκτης: Portal Team

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Your email address will not be published. Required fields are marked as *

*


Σχετικές ειδήσεις