Δευτέρα 22 Οκτωβρίου 2018, 03:31

Cpt ΣΤΡΑΤΟΣ ΠΕΤΡΙΔΗΣ: ΥΠΑΡΧΟΣ SPEEDRUNNER III ( ΜΙΝΙ ΑΦΙΕΡΩΜΑ )Συνεπαρμένος από τις κλασικές γραμμές μιας φινετσάτης γαλλίδας, του ΕΓ/ΟΓ ΔΗΛΟΣ της STRINTZIS LINES, που άφησε εποχή στο λιμάνι της Κυλλήνης, πήγαινε καθημερινά στο λιμάνι και το θαύμαζε. Ένα πλοίο με προσωπικότητα που ξύπνησε μέσα του το ένστικτο να ακολουθήσει τη θάλασσα και να την υπηρετήσει σαν Πλοίαρχος.

Ο Καπετάν Στράτος Πετρίδης γεννήθηκε και μεγάλωσε στην Κάτω Παναγιά του νομού Ηλείας, ένα χωριό κοντά στην Κυλλήνη. Δεν υπήρχε αίμα ναυτικό στην οικογένεια, υπήρχε όμως κοντά ένα λιμάνι, που φιλοξενούσε δοξασμένα ακτοπλοϊκά βαπόρια της ελληνικής ακτοπλοΐας. Το «ΔΗΛΟΣ» μίλησε στην καρδιά του Καπετάν Στράτου και έτσι σπούδασε στη ναυτική σχολή Ιονίων Νήσων, στην Κεφαλονιά, όπου αποφοίτησε το 2001.
Σαν Δόκιμος Πλοίαρχος ταξίδεψε με το «ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ ΜΟΙΡΑΣ» και το «ΠΡΩΤΕΥΣ», δυο ιστορικά βαπόρια του Ιονίου.

 

 

Από το 2001 και μετά σαν Αξιωματικός Γέφυρας πέρασε από το «ΖΑΚΥΝΘΟΣ Ι» και το «ΜΥΤΙΛΗΝΗ». Στη ζωή του στη θάλασσα γνώρισε ακόμη μια φινετσάτη γαλλίδα, την «ΠΗΝΕΛΟΠΗ Α» που τον ταξίδεψε για το μεγαλύτερο διάστημα της καριέρας του.
Πήρε το δίπλωμα του Πλοιάρχου το Γενάρη του 2012 και ανέλαβε Ύπαρχος στο «ΠΗΝΕΛΟΠΗ Α». Το τελευταίο αντίο δόθηκε το καλοκαίρι του 2013.

Σήμερα τον συναντάμε στο υπερσύγχρονο πιλοτήριο του ταχύπλοου SPEEDRUNNER III της AEGEAN SPEED LINES, ως Ύπαρχο. Ξεχωρίζει για το εξαίρετο ήθος του. Αγωνιστής στη ζωή, από τα καλύτερα παιδιά που διαθέτει η ελληνική επιβατηγός ναυτιλία! Όλοι έχουν να πουν μια καλή κουβέντα.
Ο ελεύθερος χρόνος για αυτόν είναι μια δύσκολη έννοια, όταν όμως υπάρχει, τον διαθέτει για τη σύζυγο και τα δυο αγγελούδια του. Έχει ένα αγοράκι 3,5 ετών και ένα κοριτσάκι 5 μηνών! Να του ζήσουν!

 

 

Καπετάν Στράτο σου ευχόμαστε να έχεις πάντα καλά ταξίδια σε ήρεμες και γαλήνιες θάλασσες, με υγεία!

Για το Arxipelagos.com

Σίμος Μιχάλογλου

Φωτογραφίες: Κωνσταντίνος Παπαδόπουλος, Κωνσταντίνος Σαρλής

Portal Team

Συντάκτης: Portal Team

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Your email address will not be published. Required fields are marked as *

*


Σχετικές ειδήσεις