Κυριακή 16 Δεκεμβρίου 2018, 08:46

BLUE GALAXY: ΑΦΙΕΡΩΜΑ & ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ ΣΤΟ ΠΛΟΙΟRoute: Piraeus – Chania
IMO: 9035876
Building year: 1992
Building yard: Mitsubishi Heavy Industries, Japan (#954)
Operator: Blue Star Ferries
Length: 192,0 m
Breadth: 27,0 m
Draft: 6,72 m
GT: 13.403 / 29.429
Machinery: 2 * Pielstick 12PC4-2V
Speed: max 24 kn.
Number of passengers: 1494
Number of beds 176 / 658
Number of cars: 780
Port of registry: Piraeus
Flag: Greece

link για pchands
Ship location

Ένα αφιέρωμα σε ένα από τα καλύτερα πλοία της ελληνικής επιβατηγού ναυτιλίας, είχε την ευκαιρία να πραγματοποιήσει το team του arxipelagos.com! Ο λόγος για το νέο πλοίο στο μπλε στόλο της Blue Star Ferries, το Ε/Γ-Ο/Γ «Blue Galaxy». Ένα άξιο, δυνατό και καλοτάξιδο καράβι γιαπωνέζικης καταγωγής, το οποίο γνωρίσαμε σε ένα υπέροχο ταξίδι-αφιέρωμα από την Πάτρα έως τη Βενετία το Νοέμβριο του 2011, όταν η αποστολή του arxipelagos.com ταξίδεψε με το τότε «ΛΕΥΚΑ ΟΡΗ» της ANEK LINES.

Από τη γέννηση στην ιστορία του πλοίου..

Το πλοίο καθελκύστηκε το 1991 και η ναυπήγηση του ολοκληρώθηκε το 1992 από τα ναυπηγεία της Mitsubishi Heavy Industry Ltd στην Ιαπωνία. Το ίδιο έτος αναλαμβάνει υπηρεσία με το όνομα «Hercules», ένα όνομα παρμένο από την ελληνική μυθολογία (Ηρακλής). Τέλος του 1999 αγοράστηκε από την ANEK LINES και ήρθε στην Ελλάδα με το όνομα «KRITI V». Στις αρχές του 2000 μετονομάζεται σε «ΛΕΥΚΑ ΟΡΗ» και μέσα στο ίδιο έτος τίθεται σε υπηρεσία στις γραμμές της Αδριατικής και συγκεκριμένα στη γραμμή Πάτρα-Ηγουμενίτσα-Κέρκυρα-Τεργέστη, ενώ λίγο αργότερα θα τεθεί σε υπηρεσία στη γραμμή Πάτρα-Ηγουμενίτσα-Κέρκυρα-Βενετία.

Στις 2 Ιουνίου του 2012 το ΛΕΥΚΑ ΟΡΗ με νέο όνομα «ANTONIO L» άφηνε τη ράδα του Πειραιά με τελικό προορισμό το Busan στη Νότιο Κορέα καθώς είχε ναυλωθεί για 6 μήνες με option αγοράς στη Jeju Cruise Lines. Για τον ίδιο προορισμό αναχώρησε και το αδελφό πλοίο ΣΟΦΟΚΛΗΣ Β.. Μετά από την περίοδο του ενός χρόνου που τα δύο πλοία είχαν αναχωρήσει από την Ελλάδα και ενώ είχαν ξεκινήσει οι μετασκευές για να εναρμονιστούν με τις απαιτήσεις των ναυλωτών, κατασχέθηκαν λόγω οφειλών της ναυλώτριας εταιρείας στο ναυπηγείο που γίνονταν οι εργασίες. Στο δεύτερο πλειστηριασμό που πραγματοποιήθηκε, πέρασαν στην κατοχή της Hellas 2 Leasing Ν.Ε. και επαναπατρίστηκαν το Δεκέμβριο του 2013 με τα πρώτα τους ονόματα.

Στις 8 Απριλίου 2015 μια καινούρια σελίδα ανοίγει για το πανέμορφο πλοίο καθώς περνά στον όμιλο ATTICA.
Η ανακοίνωση της ATTICA GROUP: «Στο πλαίσιο επέκτασης του στόλου της, η ATTICA GROUP, η θυγατρική της Blue Star Ferries N.A.E. παρέλαβε το Ε/Γ-Ο/Γ BLUE GALAXY στα πλαίσια σύμβασης μακροχρόνιας ναύλωσης (bareboat) από την εταιρία HELLAS 2 LEASING N.E. Το πλοίο θα δρομολογηθεί στις γραμμές της Κρήτης στο αμέσως προσεχές διάστημα στο πλαίσιο της Κοινοπραξίας με την ΑΝΕΚ Α.Ε.»

Πραγματοποιώντας εκτεταμένη ανακαίνιση και αναβάθμιση σε όλους τους χώρους του πλοίου καθώς και μικρής κλίμακας μετασκευές στην πρύμνη, η Blue Star Ferries «αναγέννησε» το Blue Galaxy σε ένα ιδιαίτερα πολυτελές και ξεχωριστό πλοίο που προσφέρει άνετα και ασφαλή ταξίδια στους επιβάτες του.
Το πρώτο εμπορικό δρομολόγιο του πλοίου στη νέα του γραμμή πραγματοποιήθηκε στις 24 Απριλίου 2015.

Το ολικό μήκος του «Blue Galaxy» ανέρχεται στα 192 m, ενώ το μήκος μεταξύ καθέτων στα 177,22 m. Το πλάτος είναι 27 m και το μέγιστο βύθισμα φτάνει τα 6,72 m. Ο τύπος του πλοίου είναι Ro-Ro/Passenger ferry (closed type) και έχει πιστοποιηθεί και παρακολουθείται από το γνωστό νηογνώμονα RINA. Η ολική χωρητικότητα (gross tonnage) ανέρχεται στους 15150,53 κόρους και το εκτόπισμα ανέρχεται στους 17227,39 τόνους. Η μεταφορική ικανότητα είναι 1494 επιβατών και 780 ΙΧ οχημάτων.

Έτοιμοι για ταξίδι..

Το απόγευμα της 28ης Μαΐου η ομάδα του arxipelagos.com βρίσκεται στο λιμάνι του Πειραιά με σκοπό να γνωρίσει από κοντά το BLUE GALAXY περίπου ένα μήνα μετά από το πρώτο εμπορικό του δρομολόγιο στη γραμμή Πειραιά – Χανιά. Η είσοδος μας στο πλοίο έγινε από τον καταπέλτη των επιβατών ο οποίος οδηγεί στον εντυπωσιακό χώρο υποδοχής. Ήδη κατά τη σύντομη βόλτα μας στο εσωτερικό του πλοίου, μέχρι να τακτοποιηθούμε στις καμπίνες μας, είναι φανερές οι διαφορές στη διακόσμηση του πλοίου συγκριτικά με το πώς το είχαμε γνωρίσει το 2011 στο αφιέρωμα που είχαμε κάνει στο τότε ΛΕΥΚΑ ΟΡΗ.

Η γέφυρα..

Πριν την αναχώρηση του «αρσενικού» βαποριού για τη Σούδα ανεβήκαμε στη χαρακτηριστική Ιαπωνική γέφυρα όπου είχαμε τη χαρά να ξανασυναντήσουμε τον Καπετάν Χαράλαμπο Παλουμπή.

Ο Καπτά Μπάμπης μας παραχώρησε μία σύντομη συνέντευξη on camera όπου μας μίλησε για το νέο πλοίο της Blue Star Ferries. Στη γέφυρα μας υποδέχτηκε και ο Υποπλοίαρχος του πλοίου καπετάν Ιωάννης Κρητικάκης, με τον οποίο κάναμε μία «ζεστή» κουβέντα κατά τη διάρκεια του πλου μας για τη Σούδα.


ΑΠΟ ΑΡΙΣΤΕΡΑ ΠΡΟΣ ΔΕΞΙΑ: ΚΥΡΙΑΚΟΣ ΣΑΣΣΑΡΗΣ-ΥΠΟΠΛΟΙΑΡΧΟΣ, ΙΩΑΝΝΗΣ ΚΑΝΤΣΟΣ-ΥΠΑΡΧΟΣ, ΙΩΑΝΝΗΣ ΚΡΗΤΙΚΑΚΗΣ-ΥΠΟΠΛΟΙΑΡΧΟΣ

Ο Καπτά Γιάννης βρισκόταν για πολλά χρόνια στο ΔΙΑΓΟΡΑΣ της Blue Star Ferries και είναι γνώριμος από το αφιέρωμα στο πανέμορφο πλοίο των Δωδεκανήσων. Την ομάδα της γέφυρας συμπληρώνουν ο Ύπαρχος κ. Ιωάννης Καντσός, ο Υποπλοίαρχος κ. Κυριάκος Σάσσαρης, ο Ανθυποπλοίαρχος κ. Πανορμίτης Άγγελος Παλαιολόγος και οι κ. Στεφανία Ζάππα και κ. Αθήνα Σέργιου, οι οποίες αποτελούν τις δόκιμους Πλοιάρχους.

Σαλπάροντας για Χανιά..

Το ρολόι δείχνει λίγα λεπτά μετά τις 21:00 το βράδυ και ο επιβλητικός όγκος των 192 μέτρων του BLUE GALAXY «ξεκολλάει» από την προβλήτα υπό τις οδηγίες του Cpt Μπάμπη. Βγαίνοντας από το λιμάνι το πλοίο χαράζει ρότα για το λιμάνι της Σούδας και σιγά – σιγά αναπτύσσει την ταχύτητα των 20,5 – 21 κόμβων, ταχύτητα άκρως ικανοποιητική για τα ωράρια των ταξιδιών. Η συμπεριφορά του πλοίου κατά τη διάρκεια του πλου, όπως είναι γνωστό, είναι εξαιρετική ανεξαρτήτου καιρού που θα συναντήσει. Αξίζει ακόμη να αναφέρουμε και την απουσία vibration κατά τους χειρισμούς πρόσδεσης του σκάφους, φαινόμενο συνηθισμένο σε άλλα πλοία.


Ο Ναύκληρος κ. Νικόλαος Παπασπύρου με την ομάδα του

Περίπου στις 05:15 η ομάδα μας ανεβαίνει και πάλι στη γέφυρα για να παρακολουθήσει την άφιξη του πλοίου στη Σούδα στην οποία βρισκόμαστε δεμένοι στις 05:35 με τη διαδικασία εκφόρτωσης να έχει ξεκινήσει υπό τις οδηγίες του Ναύκληρου κ. Νικόλαου Παπασπύρου και της ομάδας του.

Γκαράζ

Το BLUE GALAXY έχει τρία επίπεδα Garage τα οποία έχουν συνολική χωρητικότητα 780 Ι.Χ. αυτοκινήτων ή 150 φορτηγών και 70 Ι.Χ. αυτοκινήτων. Η φόρτωση πραγματοποιείται από τον πρυμναίο καταπέλτη στο κυρίως Garage στο κατάστρωμα 3 ή όπου το απαιτούν οι συνθήκες και από τους δύο πλάγιους καταπέλτες που έχει το πλοίο στην πλώρη και την πρύμνη.

Γνωριμία με τους εσωτερικούς χώρους..

Το πλοίο απέκτησε ένα νέο ξενοδοχειακό στα πρότυπα της νέας του εταιρείας, δίνοντας έναν τόνο ανανέωσης σε όλους τους κοινόχρηστους χώρους αλλά και στις καμπίνες. Νέες μοκέτες, δύο καινούρια σαλόνια και ένα τεράστιο ανοιχτό πρυμναίο κατάστρωμα χωρίς την πισίνα πλέον, έχουν «ντυθεί» στο στυλ της Blue Star Ferries! Στους εσωτερικούς χώρους του Blue Galaxy μπορούν να φιλοξενηθούν ως 1494 επιβάτες. Το πλοίο έχει 176 ευρύχωρες καμπίνες με συνολικά 658 κλίνες, οι οποίες χωρίζονται σε κατηγορίες LUX, δίκλινες εξωτερικές(A2), δίκλινες εσωτερικές (AB2), τετράκλινες εξωτερικές (A4) και τετράκλινες εσωτερικές (ΑΒ4). Αξίζει να σημειωθεί και η παρουσία των ειδικών καμπινών pet cabins, οι οποίες είναι κατάλληλα διαμορφωμένες για την ελεύθερη και άνετη φιλοξενία και των κατοικίδιων.

Ο Προϊστάμενος Αρχιθαλαμηπόλος κ. Ιωάννης Καλούδης, ο βοηθός του Αρχιθαλαμηπόλος κ. Εμμανουήλ Μοίρας και η ομάδα τους, είναι αρμόδιοι ώστε οι κοινόχρηστοι χώροι του πλοίου να είναι πάντα σε άψογη κατάσταση για να φιλοξενούν τους επιβάτες.


Το μεγάλο σαλόνι «Bar Del Mar»

Οι κοινόχρηστοι χώροι των επιβατών εκτείνονται σε τρία καταστρώματα τα 6, 7 και 8. Στο κατάστρωμα no. 6 συναντάμε πρύμα το μεγάλο σαλόνι «Bar Del Mar», αλλά και το κατάστημα του πλοίου. Συνεχίζοντας προς πλώρα βρίσκονται οι περισσότερες καμπίνες του πλοίου αλλά και η Reception και το Λογιστήριο. Στο χώρο της Reception υπάρχει ένα κλιμακοστάσιο το οποίο συνδέει το κατάστρωμα no. 6 με τα δύο ανώτερα καταστρώματα. Ανεβαίνοντας στο κατάστρωμα no. 7 συναντάμε τις υπόλοιπες καμπίνες. Προχωρώντας πρύμα βρίσκεται το σαλόνι «Main Bar» αλλά και το ανοιχτό κατάστρωμα το οποίο «μεγάλωσε» με την αφαίρεση της πισίνας που υπήρχε εκεί. Ανεβαίνοντας στο κατάστρωμα no. 8 υπάρχει η αίθουσα με καθίσματα αεροπορικού τύπου, το εντυπωσιακό εστιατόριο A la carte και το εστιατόριο Self – Service.

(Τη μεγάλη ανανέωση των εσωτερικών χώρων του πλοίου μπορείτε να τη διαπιστώσετε παρακολουθώντας τα βίντεο και τις φωτογραφίες από το αφιέρωμα που πραγματοποιήσαμε το Νοέμβριο του 2011 στο τότε «ΛΕΥΚΑ ΟΡΗ» και να συγκρίνετε με τη σημερινή μορφή του πλοίου!)


Το οικονομικό team

Πλησίον της reception βρίσκεται, ως είθισται, το Λογιστήριο του πλοίου. Του οικονομικού επιτελείου προΐσταται ο κ. Νικόλαος Τσεβάς. Το οικονομικό team συμπληρώνουν οι κ.κ.: Ιωάννης Τσιχλής – Οικονομικός Α’, Γεώργιος Παπαδάκης – Οικονομικός Β’ και Δημήτριος Βρανάς – Δόκ. Οικονομικός.

Η κουζίνα..


Το έμπειρο team της κουζίνας

Μετά την ξενάγηση μας στους κοινόχρηστους χώρους του BLUE GALAXY, είχαμε την τιμή να συναντήσουμε τον Αρχιμάγειρα κ. Σαράντη Πετράκη, ο οποίος μαζί με το Φροντιστή κ. Γεώργιο Στεργίου και το έμπειρο team της κουζίνας, μας ξενάγησαν στους χώρους της κουζίνας του πλοίου. Μετά την αναχώρηση του πλοίου είχαμε την ευκαιρία να δοκιμάσουμε τις γευστικές και προσεγμένες, μέχρι την τελευταία λεπτομέρεια, δημιουργίες τους.

Στο μηχανοστάσιο..

Λίγη ώρα πριν την αναχώρηση μας από το λιμάνι της Σούδας είχαμε την ευκαιρία να επισκεφτούμε την καρδιά του Ιάπωνα βάπορα. Στο Control Room του μηχανοστασίου μας υποδέχτηκε ο Α’ μηχανικός του πλοίου Μαστρό-Γεράσιμος Κόκκαλης μαζί με το υπόλοιπο πλήρωμα της μηχανής οι οποίοι εργάζονται καθημερινά και «αθόρυβα» ώστε το τεράστιο μηχανοστάσιο να είναι πάντα στην εντέλεια.

Το πλοίο έχει δύο κύριες μηχανές NKK-SEMT PIELSTICK12PC4-2V-570 με συνολική ιπποδύναμη 35600 άλογα, οι οποίες του δίνουν τη δυνατότητα να πλέει στην υπηρεσιακή ταχύτητα των 21 κόμβων και στη μέγιστη των 24 κόμβων. Επιπλέον υπάρχουν και τρεις ηλεκτρομηχανές DAIHATSU των 1000 kw έκαστη. Το πλοίο διαθέτει δύο bow thruster αλλά και ένα sternthruster τα οποία διευκολύνουν στη μανούβρα. Η χρήση των πτερυγίων ευστάθειας κατά τη διάρκεια δυσμενών καιρικών συνθηκών βοηθούν σε ένα πιο άνετο ταξίδι για τους επιβάτες. Κατά την παραμονή μας στο μηχανοστάσιο παρακολουθήσαμε τη διαδικασία έναρξης των δύο κύριων μηχανών το οποίο μπορείτε να παρακολουθήσετε όπως το καταγράψαμε μέσα από τους φακούς μας.

Την ομάδα της μηχανής συμπληρώνουν ακόμη οι κ.κ.: Εμμανουήλ Σοφουλάκης – ΑΒ’ Μηχανικός, Φίλιππος Καββαθάς – Β’ Μηχανικός, Κωνσταντίνος Παπαδόπουλος – Γ’ Μηχανικός, Κωνσταντίνος Κωτούλας – Γ’ Μηχανικός, Ευστάθιος Τσιμάρας – Δοκ. Μηχανικός, Κωνσταντίνος Αφαλωνιάτης – Προϊστ. Ηλεκτρολόγος, Ιωάννης Μπερδεμπές – Ηλεκτρολόγος, Κοσμάς Καζιάς – Βοηθός Ηλεκτρολόγου, Σπυρίδων Μέσσας – Μηχανοδηγός Α’, Μουμήν Σαλή Ογλάρη – Μηχανοδηγός Α’, Διονύσιος Σιούτης – Μηχανοδηγός Α’, Σπυρίδων Κουλούρης – Μηχανοδηγός Α’ και Δημήτριος Ζείρ – Καθαριστής.

Για το τέλος..

Στις 9 το βράδυ το πλήρωμα της γέφυρας παίρνει άδεια από το τράφικ της Σούδας και ξεκινάμε το ταξίδι της επιστροφής μας για τον Πειραιά.
Περίπου στις 05:20 περνάμε τα φανάρια του Πειραιά και στις 05:40 έχουμε ήδη δέσει στην προβλήτα του Αγίου Διονυσίου με ακόμα ένα ταξίδι να φτάνει στο τέλος του.
Αυτό που έγινε φανερό μετά το ταξίδι μας είναι πως το BLUE GALAXY αντιπροσωπεύει επάξια τις υπηρεσίες που παρέχει στον επιβάτη, με την εκτεταμένη ανακαίνιση που υπέστη στους κοινόχρηστους χώρους, χωρίς ωστόσο να χάσει το χαρακτήρα που είχε σαν ΛΕΥΚΑ ΟΡΗ.

Σε αυτό το σημείο θα θέλαμε να εκφράσουμε τις ευχαριστίες μας σε κάθε ένα μέλος του πληρώματος ξεχωριστά για τη θερμή φιλοξενία και για την πολύτιμη βοήθεια τους κατά τη διάρκεια του αφιερώματος μας σε αυτό το θαυμαστό θαλασσοβάπορο!
Καλά ταξίδια BLUE GALAXY σε εσένα και το πλήρωμα σου!

Για το arxipelagos.com

Γιάννης Σουλτάνης & Σίμος Μιχάλογλου

 

 

Απαιτήσεις συστήματος

Για να παρακολουθείτε βίντεο, βεβαιωθείτε ότι έχετε τα παρακάτω:

Adobe Flash Player

Σύνδεση στο Διαδίκτυο με ταχύτητα 1+ Mbps

Περιηγητές ιστού

Google Chrome, Firefox, Internet Explorer, Safari ή Opera

Φροντίστε να κλείσετε άλλες καρτέλες, προγράμματα περιήγησης καθώς και άλλα προγράμματα κατά τη μετάδοση ροής του περιεχομένου σας. Επίσης, ίσως είναι προτιμότερο να συνδεθείτε ενσύρματα στο Διαδίκτυο, αντί να χρησιμοποιήσετε μια ασύρματη σύνδεση δικτύου.
Το Chrome δεν υποστηρίζεται για το Ubuntu ή άλλα λειτουργικά συστήματα Linux. Αν λάβετε ένα μήνυμα σφάλματος ενώ προσπαθείτε να χρησιμοποιήσετε ένα υποστηριζόμενο πρόγραμμα περιήγησης, ίσως χρειαστεί να εγκαταστήσετε μια λειτουργική μονάδα HAL.

ΣΑΣ ΕΥΧΑΡΙΣΤΟΥΜΕ

 

BLUE GALAXY: ΑΦΙΞΗ ΣΤΗ ΣΟΥΔΑ

BLUE GALAXY ΑΝΑΧΩΡΗΣΗ ΑΠΟ ΣΟΥΔΑ

ΑΦΙΞΗ ΣΤΟΝ ΠΕΙΡΑΙΑ ΤΕΛΟΣ ΤΑΞΙΔΙΟΥ

 

 

 

ΚΑΛΩΣΟΡΙΣΜΑ ΣΤΟ ΠΛΟΙΟ ΕΣΩΤΕΡΙΚΟΙ ΧΩΡΟΙ

ΚΟΥΖΙΝΑ ΦΑΓΗΤΑ

ΜΗΧΑΝΟΣΤΑΣΙΟ STAND BY ΑΝΑΧΩΡΗΣΗΣ ΑΠΟ ΣΟΥΔΑ

ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ ΕΞΩΤΕΡΙΚΩΝ ΧΩΡΩΝ ΠΛΟΙΟΥ

 

 

ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΠΛΟΙΑΡΧΟΥ

ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΠΡΟΙΣΤΑΜΕΝΟΥ ΑΡΧΙΘΑΛΑΜΗΠΟΛΟΥ

ΔΕΙΤΕ ΟΛΟ ΤΟ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΚΟ ΑΡΧΕΙΟ ΑΠΟ ΤΟ ΑΦΙΕΡΩΜΑ ΤΟΥ BLUE GALAXY

ΠΛΗΡΩΜΑΤΑ

Η ΓΕΦΥΡΑ ΤΟΥ ΠΛΟΙΟΥ

ΤΟ ΜΗXAΝOΣΤAΣΙΟ ΤΟΥ ΠΛΟΙΟΥ

ΕΣΩΤΕΡΙΚΟΙ ΧΩΡΟΙ ΤΟΥ ΠΛΟΙΟΥ

ΕΞΩΤΕΡΙΚΟΙ ΧΩΡΟΙ ΤΟΥ ΠΛΟΙΟΥ

ΟΙ ΚΑΜΠΙΝΕΣ ΤΟΥ ΠΛΟΙΟΥ

ΕΣΤΙΑΤΟΡΙΑ ΜΑΓΕΙΡΕΙΑ

ΚΑΤΑΣΤΗΜΑΤΑ

ΠΛΟΙΟ

ΓΚΑΡΑΖ

ΟΜΑΔΙΚΗ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΣΗ ΠΛΗΡΩΜΑΤΟΣ

ΕΥΧΑΡΙΣΤΟYΜΕ ΤΗ BLUE STAR FERRIES ΓΙΑ ΤΗ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ

link για pchands

 

Tην κ. Χριστίνα Γρηγορά, Διευθύντρια του τμήματος Marketing,

Tον κ. Γεώργιο Σακέλλη, από το τμήμα Marketing της Blue Star Ferries

και την κ. Νάνσυ Χατζή από το τμήμα Marketing

 

Πολλές ευχαριστίες στο Πλήρωμα για τη ζεστή φιλοξενία:

 

Στον Πλοίαρχο, Cpt Χαράλαμπο Παλουμπή,
Στον Α’ Μηχανικό, κ. Γεράσιμο Κόκκαλη,
Στον Ύπαρχο, Cpt Ιωάννη Καντσό,
Στον ΑΒ’ Μηχανικό κ. Εμμανουήλ Σοφουλάκη,
Στον Προϊστ. Οικονομικό, κ. Νικόλαο Τσεβά,
Στον Προϊστ. Αρχιθαλαμηπόλο, κ. Ιωάννη Καλούδη,
Στον Αρχιμάγειρα, κ. Σαράντη Πετράκη,
Στον Ναύκληρο, κ. Νικόλαο Παπασπύρο

Όλους τους Αξιωματικούς και τα μέλη του Πληρώματος ευχαριστούμε πολύ για την ξεχωριστή φιλοξενία και συνεργασία στην πραγματοποίηση του αφιερώματος μας στο Blue Galaxy!

Ευχόμαστε σε όλους υγεία και καλά ταξίδια σε ήρεμες θάλασσες!

 

Για την πραγματοποίηση του αφιερώματοs συμμετείχαν οι

Σίμος Μιχάλογλου, Λίνα Ζαφείρη: Κάμερα

Νίκος Δημητριάδης, Γιάννης Σουλτάνης: Φωτογράφιση

Σίμος Μιχάλογλου: Συνέντευξη

Λίνα Ζαφείρη : Σημειώσεις

Κωνσταντίνος Παπαδόπουλος: Montage, Computer. Graphics Animation,

.
Ήταν μια παραγωγή του arxipelagos.com σε συνεργασία με την Blue Star Ferries

.

 

 

 

 

Κράτα το

Portal Team

Συντάκτης: Portal Team

5 Σχόλια στο BLUE GALAXY: ΑΦΙΕΡΩΜΑ & ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ ΣΤΟ ΠΛΟΙΟ

 1. Ο/Η Θάλεια λέει:

  poy o rvi exo txiepsei i ego mzi toy n synexisei n txieuei

 2. Ο/Η Θαλεια λέει:

  Έχω ταξιδέψει και εγώ με αυτό το πλοίο πέρυσι το καλοκαίρι για τα Χανία. Πολύ καλό καράβι και πολύ καλό ταξίδι κάνει. Να συνεχίσει να ταξιδεύει το καλό μας πλοίο

 3. Ο/Η Νεκτάριος λέει:

  Ταξιδέψαμε τον Σεπτέμβριο του 2015, από Χανιά προς Πειραιά. Σχετικά καλό πλοίο με δύο όμως απαράδεκτα λάθη: 1) Το εστιατόριο a la carte, είναι ένας πολύ μικρός μαντρωμένος χώρος μέσα στην αίθουσα του self-service! Σε άλλα πλοία της Κρήτης αυτός ο χώρος επαρκεί μόνο για παιδότοπο…                  2) Ενώ κλείσαμε στα εισιτήρια καμπίνα lux, μας πήγαν σε Α2 εξωτερική. Η καμπίνα που παρουσιάζουν στο αφιέρωμα ως lux ,είτε είναι ανύπαρκτη, ή είναι μοναδική στο πλοίο! Αλλιώς δεν εξηγείται… Πρόκειται μάλλον περί απάτης, δυστυχώς.

 4. Ο/Η Νότης λέει:

  Είμαι από Χανιά και δυστυχώς, μάλλον έχουμε ξεμείνει με την συγκεκριμένη εταιρεία να μας «ταξιδεύει». Κλείσαμε δίκλινη εσωτερική καμπίνα ΑΒ2, που απ ότι φαίνεται και αυτή είναι είδος, που είτε δεν υπάρχει είτε είναι μόνο για δειγματισμο. Μας έδωσαν τετρακλινη εσωτερική. Η τιμή της, παρ όλο που ήταν αρκετά τσουχτερη, δεν είχε ούτε τηλεόραση. Να το χαίρεστε!!!

 5. Ο/Η Μαυριδης Γιωργος λέει:

  Μολις τατιδςψα με το πλοιο ολα καλα καθαρο πολυτελες αλλα μεχρι εκει.Οι κοινοχρηστοι χωροι δεν επαρκουν.Το χειροτερο ολων οι τιμες που εχει σε οτιδηποτε καταναλωσης ειναι πανακριβες,απο μπυρα καφε μεχρι πατατακια και μπισκοτα Θα μου πειτε οτι ειναι πολιτικη της εταιρειας η οτι δεν βγαινει κτλ.Αν κανουμε συγκριση με τον συνεργατη στην ιδια γραμμη θα μας πιασει απογοητευση.

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Your email address will not be published. Required fields are marked as *

*


Σχετικές ειδήσεις