Κυριακή 16 Δεκεμβρίου 2018, 08:28

FIOR DI LEVANTE – ΑΦΙΕΡΩΜΑ (ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ) ΣΤΟ ΠΛΟΙΟΈνα φανταστικό δημιούργημα που εντυπωσιάζει από την πρώτη ματιά. Ένα πλοίο που οι Ζακυνθινοί το περίμεναν με ανυπομονησία και το αγάπησαν από το πρώτο τους ταξίδι με αυτό. Το FIOR DI LEVANTE έχει αποκτήσει δικαίως τον τίτλο του πιο πολυτελούς πορθμείου στη χώρα μας λόγω της πολυτέλειας που αποπνέει ενώ πολλές είναι οι αναφορές από επιβάτες πως εύχονται το ταξίδι τους με το στολίδι της LEVANTE FERRIES να διαρκεί περισσότερο.
Όλα αυτά είναι αποτέλεσμα του οράματος και της δουλειάς του Προέδρου της LEVANTE FERRIES, κ. Γεώργιου Θεοδόση, του συμπορευόμενου συνεργάτη και μετόχου κ. Στρατή Απέργη, του Αρχιτέκτονα κ. Απόστολου Μολυνδρή,
του Ναυπηγού κ. Αθανάσιου Κοπούκη, του Manager – Τεχνικού Διευθυντή κ. Αναστάσιου Μυλωνά, του κ. Βασίλη Παγανόπουλου και της ομάδας της Levante Ferries.

Αξίζει βέβαια να αναφερθεί ότι στις 13 Απριλίου 2016 το πρωτότοκο πλοίο της LEVANTE FERRIES βραβεύτηκε ως το ομορφότερο πορθμειακό πλοίο όχι μόνο της Ελλάδας αλλά και παγκοσμίως για το 2015, με το διεθνούς κύρους βραβείο Shippax Award, στα πλαίσια του Ferry Shipping Conference στη Στοκχόλμη.

Το FIOR DI LEVANTE έχει μήκος 118,80 μέτρα, το πλάτος του ανέρχεται στα 20 μέτρα ενώ το μέγιστο του βύθισμα του είναι 4,75 μέτρα. Το πλοίο έχει ολική χωρητικότητα 9.024 κόρους και μπορεί να μεταφέρει 1140 επιβάτες.

Έτοιμοι για ταξίδι…

Η ομάδα του arxipelagos.com ταξίδεψε ως στην Ζάκυνθο και είχε τη χαρά να γνωρίσει το FIOR DI LEVANTE και να συνομιλήσει με το πλήρωμα του και με τους ανθρώπους που το εμπνεύστηκαν.
Ήδη από την επιβίβαση μας στο πλοίο μέχρι να οδηγηθούμε προς τη γέφυρα, μας εντυπωσίασε η πολυτέλεια του αλλά και η ποιότητα των υλικών που έχουν χρησιμοποιηθεί για τη δημιουργία των εσωτερικών κοινόχρηστων χώρων.
Ο ξεχωριστός αέρας που αποπνέει το πλοίο θυμίζει κάτι ανάμεσα σε πολλών αστέρων κρουαζιερόπλοιο και lux θαλαμηγού.

Το γκαράζ…

Το FIOR DI LEVANTE διαθέτει δύο επίπεδα γκαράζ. Το κυρίως γκάραζ G3 που μπορούν να φορτωθούν και φορτηγά οχήματα διαθέτει 450 γραμμικά μέτρα. Το άνω γκαράζ G5 χρησιμοποιείται μόνο για τη φόρτωση Ι.Χ. οχημάτων. Η είσοδος των οχημάτων στο κύριο γκαράζ γίνεται από τον κεντρικό καταπέλτη, ενώ η είσοδος στο άνω γκαράζ γίνεται από ράμπα η οποία συνδέει απευθείας το χώρο του άνω γκαράζ με τον καταπέλτη στην αριστερή πλευρά του πλοίου.
Η συνολική χωρητικότητα των δύο γκαράζ ανέρχεται στα 300 αυτοκίνητα. Υπεύθυνοι για την ομαλή φόρτωση και εκφόρτωση του πλοίου είναι οι Ναύκληροι κ. Γρηγόριος Γιατράς και κ. Δημήτριος Σπίνος μαζί με την ομάδα τους.

Στη γέφυρα του πλοίου…

Ανεβαίνοντας στη γέφυρα, μας υποδέχτηκε ο Cpt Κυριάκος Μουζάκης από τη Ζάκυνθο, με πολυετή εμπειρία στη γραμμή ο οποίος ανέλαβε τα καθήκοντα του Πλοιάρχου στο FIOR DI LEVANTE όταν ξεκίνησε τα δρομολόγια του στη γραμμή Κυλλήνη – Ζάκυνθος. Ο καπτα Κυριάκος μίλησε στην κάμερα του arxipelagos.com για την πορεία του αλλά και για το πλοίο. Την ομάδα της γέφυρας αποτελούν και ο Ύπαρχος Cpt Αθανάσιος Τσουκαλάς και ο Ανθυποπλοίαρχος Cpt Παναγιώτης Πέττας και οι δύο Ζακυνθινοί.

Η γέφυρα άλλαξε ολοκληρωτικά χαρακτήρα κατά τη μετασκευή του πλοίου και απέκτησε ένα σύγχρονο στυλ με το χρώμα που κυριαρχεί μέσα σε αυτή να είναι το σκούρο γκρι, ενώ διαθέτει και όλα τα σύγχρονα μέσα ναυσιπλοΐας. Κατά τη διάρκεια των ταξιδιών που πραγματοποιήσαμε με το FIOR DI LEVANTE, προς τη Ζάκυνθο αλλά και τον Πόρο της Κεφαλονιάς, διαπιστώσαμε πως παρά τις συνθήκες που επικρατούσαν στη θαλάσσια περιοχή του Ιονίου το πλοίο έχει πολύ καλή συμπεριφορά και πως το ταξίδι δεν γίνεται ενοχλητικό λόγω της απουσίας του vibration.

Η καρδιά του πλοίου…

Μετά την αναχώρηση μας από τον Πόρο της Κεφαλονιάς η ομάδα μας επισκέφτηκε την καρδιά του FIOR DI LEVANTE, το μηχανοστάσιο. Στο Control Room μας υποδέχτηκε ο Α’ μηχανικός κ. Χιόνης Διονύσιος και η ομάδα του. Το πλοίο διαθέτει δύο κύριες μηχανές οι οποίες του δίνουν τη δυνατότητα να πλέει με την υπηρεσιακή ταχύτητα των 18 κόμβων, οι οποίοι είναι αρκετοί για τα δρομολόγια που πραγματοποιεί, ενώ η μέγιστη ταχύτητα που μπορεί να αναπτύξει ανέρχεται στους 19,8 κόμβους.

Επίσης διαθέτει τρεις ηλεκτρογεννήτριες οι οποίες τροφοδοτούν με ρεύμα όλο το πλοίο. Τέλος, υπάρχουν και δύο stabilizers τα οποία βοηθούν στην ομαλή πλεύση του πλοίου, όταν οι συνθήκες του καιρού το απαιτούν.

Την ομάδα του μηχανοστασίου συμπληρώνουν ακόμη ο Α’ Μηχανικος κ. Διονύσης Χιόνης ο Β’ μηχανικός κ. Μάριος Τσουκαλάς, ο Γ’ μηχανικός κ. Αναστάσιος Κοτρόζος, ο Προϊστάμενος ηλεκτρολόγος κ. Νικόλαος Παλαιοθόδωρος, οι Α’ μηχανοδηγοί κ. Νικόλαος Μαρινάκης και κ. Δημήτριος Ποταμίτης και ο καθαριστής κ. Παναγιώτης Μποζίκης.

Γνωριμία με τους κοινόχρηστους χώρους…

Μετά από την άφιξη μας στη Ζάκυνθο, όπου και διανυκτερεύει το FIOR DI LEVANTE, είχαμε την ευκαιρία να γνωρίσουμε τους πολυτελείς κοινόχρηστους χώρους του πλοίου μαζί με τον Αρχιτέκτονα κ. Απόστολο Μολυνδρή ο οποίος μάλιστα μας έκανε την τιμή να κάνει την παρουσίαση των χώρων στην κάμερα του arxipelagos.com. Το πλοίο μπορεί να φιλοξενήσει έως και 1140 επιβάτες στα δύο κοινόχρηστα καταστρώματα. Η είσοδος στους χώρους του πλοίου γίνεται μέσω των δύο μεγάλων κλιμακοστασίων, τα οποία διαθέτουν και κυλιόμενες σκάλες. Φτάνοντας στο 6ο κατάστρωμα το οποίο αποτελείται από όλους τους εσωτερικούς κοινόχρηστους χώρους, βρισκόμαστε μπροστά στο χώρο της reception και του λογιστηρίου.


Ο Αρχιθαλαμηπόλος κ. Ανδρέας Θεοδόσης

Υπεύθυνος για να βρίσκονται οι κοινόχρηστοι χώροι του FIOR DI LEVANTE πάντα στην εντέλεια, είναι ένα αρκετά γνώριμο πρόσωπο, καθώς συμμετέχει στην έξυπνη διαφήμιση του πλοίου για την τηλεόραση, ο Αρχιθαλαμηπόλος κ. Ανδρέας Θεοδόσης. Ο κ. Ανδρέας μας παραχώρησε συνέντευξη για την κάμερα του arxipelagos.com όπου είχαμε την ευκαιρία να μιλήσουμε για τα μυστικά της μεγάλης επιτυχίας του κίτρινου πλοίου. Η υπόλοιπη ομάδα του ξενοδοχειακού συμβάλλει στην άψογη παρουσία του πλοίου στους επιβάτες.

Υπεύθυνη του λογιστηρίου του πλοίου είναι η προϊσταμένη οικονομική αξιωματικός κα. Ζωή Σταμίρη και βοηθός της ο κ. Ανδρέας Ροζάκης. Στην πρύμνη βρίσκεται το σαλόνι Yacht Club το οποίο διαθέτει δικό του μπαρ και αξίζει να αναφέρουμε ότι είναι ιδιαίτερα δημοφιλές και αγαπητό στους επιβάτες.

Συνεχίζοντας προς πλώρα συναντάμε το κατάστημα του πλοίου στο οποίο οι επιβάτες μπορούν να προμηθευτούν αναμνηστικά δώρα, αλλά και όσοι το επιθυμούν να αγοράσουν τη μινιατούρα του πλοίου. Στο χώρο μπροστά από το κατάστημα βρίσκεται το κλασικό Volkswagen Van , βαμμένο στα χρώματα της εταιρείας του. Η ύπαρξη ενός αυτοκινήτου στο εσωτερικό ενός πλοίου αποτελεί μία πρωτότυπη ιδέα και είναι το σημείο που μαγνητίζει όλα τα βλέμματα με τους περισσότερους επιβάτες να βγάζουν φωτογραφίες μαζί με το Volkswagen.

Επίσης το πλοίο διαθέτει και αεροπορικές θέσεις για όσους επιβάτες το επιθυμούν. Στη μέση περίπου του καταστρώματος no. 6 βρίσκεται ένα εντυπωσιακό κλιμακοστάσιο το οποίο οδηγεί στο κατάστρωμα no. 7 όπου βρίσκονται οι εξωτερικοί χώροι του πλοίου. Αυτό που το κάνει ξεχωριστό είναι πως βρίσκεται στο κέντρο του πλοίου ενώ οι επιβάτες μπορούν οδηγηθούν στα εξωτερικά καταστρώματα και από την πλευρά που βρίσκεται το κατάστημα αλλά και από την πλευρά που βρίσκεται το σαλόνι Bar Lounge. To σαλόνι αυτό διαθέτει το κεντρικό bar και ξεχωρίζει η ύπαρξη μίας αεροφωτογραφίας της πόλης της Ζακύνθου στην οροφή, στην οποία τις βραδινές ώρες ανάβουν τα φωτάκια των δρόμων και μοιάζει σαν να κοιτά κάποιος από ψηλά την πόλη της Ζακύνθου, σε ταξίδι με αεροπλάνο.

Τελευταίο συναντάμε πλώρα το Forward Lounge, το οποίο διαθέτει μεγάλα παράθυρα με θέα την πλώρη. Στην οροφή του θαυμάζουμε τις Ζακυνθινές καντάδες, οι οποίες αποτελούν ένα μοναδικό εργόχειρο και συνοδεύονται από τη μοκέτα με τα ελληνικά μουσικά όργανα. Τον πλαϊνό τοίχο πριν το σαλόνι κοσμεί ένας μοναδικός πίνακας που απεικονίζει Ζακυνθινούς να απαγγέλουν καντάδες. Στο χώρο του Forward Lounge βρίσκεται και ο παιδότοπος, έξυπνα και πρωτότυπα σχεδιασμένος, για τους μικρούς ταξιδιώτες ώστε να περνάνε ευχάριστα την ώρα του ταξιδιού. Τέλος πρύμα στο κατάστρωμα no. 6 συναντάμε τον εξωτερικό χώρο με τραπέζια, καρέκλες και καναπέδες όπου θυμίζει πρύμνη θαλαμηγού, στο οποίο μπορούν οι επιβάτες να απολαύσουν το ταξίδι τους αντικρίζοντας τα απόνερα του πλοίου.


Deck 7: Υπαίθριο Καθιστικό / Bar ( ο χώρος όπου σερβίρονται τα μοναδικά σουβλάκια )

Ανεβαίνοντας στο κατάστρωμα no. 7 πίσω από την τσιμινιέρα βρίσκεται το ελικοδρόμιο. Προχωρώντας πλώρα θα συναντήσουμε το bar από το οποίο οι επιβάτες μπορούν να δοκιμάσουν τα απίθανα γευστικά σουβλάκια που ψήνονται εκεί, συνοδευόμενα με χοντρό αλάτι, Ζακυνθινή ρίγανη και φρέσκιες τηγανιτές πατάτες και κάνουν το ταξίδι απολαυστικό.

Για το τέλος..

Οι εντυπώσεις μας από το FIOR DI LEVANTE είναι οι καλύτερες λόγω της εξαιρετικής φιλοσοφίας αλλά και της ποιότητας με την οποία αυτό δημιουργήθηκε.
Είναι ένα πλοίο που μαγνητίζει από την πρώτη ματιά και όπως αναφέραμε, αγαπήθηκε από τους επιβάτες καθώς έφερε τον αέρα της ανανέωσης και της πολυτέλειας στις ανταγωνιστικές γραμμές της Ζακύνθου και της Κεφαλονιάς. Το πόσο αγαπητό είναι το πλοίο φάνηκε κατά τη διάρκεια του αφιερώματος μας όταν και δύο παιδιά έδωσαν στον καπτά Κυριάκο τις μακέτες του FIOR DI LEVANTE αλλά και του IONIAN STAR, που αποκτήθηκε από την LEVANTE FERRIES πρόσφατα, τα οποία είχαν φτιάξει μόνο με χαρτί.

Τελειώνοντας θα θέλαμε να εκφράσουμε τις θερμότερες ευχαριστίες μας σε όλο το πλήρωμα του FIOR DI LEVANTE για τη βοήθεια τους για την υλοποίηση του αφιερώματος και τη φιλοξενία τους αλλά και τη LEVANTE FERRIES που μας έδωσε την ευκαιρία να γνωρίσουμε το πλοίο της. Ευχόμαστε καλά ταξίδια στο FIOR DI LEVANTE και το πλήρωμα του και κάθε επιτυχία στην εταιρεία του!

Για το arxipelagos.com

Γιάννης Σουλτάνης

 

 

Απαιτήσεις συστήματος

Για να παρακολουθείτε βίντεο, βεβαιωθείτε ότι έχετε τα παρακάτω:

Adobe Flash Player

Σύνδεση στο Διαδίκτυο με ταχύτητα 1+ Mbps

Περιηγητές ιστού

Google Chrome, Firefox, Internet Explorer, Safari ή Opera

Φροντίστε να κλείσετε άλλες καρτέλες, προγράμματα περιήγησης καθώς και άλλα προγράμματα κατά τη μετάδοση ροής του περιεχομένου σας. Επίσης, ίσως είναι προτιμότερο να συνδεθείτε ενσύρματα στο Διαδίκτυο, αντί να χρησιμοποιήσετε μια ασύρματη σύνδεση δικτύου.
Το Chrome δεν υποστηρίζεται για το Ubuntu ή άλλα λειτουργικά συστήματα Linux. Αν λάβετε ένα μήνυμα σφάλματος ενώ προσπαθείτε να χρησιμοποιήσετε ένα υποστηριζόμενο πρόγραμμα περιήγησης, ίσως χρειαστεί να εγκαταστήσετε μια λειτουργική μονάδα HAL.

ΣΑΣ ΕΥΧΑΡΙΣΤΟΥΜΕ

ΑΦΙΞΗ ΣΤΟ ΛΙΜΑΝΙ ΤΗΣ ΖΑΚΥΝΘΟΥ

 

ΑΦΙΞΗ ΣΤΟ ΛΙΜΑΝΙ TOY ΠΟΡΟΥ

 

ΑΦΙΞΗ ΣΤΟ ΛΙΜΑΝΙ ΤΗΣ ΚΥΛΛΗΝΗΣ

 

ΝΥΧΤΕΡΙΝΗ ΑΦΙΞΗ ΣΤΟ ΛΙΜΑΝΙ ΤΗΣ ΖΑΚΥΝΘΟΥ & ΤΕΛΟΣ ΤΑΞΙΔΙΟΥ

 

 

 

 

ΣΤΙΓΜΕΣ ΤΑΞΙΔΙΟΥ

 

 

 

 

 

ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ ΠΛΟΙΟΥ ΑΠΟ TON κ. ΜΟΛΥΝΔΡΗ

 

ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ ΠΛΟΙΟΥ

 

ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ ΜΗΧΑΝΟΣΤΑΣΙΟΥ

 

 

 

 

ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ κ. ΠΛΟΙΑΡΧΟΥ

 

ΚΟΙΝΗ ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ κ. ΜΟΛΥΝΔΡΗ & κ. ΜΥΛΩΝΑ

 

ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΠΡΟΪΣΤ. ΑΡΧΙΘΑΛΑΜΗΠΟΛΟΥ

 

 

 

ΔΕΙΤΕ ΟΛΟ ΤΟ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΚΟ ΑΡΧΕΙΟ ΑΠΟ ΤΟ ΑΦΙΕΡΩΜΑ ΤΟΥ FIOR DI LEVANTE

ΠΛΗΡΩΜΑΤΑ

Η ΓΕΦΥΡΑ ΤΟΥ ΠΛΟΙΟΥ

ΤΟ ΜΗXAΝOΣΤAΣΙΟ ΤΟΥ ΠΛΟΙΟΥ

ΕΣΩΤΕΡΙΚΟΙ ΧΩΡΟΙ ΤΟΥ ΠΛΟΙΟΥ

ΕΞΩΤΕΡΙΚΟΙ ΧΩΡΟΙ ΤΟΥ ΠΛΟΙΟΥ

ΠΛΟΙΟ

ΟΜΑΔΙΚΗ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΣΗ ΠΛΗΡΩΜΑΤΟΣ

 

 

ΕΥΧΑΡΙΣΤΟYΜΕ ΤΗ LEVANTE FERRIES ΓΙΑ ΤΗ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ

Και ιδιαιτέρως τον Πρόεδρο κ. Γεώργιο Θεοδόση, τον Διευθύνοντα Σύμβουλο κ. Στρατή Απέργη και την κ. Χριστίνα Γκεμίση

Ακόμη ευχαριστούμε θερμά τον Αρχιτέκτονα του πλοίου κ. Απόστολο Μολυνδρή και τους συνεργάτες του, τον Manager – Τεχνικό Διευθυντή κ. Αναστάσιο Μυλωνά, τον κ. Βασίλη Παγανόπουλο καθώς και την κ. Κλειώ Απέργη από τη LEVANTE FERRIES!

 

Από το φιλόξενο Πλήρωμα του «FIOR DI LEVANTE» ευχαριστούμε θερμά τους:

 

Τον Πλοίαρχο κ. Κυριάκο Μουζάκη
Τον Ύπαρχο κ. Αθανάσιο Τσουκαλά
Τον Α’ Μηχανικό κ. Χιώνη Διονύσιο
Τον Β’ Μηχανικό κ. Μάριο Τσουκαλά
Την Προϊστ. Οικονομ. Υπηρεσιών, κ. Ζωή Σταμίρη
Τον Προϊστ. Αρχιθαλαμηπόλο, κ. Ανδρέα Θεοδόση

Όλους τους Αξιωματικούς και το Πλήρωμα ευχαριστούμε θερμά και τους ευχόμαστε να έχουν πάντα καλά ταξίδια σε ήρεμες θάλασσες με το καμάρι του Ιονίου, ΕΓ/ΟΓ «FIOR DI LEVANTΕ»

Για την πραγματοποίηση του αφιερώματοs συμμετείχαν οι

 

 

Σίμος Μιχάλογλου, Λίνα Ζαφείρη: Κάμερα 

Γιάννης Σουλτάνης, Αντώνης Μέγγουλης: Φωτογράφιση 

Σίμος Μιχάλογλου: Συνέντευξη

Λίνα Ζαφείρη : Σημειώσεις

Κωνσταντίνος Παπαδόπουλος: Montage, Computer Graphics Animation

.
Ήταν μια παραγωγή του arxipelagos.com σε συνεργασία με την LEVANTE FERRIES

Κράτα το

Κράτα το

Portal Team

Συντάκτης: Portal Team

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Your email address will not be published. Required fields are marked as *

*


Σχετικές ειδήσεις