Τρίτη 11 Δεκεμβρίου 2018, 08:45

24ωρη Πανελλαδική – Πανεργατική απεργία σε όλες τις κατηγορίες πλοίων, την Πέμπτη 14 Δεκέμβρη από τις 00:01 έως 24:00

Photo by: KOSTAS PAPADOPOULOS


Το Διοικητικό Συμβούλιο της ΠΕΜΕΝ σε συνεδρίαση του στις 6 Δεκέμβρη 2017, αποφάσισε 24ωρη Πανελλαδική – Πανεργατική απεργία σε όλες τις κατηγορίες πλοίων, την Πέμπτη  14 Δεκέμβρη από τις 00:01 έως 24:00, και καλεί όλους τους ναυτεργάτες, να συμβάλουν στην οργάνωση και επιτυχία της απεργίας.

Καταδικάζουμε τις άθλιες αντεργατικές μεθοδεύσεις κεφαλαίου – κυβέρνησης με την στήριξη των αστικών πολιτικών κομμάτων, που προσπάθησαν  με τροπολογία να χτυπήσουν το δικαίωμα στην απεργία.

Οι ταξικές δυνάμεις που συσπειρώνονται στο ΠΑΜΕ, οι εργαζόμενοι έδωσαν μαχητική – μαζική απάντηση, να μην τολμήσουν να ξαναφέρουν την αντεργατική τροπολογία, δεν παραδίδουμε το όπλο της απεργίας, η εργατική τάξη, οι εργαζόμενοι το κατέκτησαν μέσα από σκληρούς ταξικούς αγώνες με αίμα και θυσίες.

Αυτή είναι η «δίκαιη ανάπτυξη» που διατυμπανίζει η κυβέρνηση, πάνω στη συντριβή των εργατικών δικαιωμάτων που συνεχίζεται στα πλαίσια της 3ης αξιολόγησης, στο χτύπημα των ΣΣΕ, πρόσθετες μειώσεις σε μισθούς, συντάξεις, το λαϊκό εισόδημα και περικοπές σε υγεία, παιδεία, ξεκίνησαν οι ηλεκτρονικοί πλειστηριασμοί για τα «κόκκινα» δάνεια στις τράπεζες, ξεπούλημα της περιουσίας των ασφαλιστικών ταμείων, συνέχιση των ιδιωτικοποιήσεων.

Κατ’ εντολή των εφοπλιστών, της κυβέρνησης, οι δυνάμεις του κυβερνητικού εργοδοτικού συνδικαλισμού στη ΠΝΟ με επικεφαλή τον Γενικό Γραμματέα Χαλά Γ., συνεχίζουν το αλισβερίσι με τους εφοπλιστές υπογράφοντας συμβάσεις έναντι αμοιβής, υπονομεύοντας την κλαδική σύμβαση εργασίας και την κοινωνική ασφάλιση που δεν εφαρμόζεται για όλους τους ναυτεργάτες. Επικαλούνται «τα προσωπικά δεδομένα» για να καλύψουν τις βρωμιές τους και δεν δίνουν κανένα στοιχείο από αυτές τις συναλλαγές,  ούτε το πρακτικό εκλογής του Γ.Γ από το 29ο συνέδριο και ποιοι αντιπρόσωποι συμμετείχαν.

Συμμετέχουμε στην οργανωτική σύσκεψη την Δευτέρα 11 Δεκέμβρη στις 10:30 π.μ στα γραφεία της ΠΕΜΕΝ, οργανώνουμε τον απεργιακό αγώνα σε κάθε χώρο δουλειάς, στις σχολές, παντού.

Το Δ.Σ της ΠΕΜΕΝ καλεί τους Μηχανικούς να συμμετέχουν στις αρχαιρεσίες που είναι σε εξέλιξη, καλούμε τους ναυτεργάτες, τους εργαζόμενους, να συμμετέχουν μαζικά – δυναμικά στην Πανελλαδική – Πανεργατική απεργία στις 14 Δεκέμβρη και στις απεργιακές συγκεντρώσεις των δυνάμεων του ΠΑΜΕ.

 

Η ΔΙΟΙΚΗΣΗ ΤΗΣ

ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΑΣ  ΕΝΩΣΗΣ  ΜΗΧΑΝΙΚΩΝ  ΕΜΠΟΡΙΚΟΥ  ΝΑΥΤΙΚΟΥ

Portal Team

Συντάκτης: Portal Team

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Your email address will not be published. Required fields are marked as *

*


Σχετικές ειδήσεις