Τετάρτη 17 Οκτωβρίου 2018, 06:45

4ο ΕΤΗΣΙΟ ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΝΑΥΤΙΛΙΑΚΟ ΣΥΝΕΔΡΙΟ ΤΗΣ CAPITAL LINK – ΑΛΛΗ ΜΙΑ ΜΕΓΑΛΗ ΕΠΙΤΥΧΙΑ ΜΕ ΠΑΝΩ ΑΠΟ 950 ΣΥΜΜΕΤΕΧΟΝΤΕΣΜε μοναδική επιτυχία και με συμμετοχή που ξεπέρασε τα 950 άτομα πραγματοποιήθηκε το τέταρτο Ναυτιλιακό Συνέδριο της Capital Link στην Αθήνα με θέμα: «Navigating through Challenges & Opportunities», την Τετάρτη, 27 Φεβρουαρίου, 2013 στο ξενοδοχείο Hilton Athens. Η Capital Link διοργανώνει σε ετήσια βάση ναυτιλιακά συνέδρια στη Νέα Υόρκη και το Λονδίνο, όπου εισηγμένες ναυτιλιακές εταιρίες, τραπεζίτες και αναλυτές απευθύνονται στο διεθνές επενδυτικό κοινό, ενώ στο Συνέδριο των Αθηνών η διεθνής χρηματοοικονομική κοινότητα και παράγοντες της αγοράς απευθύνονται στην Ελληνική και διεθνή ναυτιλία.

ΔΙΟΡΓΑΝΩΤΕΣ
Το Συνέδριο διοργανώθηκε από την Capital Link, εταιρία συμβούλων Επενδυτικής Επικοινωνίας και Επενδυτικών Σχέσεων με έδρα τη Νέα Υόρκη, που μεταξύ άλλων εξειδικεύεται στο χώρο της ναυτιλίας, συνεργαζόμενη με την πλειονότητα των ναυτιλιακών εταιριών εισηγμένων στα Χρηματιστήρια της Ευρώπης και Αμερικής. Το Συνέδριο οργανώθηκε σε συνεργασία με το NYSE Euronext και NASDAQ.

ΦΟΡΕΙΣ ΥΠΟΣΤΗΡΙΞΗΣ
Οι Υποστηρικτές του Συνεδρίου ήταν η Ελληνική Ένωση Ναυλομεσιτών, η Ελληνική Επιτροπή Ναυτιλιακής Συνεργασίας , η Ένωση Εφοπλιστών Ναυτιλίας Μικρών Αποστάσεων, η Ένωση Ναυτικής Διαιτησίας στον Πειραιά, η Ένωση Τραπεζικών και Χρηματοοικονομικών Στελεχών Ελληνικής Ναυτιλίας, το Ναυτικό Επιμελητήριο της Ελλάδος, η Ναυτιλιακή Λέσχη Πειραιώς, το Cass Business School, The International Propeller Club of the United States – Port of Piraeus και WISTA Hellas.

ΘΕΜΑ ΤΟΥ ΣΥΝΕΔΡΙΟΥ
Κατά τη διάρκεια του Συνεδρίου συζητήθηκαν οι τελευταίες εξελίξεις και τάσεις στο διεθνές εμπόριο, στα ξηρά εμπορεύματα και στο τομέα ενέργειας – μέσα βεβαίως στο πλαίσιο της παγκόσμιας οικονομίας- και επίσης εξετάστηκε μια πληθώρα εναλλακτικών τρόπων χρηματοδότησης από εισηγμένες, αλλά και ιδιωτικές εταιρείες που δραστηριοποιούνται στο χώρο της ναυτιλίας. Ειδικοί στο χώρο παρουσίασαν τρόπους αποτελεσματικής στρατηγικής, καθώς και τρόπους αποφυγής ενδεχόμενου κινδύνου στη ναυτιλία.

Ο Πρόεδρος της Capital Link κ. Νικόλαος Μπορνόζης, τόνισε ότι οι παράγοντες στη ναυτιλία αντιμετωπίζουν σημαντικές προκλήσεις, καθώς και ευκαιρίες και η πρόσβαση στα κεφάλαια αποτελεί σημαντικό προτέρημα ειδικά στις σημερινές συνθήκες. Το Συνέδριο της Capital Linκ έχει σα στόχο να προβάλει τη ναυτιλία σε ένα πιο ευρύ κοινό, ενώ αποτελεί και μοναδική ευκαιρία για επαγγελματική δικτύωση.

ΚΕΝΤΡΙΚΟΣ ΟΜΙΛΗΤΗΣ
Ο Υπουργός Ναυτιλίας και Αιγαίου, κος Κωνσταντίνος Μουσουρούλης έκανε σύντομο χαιρετισμό κατά τη διάρκεια του μεσημεριανού γεύματος.
Ο κ. Γιάννης Πλατσιδάκης, Πρόεδρος της Intercargo ήταν ο Κεντρικός Ομιλητής του Συνεδρίου στη διάρκεια του γεύματος, ο οποίος μίλησε για “ Navigating Through Challenges and Opportunities ”.

CAPITAL LINK LEADERSHIP AWARD – HONORING CAPTAIN PANAGIOTIS N. TSAKOS

Φέτος στα πλαίσια του Συνεδρίου πραγματοποιήθηκε η απονομή του  “Capital Link Shipping Leadership Award”, στον Καπετάν Παναγιώτη Ν. Τσάκο του οποίου τα επιτεύγματα διαμόρφωσαν το ναυτιλιακό κλάδο διεθνώς και οι εταιρίες του τιμούν την Ελλάδα σε παγκόσμιο επίπεδο.

Το βραβείο του απένειμε  ο καθηγητής Κώστας Γραμμένος, Αντιπρύτανης του Πανεπιστημίου City στο Λονδίνο, Διευθυντής του Τμήματος Προπτυχιακών Σπουδών της Σχολής Διοίκησης Επιχειρήσεων Cass του ίδιου Πανεπιστημίου και Ιδρυτής του Διεθνούς Κέντρου Ναυτιλίας, Εμπορίου και Χρηματοοικονομικών. Η απονομή πραγματοποιήθηκε , αμέσως μετά το πέρας του μεσημεριανού γεύματος.

ΘΕΜΑΤΙΚΕΣ ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΕΙΣ
Τις Εισαγωγικές Παρατηρήσεις έκανε ο κ. Nathanael Mauclair, Managing Director, International Listings, NYSE Euronext και η κα. Isabella Schidrich, Senior Managing Director – NASDAQ OMX

Κατά τη διάρκεια του Συνεδρίου, υπήρξαν παρουσιάσεις από τους ακόλουθους:

Ο κ. Aline Schuiling, Senior Eurozone Economist, ABN AMRO μίλησε για « Global Economic Outlook».
Ο Καθηγητής Ηλίας Καρακίτσος, Πρόεδρος – Global Economic Research (LLC) and Διευθυντής & Partner – Twintop Consultants μίλησε για «Outlook for the Dry & Wet Shipping Markets & Global Commodities».
Ο κ. Anil Sharma, Founder, President, and CEO, Global Marketing Systems, Inc. (GMS), μίλησε για
«Ship Recycling in Today’s Market Conditions».
Ο κ. Shawn Frost, US Capital Markets Partner, Ernst & Young Greece, μίλησε για “US SEC Regulatory Update”.

ΠΑΝΕΛ  ΣΥΖΗΤΗΣΕΩΝ
Υπήρχαν διάφορα panels συζητήσεων, ως ακολούθως:

“Ναυτιλία & τραπεζική χρηματοδότηση”
Συντονιστής: Ο κ. Jasel Chauhan , Senior Associate, Holman Fenwick Willan LLP
Συνομιλητές:
Ο κ. Dagfinn Lunde, Head of Investment Strategy, Member of the Board of Managing Directors, DVB Bank,
Ο κ. Shreyas Chipalkatty, Director, Citigroup’s Global Shipping και
Ο κ. Γεώργιος Αρκάδης, Country Executive and Chief Representative, Energy, Commodities & Transportation ABN AMRO

“Shipping and the Capital Markets”
Συντονιστής: Ο κ. Steven Hollander, Counsel, Corporate Group – Watson Farley & Williams
Συνομιλητές:
Ο κ. Nicholas Stillman – Clarkson Investment Services
Ο κ. Philippe Chryssicopoulos, Managing Director, Head of Shipping EMEA, Merrill Lynch Bank of America Securities
Ο κ. Albert Ganyushin, Managing Director, NYSE Euronext και
Ο κ. Erik Helberg, Chief Executive Officer – RS Platou Markets AS

“ Restructuring: Opportunities for a New Beginning ”
Συντονιστής: Ο κ. Robert G. Burns, Partner, Bracewell & Giuliani
Συνομιλητές:
O κ. Harold Malone, Senior Vice President, Maritime Group – Jefferies & Company, Inc.
O κ. Bassam Latif, Senior Vice President- Moelis & Company και
O κ. Salil Shah, Vice President – Goldman Sachs

“Private Equity & Shipping: Closing the Funding Gap & Investing at the Bottom of the Cycle”?
Συντονιστής: Ο κ. Αιμίλιος Γιαννόπουλος , Partner, Territory Assurance Leader – PwC Greece
Συνομιλητές:
Ο κ. Adrian R. Dacy, Managing Director, Global Real Assets Group – J.P. Morgan
Ο κ. Hamish Norton, Head of Corporate Development – Oceanbulk Maritime (USA) Inc.
Ο κ. Sean Durkin, President – Northern Fund Management America LLC

“Analyst Panel”
Συντονιστής: ο κ. Νικόλαος Μπορνόζης, Πρόεδρος, Capital Link, Inc.
Συνομιλητές:
Ο κ. Ben Nolan, Director of Shipping Research, Knight Capital Americas, L.P.
Ο κ. Herman Hildan, Shipping Analyst – RS Platou Markets AS
Ο κ. Michael Webber, Senior Analyst | Vice President, Equity Research – Global Shipping, Wells Fargo Securities, LLC

ΠΑΓΚΟΣΜΙΟΙ ΧΟΡΗΓΟΙ
•    Παγκόσμιος Κύριος Χορηγός: ABN AMRO και Tsakos Energy Navigation Ltd (TEN)
•    Παγκόσμιος Χρυσός Χορηγός: DVB Bank

ΕΤΑΙΡΙΚΟΙ ΧΟΡΗΓΟΙ
Bank of America Merrill Lynch, Bracewell & Giuliani, Citi, Clarkson Capital Markets ,Credit Suisse, ERNST & YOUNG, GMS,  Goldman Sachs, Holman Fenwick Willan International LLP,  Jefferies, International Registries, Moelis & Company, PricewaterhouceCoopers, RS Platou Markets, Watson, Farley & Williams, Wells Fargo Securities.

ΧΟΡΗΓΟΙ
Goldenport Holdings και Ελληνικά Πετρέλαια

ΧΟΡΗΓΟΙ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ
BUSINESS FILE economia.gr, Elnavi, IHT -Kathimerini, Maritech News, www.maritimes.gr, NafsGreen, SHIP to SHORE, Shipping International Monthly Review, Tradewinds και Worldoils.

ΤΟ ΥΛΙΚΟ ΤΟΥ ΣΥΝΕΔΡΙΟΥ
Όλο το υλικό του Συνεδρίου είναι διαθέσιμο στην ιστοσελίδα της Capital Link, στην ηλεκτρονική διεύθυνση: http://forums.capitallink.com/shipping/2013greece/

Η ΤΑΥΤΟΤΗΤΑ ΤΗΣ CAPITAL LINK
H Capital Link με έδρα τη Νέα Υόρκη και γραφεία στο Λονδίνο και στην Αθήνα, δραστηριοποιείται από το 1995 στον τομέα των Επενδυτικών Σχέσεων και της Επικοινωνίας (Investor Relations & Financial Communication), συνεργάζεται με πολλές εισηγμένες εταιρίες και Χρηματιστήρια και έχει αναπτύξει ιδιαίτερη πρωτοβουλία εδώ και 15 χρόνια για την προβολή της Ελλάδος στο Διεθνές Επενδυτικό Κοινό. Παράλληλα διοργανώνει ετησίως μία σειρά Επενδυτικών Συνεδρίων στη Νέα Υόρκη, το Λονδίνο και την Αθήνα που αφορούν στους κύριους τομείς δραστηριότητάς της (www.capitallinkforum.com).

Η Capital Link έχει κερδίσει ηγετική θέση διεθνώς στον τομέα των Investor Relations όσον αφορά στη ναυτιλία συνεργαζόμενη με την πλειοψηφία των ναυτιλιακών εταιριών που είναι εισηγμένες στα τρία Αμερικανικά Χρηματιστήρια, και τα Χρηματιστήρια του Λονδίνου και Μιλάνου. Είναι η πιο αναγνωρίσιμη εταιρία Επενδυτικών Σχέσεων στον συγκεκριμένο τομέα με προνομιακή προσβασιμότητα σε επενδυτές, αναλυτές, τραπεζίτες και ΜΜΕ.

Η Capital Link στοχεύει πάντα στην ανάδειξη της Ελληνικής Ναυτιλίας σ’ ένα ευρύ και διεθνές κοινό που περιλαμβάνει μεταξύ άλλων επενδυτές, αναλυτές, τραπεζίτες, οικονομολόγους. Εις αναγνώριση αυτής της προσπάθειάς μας, η Capital Link έλαβε δύο σημαντικές διακρίσεις, το 2011 το Greek Shipping Lloyds Awards  και επί δύο χρόνια, το 2011 και το 2012 τα βραβεία του Intercontinental Finance Magazine.

Η Capital Link έχει αναπτύξει μία σειρά από δραστηριότητες που συμβάλλουν στην προβολή της ναυτιλίας στο διεθνές επενδυτικό κοινό, και που περιλαμβάνουν μεταξύ άλλων τα ακόλουθα:

•    www.CapitalLinkShipping.com. Η Capital Link διατηρεί ένα δικτυακό κόμβο αφιερωμένο στη ναυτιλία και τις εισηγμένες εταιρίες με σκοπό να ενισχύσει τη γνώση και κατανόηση των επενδυτών για τη ναυτιλία και τις εισηγμένες εταιρίες του κλάδου, και να διευκολύνει την αναμετάδοση πληροφοριών των εισηγμένων εταιριών στους συμμετέχοντες του κλάδου και στο επενδυτικό κοινό. Ο κόμβος παρέχει πληροφορίες για τους μεγαλύτερους δείκτες της ναυτιλίας και του χρηματιστηρίου γενικότερα, καθώς επίσης και για όλες τις ναυτιλιακές μετοχές με δυνατότητα σύγκρισης μεταξύ τους. Διαθέτει επίσης αναλύσεις και εκθέσεις σημαντικών ναυλομεσιτικών εταιριών του κλάδου, συνεντεύξεις στελεχών, αναλυτών και άλλων παραγόντων της αγοράς, καθώς και πληθώρα άλλων στοιχείων.

•    Εβδομαδιαίο Ηλεκτρονικό Newsletter της Capital Link: Εβδομαδιαία διανομή σ΄ένα εκτεταμένο ακροατήριο στις ΗΠΑ και τις Ευρωπαϊκές ναυτιλιακές, χρηματοοικονομικές και επενδυτικές κοινότητες με ενημερώσεις σχετικά με τις ναυτιλιακές αγορές, το χρηματιστήριο και νέα εισηγμένων εταιρειών.

•    www.CapitalLinkWebinars.com: Sector Forums & Webinars: Σε τακτά χρονικά διαστήματα διοργάνωση  συζητήσεων μεταξύ CEOs, αναλυτών, τραπεζιτών και φορέων του κλάδου, σχετικά με τις εξελίξεις στους διάφορους τομείς της ναυτιλίας (εμπορευματοκιβώτια, χύδην ξηρά φορτία, δεξαμενόπλοια, κοντεινερς), καθώς και για άλλα θέματα που ενδιαφέρουν (όπως η Αύξηση των Ιδίων Κεφαλαίων στη Ναυτιλία σήμερα, Απόσυρση Πλοίων, κλπ).

•    Επενδυτικά Ναυτιλιακά Συνέδρια :  Στη Νέα Υόρκη, Αθήνα και Λονδίνο φέρνοντας μαζί επενδυτές, τραπεζίτες, χρηματοοικονομικούς συμβούλους, CEOs εισηγμένων εταιριών, αναλυτές και φορείς της ναυτιλίας.

•    Ναυτιλιακοί Χρηματιστηριακοί Δείκτες, (Capital Link Maritime Indices). Μία πρωτοβουλία ορόσημο της Capital Link. Οι δείκτες αυτοί που καταρτίζονται από την Capital Link δίνουν τη δυνατότητα στους επενδυτές να παρακολουθήσουν την χρηματιστηριακή εξέλιξη όλων των εισηγμένων ναυτιλιακών μετοχών, την τάση ανά κλάδο και ανά μεμονωμένη μετοχή, και να τις συγκρίνουν μεταξύ τους ή και με άλλους χρηματιστηριακούς ή ναυτιλιακούς δείκτες. Οι τιμές των παραπάνω δεικτών υπάρχουν στην ιστοσελίδα www.MaritimeIndices.com ή www.CapitalLinkShipping.com ή στο Bloomberg στην σελίδα “CPLI.” Οι Δείκτες της Capital Link προσφέρονται και μέσω της πλατφόρμας Reuters.


Μιλτιάδης Βαρβιτσιώτης, Βουλευτής Β’ Αθηνών, Νέα Δημοκρατία
Κωνσταντίνος Μουσουρούλης, Υπουργός Ναυτιλίας και Αιγαίου
Νίκος Τσάκος, Πρόεδρος, Tsakos Energy Navigation Ltd


Αίθουσα γεύματος


Νίκος Μπορνόζης, Πρόεδρος, Capital Link Ltd.
Καπετάν Παναγιώτης Τσάκος
Καθηγητής Κώστας Γραμμένος, Αντιπρύτανης του Πανεπιστημίου City στο Λονδίνο, Διευθυντής του Τμήματος Προπτυχιακών Σπουδών της Σχολής Διοίκησης Επιχειρήσεων Cass, Ιδρυτής του Διεθνούς Κέντρου Ναυτιλίας, Εμπορίου και Χρηματοοικονομικών.

Πάνελ Shipping and Bank Financing
Jasel Chauhan , Senior Associate, Ship Financ,Holman Fenwick Willan LLP
Dagfinn Lunde, Head of Investment Strategy, Member of the Board of Managing Directors, DVB Bank,
Shreyas Chipalkatty, Director, Citigroup’s Global Shipping
Γεώργιος Αρκάδης, Country Executive and Chief Representative, Energy, Commodities & Transportation ABN AMRO

Portal Team

Συντάκτης: Portal Team

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Your email address will not be published. Required fields are marked as *

*


Σχετικές ειδήσεις