Τρίτη 16 Οκτωβρίου 2018, 02:10

Cpt Ηλίας Βερβενιώτης: Ένας Καπετάνιος – ΚαραβολάτρηςOn board με το Blue Star Ithaki της Blue Star Ferries στο ταξίδι της επιστροφής μας από Τήνο για Πειραιά, λίγες ημέρες πριν τα Χριστούγεννα του 2013 και έχουμε την τιμή να βρισκόμαστε στη Γέφυρα του πλοίου και να συνομιλούμε με τον κ. Πλοίαρχο, Cpt Ηλία Βερβενιώτη.

Ο Καπετάν Ηλίας, γέννημα-θρέμμα από τη Σύρο, μεγάλωσε με τα καράβια και τα αγάπησε πραγματικά και παθιασμένα, από μικρό παιδάκι. Μα πιο πολύ αγάπησε το μοναδικό ΠΑΝΑΓΙΑ ΤΗΝΟΥ, τον «Ιπτάμενο Ολλανδό» που έφτανε κάθε μέρα στο νησί του, πάντα στην ώρα του, με ξεχωριστή μεγαλοπρέπεια.

Κάποια στιγμή τα κατάφερε και εργάστηκε σε μικρή ηλικία στο αγαπημένο του βαπόρι. Ήθελε να το γνωρίσει καλά και από μέσα και να ζήσει το ναυτικό επάγγελμα, καθώς από τα παιδικά του χρόνια είχε ήδη επιλέξει και χαράξει την πορεία που θα ακολουθούσε στο μέλλον.

Πλοίαρχος που αγαπάει με πάθος τα καράβια και τη θάλασσα, που αγαπά πραγματικά αυτό που κάνει, γιατί είναι γεννημένος γι αυτό.

Τηρεί πιστά το παλαιό έθιμο και σφυρίζει έξω από τον Άη Δημήτρη στο νησί του τη Σύρο. Και Εκείνος του απαντά με τις καμπάνες!

Τον ευχαριστούμε θερμά και του ευχόμαστε να έχει πάντα υγεία και καλά ταξίδια σε ήρεμες θάλασσες.

 

 

ΣΧΟΛΙΑ ΑΠΟ ΤΟ FACEBOOK

Portal Team

Συντάκτης: Portal Team

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Your email address will not be published. Required fields are marked as *

*


Σχετικές ειδήσεις