Τετάρτη 16 Ιανουαρίου 2019, 02:03

Blue Star Ferries – Ε.Κ.Ε.Θ.Ε. «ΔΗΜΟΚΡΙΤΟΣ»: Το ΒΙΝΤΕΟ της παρουσίασης από το Arxipelagos.com (VIDEO)

Photo by: Simos Michaloglou


Την προηγούμενη Τετάρτη 7 Νοεμβρίου 2018, παρουσιάστηκε το εκπαιδευτικό έργο με τίτλο «SCIENCE ON BOARD» του Εθνικού Κέντρου Έρευνας Φυσικών Επιστημών (Ε.Κ.Ε.Φ.Ε.) «ΔΗΜΟΚΡΙΤΟΣ» και της Blue Star Ferries στο πλοίο “Blue Star 2”.

Το arxipelagos.com έδωσε το παρών, προκειμένου να σας παρουσιάσει σε βίντεο το σύνολο της εκδήλωσης, όπως το κατέγραψε η κάμερα του Αρχιπελάγους.

Η παρουσίαση από πλευράς Blue Star Ferries έγινε από τον Διευθύνοντα Σύμβουλο κ. Σπύρο Πασχάλη και από πλευράς του Ε.Κ.Ε.Φ.Ε. «ΔΗΜΟΚΡΙΤΟΣ» από τον Δρ. Γεώργιο Νούνεση, την κ. Σοφία Καλοκαιρινού και τον κ. Λευτέρη Κουκιανάκη.

ο Διευθύνων Σύμβουλος του Ομίλου ATTICA, κ. Σ. Πασχάλης

Τονίστηκε η αρωγή της Blue Star Ferries σε εκπαιδευτικά προγράμματα, τη στήριξη επί σειρά ετών της μαθητικής και εκπαιδευτικής κοινότητας καθώς και των σπουδαστών των Σχολών Α.Ε.Ν. και Λιμενικού Σώματος. Αξίζει να σημειωθεί ότι την τριετία 2015-17 η αρωγή αυτή είχε κόστος για την εταιρεία 4,8 εκατομμύρια ευρώ.

Παρουσιάστηκε από πλευράς του Ε.Κ.Ε.Φ.Ε. «ΔΗΜΟΚΡΙΤΟΣ» η εκπαιδευτική δράση που πραγματοποιήθηκε στη Ρόδο επί του πλοίου της Blue Star Ferries, στις 13 και 14 Οκτωβρίου 2018 για 600 μαθητές σχολείων της Ρόδου, προσπαθώντας να τους φέρουν πιο κοντά στις θετικές επιστήμες. Αξίζει ακόμη να σημειωθεί ότι η δράση επί του πλοίου κέντρισε ακόμη περισσότερο το ενδιαφέρον των μαθητών και τους έγινε ξενάγηση από τους Αξιωματικούς του πλοίου στη γέφυρα και τους άλλους χώρους του.

Στο μέλλον σχεδιάζονται και άλλες τέτοιες δράσεις, απότοκες της αγαστής συνεργασίας της Blue Star Ferries και του Ε.Κ.Ε.Φ.Ε. «ΔΗΜΟΚΡΙΤΟΣ».

Για το arxipelagos.com

Κώστας Σαρλής

ΔΕΙΤΕ ΤΟ ΒΙΝΤΕΟ ΤΗΣ ΕΚΔΗΛΩΣΗΣ:

 

κάμερα: Σίμος Μιχάλογλου

επιμέλεια βίντεο: Κωνσταντίνος Παπαδόπουλος

 

copyright Νοέμβριος 2018

 

Simos Michaloglou

Συντάκτης: Simos Michaloglou

Administrator

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Your email address will not be published. Required fields are marked as *

*


Σχετικές ειδήσεις