Κυριακή 16 Δεκεμβρίου 2018, 10:00

ΧΑΡΙΤΙΝΗ ΚΟΥΦΟΓΙΩΡΓΑΚΗ, ΑΝΘΥΠΟΠΛΟΙΑΡΧΟΣ TOY «FLYINGCAT 6» (ΒΙΝΤΕΟ ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ)Η Cpt Χαριτίνη Κουφογιωργάκη είναι η πρώτη γυναίκα Αξιωματικός Γέφυρας ιστορικά, που παραχωρεί συνέντευξη στην κάμερα του arxipelagos.com, στα πλαίσια του αφιερώματος μας στο ταχύπλοο "FLYINCAT 6" της HELLENIC SEAWAYS. Τη συναντήσαμε στο πιλοτήριο του σκάφους, στο ταξίδι μας για τα νησιά του Αργοσαρωνικού. Μας εντυπωσίασε η εκπαίδευση της πάνω στα ιδιαίτερα χειριστήρια των ταχύπλοων και η άριστη ανταπόκριση της στις υψηλές απαιτήσεις της θέσης όπου υπηρετεί, αν αναλογιστούμε πως το team της Γέφυρας του ταχύπλοου αποτελείται από δύο μέλη, τον Πλοίαρχο και την Ανθυποπλοίαρχο.

Ξεκίνησε την καριέρα της από επιβατηγά και οχηματαγωγά ταχύπλοα της HELLENIC SEAWAYS και έλαβε το βαθμό του Ανθυποπλοιάρχου στο συμβατικό ΕΓ/ΟΓ "ΝΗΣΟΣ ΜΥΚΟΝΟΣ" της ίδιας εταιρίας.

Καραβολάτρισσα από μικρή ηλικία, έχει επιδείξει ισχυρή θέληση για την άσκηση του ναυτικού επαγγέλματος, γι αυτό και τα έχει καταφέρει τόσο καλά μέχρι τώρα.

Γεννημένη στο Ηράκλειο Κρήτης, σπούδασε στην ΑΕΝ Ηπείρου, όπου αποφοίτησε το 2014.

Της ευχόμαστε να έχει πάντα μια λαμπρή πορεία και καλά ταξίδια σε ήρεμες θάλασσες!

Συνέντευξη: Σίμος Μιχάλογλου

Κάμερα: Δημήτρης Κωνσταντίνου

Μοντάζ: Κωνσταντίνος Παπαδόπουλος

copyright Ιούνιος 2016

 

 

 

 

Portal Team

Συντάκτης: Portal Team

4 Σχόλια στο ΧΑΡΙΤΙΝΗ ΚΟΥΦΟΓΙΩΡΓΑΚΗ, ΑΝΘΥΠΟΠΛΟΙΑΡΧΟΣ TOY «FLYINGCAT 6» (ΒΙΝΤΕΟ ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ)

 1. Ο/Η tassos photography λέει:

  Γιατί δεν γυρίσεις το πρόσωπο σου κοπέλα μου ; !!!!! 

   

  Μπράβο ! Αξίζει συγχαρητήρια Καλή συνέχεια … Και πλοίαρχος !!! 

 2. Ο/Η Γεώργιος Τεκος λέει:

  Με πολλά μπράβο !!!!  θέλω να εκφράσω τις ευχαριστίες μου στο αρχιπέλαγος και στο επιτελείο του … Συγχαρητήρια  για την όμορφη συνέντευξη που πήρατε από την Ανθυποπλοίαρχο Χαριτίνη Κουφογιωργάκη …. Συγχαρητήρια και στην ανθυποπλοίαρχο Που με πείσμα και θέληση κατάφερε να φτάσει στο βαθμό αυτό !!!! Σε ένα άξιο κορίτσι !  ενα υπέρλαμπρο παιδί ! επί προσωπικού Θέλω να της ευχηθώ Να φτάσει στον υπέρτατο βαθμό ! να έχει πάντα γαλήνιες θάλασσες … Να είναι υγιής και πάντα ευτυχισμένη !!!

 3. Ο/Η Άξια Αθανασάκη λέει:

  Συγχαρητήρια  Χαριτίνη, και εις ανώτερα! 

 4. Ο/Η Hastaroth λέει:

  Μπράβο καπετάν-Χαριτίνη!Κατάφερες κι’εσύ να γίνης μιά άντρας όπως οι υπόλοιποι συνάδελφοί σου.Καλά ταξίδια να’χης,μα να μήν παραπονιέσαι που δέν έκανες παιδιά.Γιατί γυναίκα,ναυτικιά και παιδιά δέν πάνε μαζί.Οταν συναντήσης τον συνάδελφό σου τον καπτά-Σπύρο τον Πεφάνη,αυτόν που έφερε απ’την Κορέα τα Blue Star Delow και Blue Star Patmos,ρώτα τον να σού πή τον λόγο.Ρώτα και τον καπτα-Μακάριο Λύρα και όλους τους άλλους καπεταναίους που παραπονιούνται πόσο τους λείπουν τα παιδιά τους που τ’ανατρέφουνε οι μανάδες τους μόνες τους χωρίς την παρουσία τών πατεράδων τους που ταξιδεύουν στίς θάλασσες τού κόσμου.

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Your email address will not be published. Required fields are marked as *

*


Σχετικές ειδήσεις