Δευτέρα 22 Οκτωβρίου 2018, 02:49

Airbus: Προειδοποιεί για τις συνέπειες Brexit«Το ενδεχόμενο δημοψηφίσματος για την παραμονή ή όχι της Βρετανίας στην Ευρωπαϊκή Ενωση θα αναγκάσει τον αεροναυπηγικό ευρωπαϊκό όμιλο Airbus να επανεξετάσει τις επενδύσεις του στη Γηραιά Αλβιώνα, διότι θα πληγεί η ανταγωνιστικότητα της χώρας.»
Αυτά σχολίασε διευθυντικό στέλεχος της Airbus πάνω στα σενάρια για ένα Brexit. Ο Πολ Καν, πρόεδρος του ισχυρού αεροναυπηγικού όμιλου στη Βρετανία, δήλωσε στο BBC πως η αποχώρηση της Βρετανίας από την Ε.Ε δεν θα σημάνει το κλείσιμο των μονάδων της στη χώρα. Προσέθεσε, ωστόσο, τα εξής: «Θα εξέταζε η Airbus μελλοντικές επενδύσεις στη Βρετανία εάν η έξοδός της από την Ε.Ε οδηγούσε σε επιδείνωση των οικονομικών συνθηκών συγκριτικά με άλλες χώρες στην Ευρώπη ή κάπου πιο μακριά; Ναι, βέβαια».
Η Airbus απασχολεί 16.000 άτομα στη Βρετανία, συμπεριλαμβανομένων 6.000 ατόμων που εργάζονται σε εργοστάσιο συναρμολόγησης στη βόρεια Ουαλία. Η Airbus είναι η δεύτερη μεγαλύτερη κατασκευάστρια αεροσκαφών στον κόσμο μετά την Boeing.
airnews.gr

Portal Team

Συντάκτης: Portal Team

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Your email address will not be published. Required fields are marked as *

*


Σχετικές ειδήσεις