Τετάρτη 16 Ιανουαρίου 2019, 12:42

ΦΟΒΕΡΗ ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑ ΓΙΑ ΤΟ ΠΛΟΙΟ ΜΥΡΤΙΔΙΩΤΙΣΣΑ ΤΗΣ AQUA FERRIES 

 

Χθές Σάββατο 21/05/2016 και ώρα 5μ.μ. το πλοίο Μυρτιδιώτισσα της Aqua Ferries εκτελώντας δρομολόγιο Σκόπελο-Σκιάθο-Άγιο Κωνσταντίνο επιβίβασε τους επιβάτες για Σκιάθο κανονικά και προφασιζόμενος καιρικές συνθήκες, χωρίς να τους ενημερώσει καν, παρέκαμψε το λιμάνι της Σκιάθου συνεχίζοντας για Άγιο Κων/νο!
Μέσα στο πλοίο ήταν γονείς που συνόδευαν τα παιδιά τους και είχαν σκοπό να αποβιβαστούν Σκιάθο ώστε να συμμετάσχουν την Κυριακή 22/05 στις εξετάσεις Αγγλικής Γλώσσας ECPE που διενεργούνται στο εξεταστικό κέντρο της Σκιάθου, οπότε και επέλεξαν να ταξιδέψουν για σιγουριά από το προγούμενο βράδυ για να προλάβουν ενδεχομένως τον άσχημο καιρό που προμηνυόταν για την Κυριακή. Χωρίς να ενημερώσει ο καπετάνιος- που οπωσδήποτε γνώριζε την επιδύνωση του καιρού- ότι δεν θα πιάσει στο λιμάνι της Σκιάθου, απλώς ανεύθυνα είπε στους επιβάτες στα μισά της διαδρομής Σκοπέλου-Σκιάθου ότι το καράβι δεν θα δέσει Σκιάθο και πηγαίνει κατευθείαν Άγιο Κων/νο! Σύμφωνα με τα λεγόμενα του ήταν σίγουρος ότι έκανε το σωστό για την ασφάλεια τους…


Ε λοιπόν εμείς οι νησιώτες χωρίς να είμαστε καπεταναίοι γνωρίζουμε καλά ότι άμα περάσεις το μπουγάζι στο λιμάνι της Σκιάθου δεν πιάνει ο Βοριάς, πράγμα που μαρτυρούν και οι Σκιαθίτες που ρωτήθηκαν για τον κυματισμό εντός του λιμένα.

Αντί λοιπόν να προσεγγίσει το λιμάνι που ήταν ασφαλές, δεν έκανε τον κόπο καν να να δοκιμάσει τον ελλιμενισμό αλλά αντιθέτως συνέχισε την πορεία του για Άγιο Κων/νο παρά τις διαμαρτυρίες των επιβατών. Σκεφτείτε λοιπόν μόνο τα παιδιά που με κόπο και τρελό διάβασμα εντός περιόδου σχολικών εξετάσεων του Ελληνικού Γυμνασίου, παράλληλα προετοιμάζονταν και για τις εξετάσεις του Proficiency. Μπορείτε να διανοηθείτε τι ταλαιπωρία τραβούν αυτή τη στιγμή ταξιδεύοντας 5 και πλέον ώρες για Άγιο αντί για μια-μιάμιση ώρα, να βρίσκονται εν μέσω μιας κατάστασης φρενίτιδας που επικρατεί πάνω στο πλοίο, να τρέχουν με ταξί νυχτιάτικα με κακοκαιρία στον Βόλο να προλάβουν τις εξετάσεις σε κάποιο άλλο εξεταστικό κέντρο, κι ευτυχώς που δέχτηκαν οι εξεταστές τις αλλαγές τελευταία στιγμή, να είναι υποχρεωμένοι ο γονείς να διαθέσουν επιπλέον χρήματα -εφόσον υπάρχουν κι αυτά- για αυτές τις μετακινήσεις, για άλλα ξενοδοχεία, να πρέπει να παραμείνουν και όλη την Κυριακή στον Βόλο γιατί δεν προλαβαίνουν να επιστρέψουν αφού το τελευταίο δρομολόγιο είναι μόλις στις 12 από Βολο και να πρέπει να επιστρέψουν Δευτέρα απόγευμα χάνοντας πιθανόν και τις εξέτασεις του σχολείου!
Κι όλη αυτή η ταλαιπωρία με το ταξί εν μέσω καταιγίδων και ανέμων…Κι ο καπετάνιος…Λούης!

Ούτε ένα διευκρινιστικό λόγο, ούτε μια επίσημη ανακοίνωση, ούτε καν εμφάνιση στο κατάστρωμα…Κι όλα αυτά γιατί η Ελλάδα έγινε από όλες τις πλευρές μπάχαλο κι ο καθένας κάνει ό,τι κι όπως γουστάρει γιατί το παίζει Καπετάνιος για την δήθεν ασφάλεια των επιβατών ή για να τα λέμε τα πράγματα με το όνομα τους, για τη δική του ευκολία!


Οι γονείς βέβαια είναι αποφασισμένοι αφού τελειώσει όλη αυτή η περιπέτεια να διαμαρτυρηθούν όσο κι όπου μπορούν, όχι γιατί ξέρουν ότι θα βροyν το δίκιο τους αλλά για να μαθαίνουν κάποιοι καπεταναίοι του γλυκού νερού να φέρονται σωστά κι όχι γαϊδουρινά! Ακόμη και στα αεροπλάνα ο πιλότος ενημερώνει ο ίδιος τους επιβάτες!

 

Αναδημοσίευση απο makeleio

Portal Team

Συντάκτης: Portal Team

Ένα Σχόλιο στο ΦΟΒΕΡΗ ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑ ΓΙΑ ΤΟ ΠΛΟΙΟ ΜΥΡΤΙΔΙΩΤΙΣΣΑ ΤΗΣ AQUA FERRIES

  1. Ο/Η Επισκέπτης λέει:

    Απ' ότι έγινε γνωστό, η πλοιοκτήτρια εταιρεία κάλυψε το κόστος μεταφοράς με ταξί στο Βόλο και το κόστος διαμονής εκεί. Επίσης φρόντισε για την επιστροφή της αξίας των εισιτηρίων από Σκιάθο για Σκόπελο της επόμενης μέρας που είχαν στα χέρια τους οι εν λόγω επιβάτες και μάλιστα ήταν άλλης εταιρείας.Το πλήρωμα και η εταιρεία φρόντισε για όλους τους επιβαίνοντες. Γνωρίζω ακόμα ότι όλο το πλήρωμα ενδιαφέρθηκε και συνομίλησε με τους επιβάτες από την πρώτη στιγμή. Το πρόβλημα δηλαδή ήταν ότι δεν κατέβηκε ο καπετάνιος από τη γέφυρα; Ή μήπως ο συντάκτης της οργισμένης επιστολής προτιμούσε να γίνει κάποιο ατύχημα για να κατεβεί στη Σκιάθο; Και στο κάτω κάτω, αφου είναι και νησιώτης γιατί δεν ανέβηκε στη γέφυρα να συμβουλέψει τον καπετάνιο;  Αυτή η επιστολή αναδημοσιεύεται απο το Σάββατο αυτούσια, χωρίς το παραμικρό σχόλιο από τα σαιτ που αναδημοσιεύουν. Δεν είναι άδικο για το πλήρωμα; Οι καπετάνιοι κουμαντάρουν ολόκληρα πλοία, σαν οικοδομές είναι, δεν κάνουν πετάλι σε ποδήλατο θαλάσσης!

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Your email address will not be published. Required fields are marked as *

*


Σχετικές ειδήσεις