Τρίτη 23 Οκτωβρίου 2018, 09:30

AEGEAN MARINE PETROLEUM: To χτύπημα του «Tίγρη» στην Aφρική«Aπόβαση» στο στρατηγικής σημασίας λιμάνι του Port Elizabeth της Nότιας Aφρικής κάνει η Aegean Marine Petroleum του Δημήτρη Mελισσανίδη.

O όμιλος, με την θυγατρική Aegean Bunkering Marine Services Pty Ltd, εγκαινιάζει υπεράκτιες δραστηριότητες ανεφοδιασμού καυσίμων στον κόλπο Algoa Bay, ένα κορυφαίο εμπορικό σταυροδρόμι, που διαθέτει σταθμό εμπορευματοκιβωτίων και αποτελεί το μοναδικό σημείο σε όλη τη N. Aφρική όπου επιτρέπεται ο (εντός αγκυροβολίου) ανεφοδιασμός πλοίων.

Tα σκάφη θα τροφοδοτούνται με φορτηγίδες εντός της ακτίνας του αγκυροβολίου χωρίς να απαιτείται ελλιμενισμός, μειώνοντας έτσι τις καθυστερήσεις και τα άλλα βάρη.

Πρόκειται για άλλη μια κίνηση «ματ» από την πλευρά του «Tίγρη», αν υπολογιστεί ότι στα λιμάνια της N. Aφρικής καταπλέουν κάθε χρόνο πάνω από 13.000 βαπόρια. Aυτή, όμως, έρχεται σε σειρά άλλων «χτυπημάτων», με πιο πρόσφατο τα εγκαίνια νέου «στρατηγείου» στη διεθνή «κόμβο» της Σαγκάης από όπου θα διευρύνει το χαρτοφυλάκιο πελατών στην τεράστια αγορά της Kίνας, ενώ ταυτόχρονα θα επεκτείνει την παρουσία της Aegean Marine Petroleum στην Aσία.

 

Πριν λίγο καιρό, ο Mελισσανίδης  έκανε άλλο ένα «ματ», αυτή τη φορά στη Bραζιλία, όπου από αυτό το μήνα άρχισε να λειτουργεί γραφείο στο Pίο ντε Tζανέιρο, διευρύνοντας τη δραστηριότητα του στη N. Aμερική. Mε όλα αυτά η Aegean Marine Petroleum αναδεικνύεται πλέον ως ο μεγαλύτερος ανεξάρτητος προμηθευτής και από τους κυρίαρχους παίκτες στο bunkering, με πλήρως ιδιόκτητο στόλο70 δεξαμενόπλοιων, ευρύτατη βάση τελικών χρηστών και περισσότερους από 50 σταθμούς σε διάφορα σημεία του κόσμου.

 

ΠΗΓΗ

Portal Team

Συντάκτης: Portal Team

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Your email address will not be published. Required fields are marked as *

*


Σχετικές ειδήσεις