Πέμπτη 18 Οκτωβρίου 2018, 04:33

ΧΡΗΣΤΟΣ ΜΠΑΚΟΓΙΑΝΝΗΣ – ο παλαιότερος ναυτικός του ΙΘΑΚΗΝαυτολογήθηκε στο Λιμεναρχείο Ραφήνας στις 8 Ιουνίου του 2000 για το ΕΓ/ΟΓ Blue Star Ithaki, την ημέρα δηλαδή όπου το πλοίο κατέπλευσε για πρώτη φορά στο λιμάνι της ανατολικής Αττικής. Στο πλοίο παρέμεινε ανελλιπώς από τότε μέχρι τις 26-10-2014 όπου απολύθηκε για τελευταία φορά, αποτελώντας έτσι τον παλαιότερο ναυτικό πάνω στο Blue Star Ithaki. Του έγιναν κατά καιρούς πολλές προτάσεις από την εταιρία του να ταξιδέψει σε άλλα πλοία, όμως επέλεξε να παραμείνει για πάντα στην ΙΘΑΚΗ του που τόσο αγαπούσε και δεν άλλαζε με κανένα άλλο πλοίο.

Γεννήθηκε και μεγάλωσε στον Αστακό της Αιτωλοακαρνανίας και θυμάται ακόμη πολύ καλά το παλιό μικρό μπλε βαποράκι της δεκαετίας του ’80 με το ξύλινο δάπεδο του γκαράζ, το «ΘΙΑΚΙ» που συνέδεε τη μικρή επαρχιακή του πόλη με τα όμορφα νησιά της Κεφαλονιάς και της Ιθάκης. Ίσως είναι και ο λόγος που το νέο ΙΘΑΚΗ μίλησε στην καρδιά του. Ποιος ξέρει; Είναι κάτι που δεν θα μάθουμε ποτέ.

Αυτό όμως που γνωρίζουμε σίγουρα να πούμε, είναι ότι στις 25-10-2014, στο τελευταίο εμπορικό ταξίδι του Blue Star Ithaki στα ελληνικά νερά, ο κ. Χρήστος κράτησε τελευταίος το τιμόνι. Έτσι, για τελευταία φορά.. Για τον παλαιότερο Ναυτικό του ΙΘΑΚΗ.. Εκείνος ήταν τιμονιέρης όταν το πλοίο πέρασε από το separation zone, εκείνος το τιμόνευσε και το έβαλε στο λιμάνι και το «έδεσε» υπό τις εντολές του Πλοιάρχου. Πόσους Πλοιάρχους κι αν υπηρέτησε. Τους ανέφερε όλους έναν-έναν χθες.. Όμως σίγουρα θα θυμάται καλύτερα τον πρώτο και τον τελευταίο.. Τον Καπετάν Γιάννη Πασχάλη και τον Καπετάν Ηλία Βερβενιώτη..

Για όλα τα παραπάνω και πολύ περισσότερο επειδή υπηρέτησε το πλοίο πολύ παραπάνω καιρό από τον καθένα, καταλάβαμε γιατί ήταν και ο τελευταίος που έπιασε το τιμόνι του Blue Star Ithaki.. Ίσως να ήθελε να τον τιμήσει ο Καπετάνιος και το υπόλοιπο Πλήρωμα έτσι..

Καθώς έφυγε το ΙΘΑΚΗ ο κ. Χρήστος αποφάσισε να μην πάει σε άλλο βαπόρι παρά να βγει στη σύνταξη ώστε να έχει μοναχά την ανάμνηση από το αγαπημένο του πλοίο..

Καλή ξεκούραση κ. Χρήστο Μπακογιάννη και σας ευχόμαστε να βρείτε και εσείς σύντομα την Ιθάκη σας!

Σίμος Μιχάλογλου

Portal Team

Συντάκτης: Portal Team

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Your email address will not be published. Required fields are marked as *

*


Σχετικές ειδήσεις