Τετάρτη 16 Ιανουαρίου 2019, 01:01

Υπεράνθρωπη προσπάθεια μανούβρας του «ΠΕΛΑΓΙΤΗΣ» στη Χίο σήμερα με πολύ ισχυρούς ανέμους! (Εντυπωσιακό βίντεο)

Photo by: Giovanni Isolano


Οι Ναυτικοί μας.. Οι «Αφανείς Ήρωες», που με τέτοιες αντίξοες καιρικές συνθήκες υπηρετούν μόνο το κοινό συμφέρον, την εξυπηρέτηση των νησιών το χειμώνα ώστε να φτάσουν εγκαίρως οι προμήθειες, τα είδη πρώτης ανάγκης και όλα τα απαραίτητα αγαθά!

Αυτά τα πλοία δυστυχώς δεν τα πιάνει κανένα απαγορευτικό και είναι υποχρεωμένα να εκτελούν το καθήκον τους «βρέξει χιονίσει», χειμώνα καλοκαίρι, με όλους τους καιρούς. Το Ro/Ro «ΠΕΛΑΓΙΤΗΣ» της εταιρείας ΑΕΙΝΑΥΤΗΣ ΝΕ είναι ένα από αυτά.. «Παντός καιρού» αλλά όχι «παντός λιμανιού» γιατί τα περισσότερα λιμάνια των νησιών δεν είναι στην πραγματικότητα ασφαλή λιμάνια, αλλά παγίδες.

Στο σημερινό βίντεο όπου η ένταση των ανέμων φτάνει τα 8 και τα 9 μποφόρ, ο Πλοίαρχος Cpt Στράτος Τεκνάκης και το Πλήρωμα καταβάλλουν υπεράνθρωπες προσπάθειες χειρισμών πρόσδεσης, να καταφέρουν να προσδέσουν με ασφάλεια το πλοίο με το βαρύ φορτίο. Κάποιες στιγμές λόγω των έντονων ριπών των ανέμων το πλοίο δείχνει να μην υπακούει επαρκώς στους χειρισμούς και να παρασύρεται ελαφρώς, όμως το αποτέλεσμα είναι αυτό που δικαιώνει την υπερπροσπάθεια του Πληρώματος!

Θερμά Συγχαρητήρια!

 

Το βίντεο τράβηξε στο λιμάνι της Χίου ο κ. Giovanni Isolano:

Simos Michaloglou

Συντάκτης: Simos Michaloglou

Administrator

Ένα Σχόλιο στο Υπεράνθρωπη προσπάθεια μανούβρας του «ΠΕΛΑΓΙΤΗΣ» στη Χίο σήμερα με πολύ ισχυρούς ανέμους! (Εντυπωσιακό βίντεο)

  1. Ο/Η Hastaroth λέει:

    Εντάξει,μήν λέμε και ό,τι θέλουμε.Ψιλοδυσκολεύτηκε μέν το πλοίο,αλλά εγώ δέν είδα να τραβάεη κανένα ειδικό ζόρι γιά να δέση….

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Your email address will not be published. Required fields are marked as *

*


Σχετικές ειδήσεις