Τρίτη 16 Οκτωβρίου 2018, 11:24

Χασούρα για τα Ιαπωνική K LineΟ Ιαπωνικός όμιλος Kawasaki Kisen Kaisha (K Line) αναμένει να χάσει 50 εκ. Γιέν (JPY) ( 447 εκ. δολάρια ΗΠΑ) από την αναδιάρθρωση της δραστηριότητας του στην αγορά του ξηρού χύδην φορτίου.

"Ως αποτέλεσμα της στασιμότητας στην κίνηση των φορτίων, λόγω της επιβράδυνσης της κινεζικής οικονομίας και της μείωσης της ζήτησης πόρων, η ναυλαγορά στο χύδην ξηρό φορτίο, έφθασε στα χαμηλότερα επίπεδα όλων των εποχών», αναφέρθηκε από την Κ Line.

Υπό αυτές τις συνθήκες, η εταιρεία επιτάχυνε τον εξορθολογισμό του στόλου των πλοίων χύδην ξηρού φορτίου της και επικεντρώθηκε στα μικρότερα και μεσαία μεγέθη πλοία του στόλου της.

Ως εκ τούτου, εκτιμάται ότι θα υπάρχει μια απώλεια της τάξεως τν 50 εκ. Γιέν (JPY), αφού κάποια από τα πλοία του στόλου της K-Line θα παραμείνουν  διαθέσιμα, ενώ σε ορισμένα, η συμφωνία ναύλωσης θα λήξη πρόωρα.

Προσθέτοντας και απώλειες για το 4ο τρίμηνο που έληξε στις 31 Μαρτίου 2016, της τάξεως των 8.36 εκ. Γιέν (JPY), η K Line είπε ότι αναμένεται τώρα να αναφέρουν την επιπλέον απώλεια  50 εκ. Γιεν (JPY),  για το έτος, σε σύγκριση με την προηγούμενη πρόβλεψη του κέρδους 5 εκ. Γιέν (JPY).

Η ανακοίνωση αυτή ακολουθεί μια ανακοίνωση νωρίτερα αυτή την εβδομάδα από την επίσης ιαπωνική ναυτιλιακή εταιρεία Mitsui OSK Lines (MOL), ότι κλείνει την θυγατρική της με έδρα τη Σιγκαπούρη, MOLBC, η οποία δραστηριοποιούνταν στο ξηρού φορτίου και εγγράφει   179.3 εκ. Γιέν (JPY ) έκτακτη ζημία από την αναδιάρθρωση στον τομέα του ξηρού φορτίου και εμπορευματοκιβωτίων της εταιρείας.

Portal Team

Συντάκτης: Portal Team

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Your email address will not be published. Required fields are marked as *

*


Σχετικές ειδήσεις