Κυριακή 21 Οκτωβρίου 2018, 06:34

Υπογράφτηκε νέα ΣΣΕ για τα Ακτοπλοϊκά και επιβατηγά πλοία διεθνών γραμμών- Κατάπτυστη συμφωνίαΠΕΝΕΝ: Κατάπτυστη συμφωνία ερήμην και πίσω από τις πλάτες των Ναυτεργατών

που νομιμοποιεί το τσάκισμα των μισθών

και του βιοτικού επιπέδου του Ναυτεργατικού κόσμου της χώρας μας

 

Με συνοπτικές διαδικασίες ερήμην των Ναυτεργατών και σε σφοδρή αντίθεση με την βούλησή τους η γνωστή εργοδοτική – κυβερνητική πλειοψηφία των δυνάμεων της ΠΝΟ με επικεφαλής τον Γ.Γ Γιάννη Χαλά προχώρησαν στην υπογραφή νέας ΣΣΕ με την οποία για άλλη μια φορά αποδέχθηκαν τις μηδενικές αυξήσεις σε μισθούς, επιδόματα, έξτρα αμοιβές!!!

Η σπουδή και η πρεμούρα της γνωστής πλειοψηφίας να υπογράψει ΣΣΕ με μηδενικές αυξήσεις και μάλιστα με πρόταση των ίδιων των εργοδοτικών – κυβερνητικών συνδικαλιστών η σύμβαση να είναι διετής 2016- 2017 συνιστά περιφρόνηση του χειρίστου είδους της δραματικής κατάστασης που έχει περιέλθει το εισόδημα των Ναυτεργατών.

Ταυτόχρονα η υπογραφή της ΣΣΕ με μηδενικές αυξήσεις αγνοεί προκλητικά την ραγδαία επιδείνωση του βιοτικού επιπέδου του Ναυτεργατικού μας κόσμου, το οποίο έχει υποστεί ανεπανόρθωτο πλήγμα από τις μειώσεις και περικοπές αποδοχών αλλά και την αφαίμαξη από την φοροκαταιγίδα μέτρων στα πλαίσια των παλιών και νέων μνημονίων.

Το γεγονός αυτό σε συνδυασμό με την αύξηση της κερδοφορίας των Ναυτιλιακών εταιριών για το 2015-2016, την κατακόρυφη μείωση στις τιμές των καυσίμων, την αξιοποίηση του μεταναστευτικού την ίδια χρονική περίοδο και την σχετική αύξηση της επιβατικής κίνησης (επιβατών – οχημάτων) δείχνει ότι ο εργοδοτικός και κυβερνητικός συνδικαλισμός με την απόφασή τους για υπογραφή ΣΣΕ με μηδενικές αυξήσεις οδηγεί το βιοτικό επίπεδο των Ναυτεργατών και πληθώρα εργασιακών, θεσμικών και κλαδικών προβλημάτων στην επιβατηγό ναυτιλία θυσία στον βωμό της εφοπλιστικής κερδοφορίας και στην παραπέρα ενίσχυση της ανταγωνιστικότητας.

Η απόφαση αυτή δεν έχει την παραμικρή νομιμοποίηση από την συντριπτική πλειοψηφία του Ναυτεργατικού μας κόσμου και φυσικά από την ΠΕΝΕΝ.

Ο αγώνας για ΣΣΕ που θα καλύπτουν τις εκρηκτικές ανάγκες των Ναυτεργατών, θα αντιμετωπίζουν θετικά τα προβλήματα και τα αιτήματά τους παραμένει στην πρώτη γραμμή της πάλης για το συνεπές αγωνιστικό και ταξικό Ναυτεργατικό συνδικαλιστικό κίνημα.

 

Με εντολή Διοίκησης

Ο Πρόεδρος                                                                 Ο Γεν. Γραμματέας

Νταλακογεώργος Αντώνης                                          Κροκίδης Νικόλαος

                              110                                                                                                    21/6/2016

Από: Πανελλήνια Ένωση Ναυτών Εμπορικού Ναυτικού

Προς: Διοίκηση ΠΝΟ

Θέμα: Σύγκληση Ε.Ε ΠΝΟ

Όπως είναι γνωστό στην τελευταία συνεδρίαση της Διοίκησης της ΠΝΟ (7/6/2016) αποφασίστηκε η αποστολή εξωδίκου της Ομοσπονδίας με βάση κυρίως τις εξελίξεις στο ΝΑΤ και τα υπόλοιπα ασφαλιστικά μας ταμεία.

Ήδη έχει παρέλθει ο χρόνος ενεργοποίησης του εξωδίκου ενώ οι εξελίξεις σχετικά με τα Ταμεία μας καθώς και τα υπόλοιπα Ναυτεργατικά προβλήματα παραμένουν και οξύνονται ενώ προστίθενται νέα προβλήματα όπως είναι η προσπάθεια απόσπασης υπαλληλικού προσωπικού του ΝΑΤ στο ΕΦΚΑ.

Το δεδομένα αυτά επιβάλουν την άμεση σύγκληση της Ε.Ε της ΠΝΟ και την λήψη αποφάσεων για αγωνιστικές απεργιακές κινητοποιήσεις για την υπεράσπιση των δικαιωμάτων των Ναυτεργατών.  

Με εντολή Διοίκησης

Ο Πρόεδρος                                                                 Ο Γεν. Γραμματέας

Νταλακογεώργος Αντώνης                                          Κροκίδης Νικόλαος

Portal Team

Συντάκτης: Portal Team

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Your email address will not be published. Required fields are marked as *

*


Σχετικές ειδήσεις