Πέμπτη 13 Δεκεμβρίου 2018, 01:41

Cpt Στέλιος Καρβέλης – Πλοίαρχος «ΝΗΣΟΣ ΧΙΟΣ» (Συνέντευξη)

Photo by: Simos Michaloglou


Συναντήσαμε τον Καπετάν Στέλιο Καρβέλη στη Γέφυρα του πανέμορφου ελληνικού σκαριού Ε/Γ-Ο/Γ «ΝΗΣΟΣ ΧΙΟΣ» και είχαμε μια σύντομη αλλά ιδιαίτερα ενδιαφέρουσα συνομιλία μαζί του.

Εκείνο το χρονικό διάστημα το πλοίο της HELLENIC SEAWAYS εξυπηρετούσε στην άγονη γραμμή του Λαυρίου προς τα νησιά του Β. Αιγαίου και την Καβάλα, καθώς είχε σκαντζάρει το «ΕΞΠΡΕΣ ΠΗΓΑΣΟΣ» που πραγματοποιούσε την ετήσια ακινησία του.

 

Cpt Στέλιος Καρβέλης – Πλοίαρχος «ΝΗΣΟΣ ΧΙΟΣ»

Ο Καπετάν Στέλιος είναι Καπετάνιος «παλιάς κοπής» όπως είχαμε γράψει και ΕΔΩ όταν τον περασμένο Σεπτέμβριο τον είχαμε συναντήσει στη Γέφυρα της «ΑΡΙΑΔΝΗΣ» και είχαμε γράψει λίγα πράγματα για τη ζωή του στη θάλασσα, που ξεκίνησε από τα καΐκια της Σκοπέλου όπου κατάγεται και συνεχίστηκε στα ακτοπλοϊκά και στα ποντοπόρα φορτηγά.

Αν και βρίσκεται στο 3ο νεότερο πλοίο της ελληνικής ακτοπλοΐας, το πλοίο της καρδιάς του εξακολουθεί να παραμένει το Ε/Γ-Ο/Γ «ΑΡΙΑΔΝΗ».

Αλλά υπάρχουν και δύο πλοία ακόμη που έχουν χώρο στην καρδιά του: το ένα είναι το «ΚΥΚΝΟΣ» των παιδικών χρόνων του που ηχεί στα αυτιά ακόμη ο ντελάλης στη σκάλα να φωνάζει «Ορίστε, περάστε, φύγαμε» και το άλλο είναι το «Σκοπελάκι» του Νομικού, το πρώτο του ακτοπλοϊκό βαπόρι που ξεκίνησε ως Ναυτικός.

 

 

Συνέντευξη: Σίμος Μιχάλογλου
Aerial Drone Video: Κωνσταντίνος Παπαδόπουλος
Μοντάζ: Κωνσταντίνος Παπαδόπουλος

 

Η συνέχεια επί της οθόνης..

copyright Φεβρουάριος 2018

Portal Team

Συντάκτης: Portal Team

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Your email address will not be published. Required fields are marked as *

*


Σχετικές ειδήσεις