Τετάρτη 24 Οκτωβρίου 2018, 05:23

ΤΡΙΤΟ ΝΑΥΤΙΚΟ ΣΑΛΟΝΙ ΠΑΡΑΔΟΣΙΑΚΩΝ ΣΚΑΦΩΝΟ Ελληνικός Σύνδεσμος Παραδοσιακών Σκαφών ανακοινώνει ότι το 3ο κατά σειρά Ναυτικό Σαλόνι του θα λάβει χώρα εφέτος από 27ης Μαΐου έως και 30ης Μαΐου 2015 στο Πειραιά, στα πλαίσια εορτασμού της «Ευρωπαϊκής Ημέρας Θάλασσας».

 

Στο προ της παγόδας (εκθεσιακό κέντρο ΟΛΠ) θαλάσσιο χώρο θα δέσουν αντιπροσωπευτικά ξύλινα παραδοσιακά σκάφη και το κοινό θα μπορεί να τα θαυμάσει από κοντά. Έτσι για τους παλαιούς θα ξυπνήσουν μνήμες ελληνικής παραδοσιακής ναυπηγικής τέχνης ενώ οι νέοι θα μπορέσουν να γνωρίσουν την ιστορία, την κατασκευή, την διάσωση και την συντήρηση μοναδικών εκθεμάτων όπως τρεχαντήρια, περάματα, βαρκαλάδες, καραβόσκαρα, λίμπερτι και άλλα.

 

Κατά την διάρκεια του «3ου Ναυτικού Σαλονιού» θα λειτουργήσουν στο χώρο του φουαγιέ του ΟΛΠ έκθεση ζωγραφικής παραδοσιακών σκαφών των μαθητών των δημοτικών σχολείων Πειραιά, έκθεση φωτογραφίας παραδοσιακών καρνάγιων και, έκθεση μοντελισμού. Στη γύρω περιοχή θα εκτεθούν αυτοκίνητα και μότο αντίκες.

 

Παράλληλα θα οργανωθούν μουσικές βραδιές με την μπάντα του Πολεμικού μας Ναυτικού και λαϊκό-παραδοσιακό πρόγραμμα με το νησιώτικο συγκρότημα του Νίκου Οικονομίδη.

 

Οι παραπάνω εκδηλώσεις τελούν υπό την αιγίδα Υπουργείων και διοργανώνονται με την αμέριστη βοήθεια του ΟΛΠ ΑΕ., Δήμου Πειραιά και του Υπουργείου Ναυτιλίας και Αιγαίου, ενώ χορηγοί επικοινωνίας από τηλεόραση, ραδιόφωνο, ημερήσιο και περιοδικό τύπο θα καλύψουν τις εκδηλώσεις μας.

 

Σας περιμένουμε όλους.

Portal Team

Συντάκτης: Portal Team

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Your email address will not be published. Required fields are marked as *

*


Σχετικές ειδήσεις