Κυριακή 21 Οκτωβρίου 2018, 10:36

Χάρης Βαφειάς: Επιβεβαιώνει τη σύγκρουση του tanker του με αμερικανικό αντιτορπιλικό

Photo by: Χάρης Βαφειάς, επικεφαλής StealthGas


Η ελληνική ναυτιλιακή Stealth Maritime Corporation, της οποίας ηγείται ο εφοπλιστής Χάρης Βαφειάς, επιβεβαίωσε σήμερα ότι ένα από τα δεξαμενόπλοια που διαχειρίζεται συγκρούστηκε με αμερικανικό αντιτορπιλικό κοντά στη Σιγκαπούρη.

«Η Stealth Maritime Corporation μπορεί να επιβεβαιώσει ότι το δεξαμενόπλοιο Alnic MC (IMO: 9396725 σημαία Λιβερίας) ενεπλάκη σε σύγκρουση με το σκάφος του αμερικανικού ναυτικού USS John S. McCain στα ανοικτά των ακτών της Σιγκαπούρης», αναφέρει ανακοίνωση που εξέδωσε η ναυτιλιακή, η οποία εδρεύει στην Αθήνα.

«Ως αποτέλεσμα της σύγκρουσης, το Alnic MC υπέστη ζημιές στην πρωραία δεξαμενή ζυγοστάθμισης, δεν υπήρξαν τραυματισμοί μεταξύ του πληρώματος και δεν αναφέρθηκε μόλυνση στο Στενό της Σιγκαπούρης. Το σκάφος μεταφέρεται τώρα σε ασφαλές λιμάνι για να γίνει περαιτέρω αξιολόγηση», σύμφωνα με την ανακοίνωση.

«Η Stealth Maritime Corporation συνεργάζεται απολύτως με τις λιμενικές Αρχές της Σιγκαπούρης (MPA) στις έρευνες καθώς και με άλλες αρμόδιες υπηρεσίες. Οι σκέψεις και οι προσευχές μας είναι με τις οικογένειες των αγνοούμενων ναυτών του αμερικανικού ναυτικού και ελπίζουμε ότι οι τραυματίες θα έχουν μια ταχεία και πλήρη ανάρρωση», αναφέρει η ανακοίνωση της εταιρείας που ελέγχει ο κ. Βαφειάς.

Υπενθυμίζεται ότι δέκα Αμερικανοί ναύτες αγνοούνται και πέντε έχουν τραυματιστεί μετά τη σύγκρουση των δύο πλοίων, σύμφωνα με ανακοίνωση του αμερικανικού Πολεμικού Ναυτικού.

mononews.gr

Portal Team

Συντάκτης: Portal Team

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Your email address will not be published. Required fields are marked as *

*


Σχετικές ειδήσεις