Τετάρτη 24 Οκτωβρίου 2018, 02:34

Το Maersk Gustav προσάραξε στη νότια ΙταλίαΤο 366μ. μήκους πλοίο μεταφοράς εμπορευματοκιβωτίων Gustav Maesrk της Maersk Line προσάραξε νωρίς το πρωινό της Τρίτης κι ενώ διερχόταν από το στενό της Messina στη Νότια Ιταλία.

Η ιταλική ακτοφυλακή επιβεβαίωσε ότι το υπό σημαία Δανίας MV Gustav Maersk προσάραξε κατά τη διάρκεια της νύχτας κοντά στην πόλη της Torre Cavallo.

Η προσάραξη συνέβη ενώ το Gustav Maersk έπλεε από Rijeka της Κροατίας προς το Gioia Tauro της Ιταλίας, σύμφωνα με την ιστοσελίδα της Maersk.

Η επιθεώρηση του σκάφους δεν έδειξε σημάδι ότι το κύτος είχε υποστεί ρήγμα, σύμφωνα με την ακτοφυλακή. Καμία ρύπανση έχει παρατηρηθεί στην περιοχή.

Η ακτοφυλακή ανέφερε ότι πριν από την προσάραξη το πλοίο ήταν σε επαφή με το Υπηρεσία Κυκλοφορίας Πλοίων στη Μεσσήνη.

Τα αίτια της προσάραξης είναι υπό διερεύνηση.

Εκπρόσωπος της Maersk Line έκανε την ακόλουθη δήλωση σχετικά με το περιστατικό: Την Τρίτη 10 Ιανουαρίου στις 02:43 πμ τοπική ώρα, το πλοίο μεταφοράς εμπορευματοκιβωτίων μας Gustav Maersk προσάραξε στο στενό της Messina στην Ιταλία. Με τη βοήθεια τριών ρυμουλκών το πλοίο αποκολλήθηκε επιτυχώς στις 07.30 π.μ. τοπική ώρα και αναχώρησε με τη δική του ισχύ για Gioia Tauro. Όλο το πλήρωμα είναι ασφαλές και καμία ρύπανση δεν αναφέρθηκε. Το πλοίο ήταν εν πλω από Rijeka, Κροατία προς Gioia Tauro, Ιταλία. Στο Gioia Tauro η ζημιά στο πλοίο θα πρέπει να αξιολογηθεί και αν χρειαστεί θα προχωρήσουμε σε σχέδια έκτακτης ανάγκης για το φορτίο.

Έχουμε ξεκινήσει έρευνα για το περιστατικό. Τα αρχικά ευρήματα δεν υποδηλώνουν ότι τεχνική βλάβη προκάλεσε το περιστατικό. Εμείς θα περιμένουμε την έρευνα πριν βγάλουμε οριστικά συμπεράσματα.

Το πλοίο τελικά αποκολλήθηκε με τη βοήθεια των τριών ρυμουλκών από τα κοντινά λιμάνια της Μεσσήνης και Milazzo που αργότερα το συνόδευσαν στο λιμάνι του Gioia Tauro που βρίσκεται στα βόρεια.

Το παρακάτω βίντεο δείχνει τη ρυμούλκηση του Gustav Maersk:

 

 

 

Portal Team

Συντάκτης: Portal Team

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Your email address will not be published. Required fields are marked as *

*


Σχετικές ειδήσεις