Τετάρτη 16 Ιανουαρίου 2019, 12:43

Cpt ΦΩΤΗΣ ΛΑΜΠΡΙΝΟΣ: Σε κάθε λιμάνι με κάθε καιρό! ( ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ)Δέκα χρόνια ήδη Πλοίαρχος, ίσως από τους νεαρότερους, το 2007 όντας μόλις 33 ετών. Πρώτη Πλοιαρχία το «ΔΗΜΗΤΡΟΥΛΑ», είχαμε πάει και ένα ταξίδι μαζί για Σάμο, όταν κατά τη μανούβρα νύχτα, έπαθε black out ο Άγιος Κήρυκος και χάθηκαν όλα τα σημάδια στη στεριά, συχνό φαινόμενο για την Ικαρία. Όμως αν και Καπετάνιος τριών μηνών, εντελώς ατάραχος, έδεσε με ασφάλεια.

Γιος του Καπτά Μανώλη Λαμπρινού από την Κρήτη, με μεγάλη πορεία στα ποντοπόρα και για πολλά χρόνια δεξί χέρι του Καπτά Μάκη Αγούδημου. «Η θάλασσα είναι μόνο για τα ψάρια» είχε πει ο Καπτά Μανώλης Λαμπρινός στον Καπτά Φώτη σε μικρή ηλικία, όταν προσπαθούσε με θεμιτά και αθέμιτα μέσα να τον αποτρέψει από το να γίνει Καπετάνιος.

Ο ίδιος ο Καπτά Φώτης και αυτός «παιδί» του Καπτά Μάκη Αγούδημου, με πρώτο μπάρκο σε βαπόρι του κατά τη διάρκεια των σχολικών διακοπών, σε ηλικία μόλις 13,5 ετών. Η συνέχεια σε άλλα φορτηγά της εταιρίας, «ΜΙΛΕΝΑΚΙ», «ΡΟΔΑΝΘΗ» ως δόκιμος. Από το 1996 μόνιμος στα ποστάλια της εταιρίας με κύριο σταθμό το αγαπημένο του «ΡΟΔΑΝΘΗ» που έκανε δέκα χρόνια και τελικά καπετάνεψε έστω και για λίγες μέρες, σκαντζάροντας συνάδελφο.

 

Η πρώτη Πλοιαρχία ήρθε με μια πρόταση του Καπτά Μάκη για ένα ναύλο του «ΔΗΜΗΤΡΟΥΛΑ» το 2007 στην Αίγυπτο. Εκείνος δέχθηκε, αλλά η ναύλωση ακυρώθηκε και έτσι έμεινε στο «ΔΗΜΗΤΡΟΥΛΑ» Πλοίαρχος στην Ικαροσαμία, με τον Καπτά Αγάπιο Παριανό δίπλα του στα πρώτα ταξίδια.

Η τελευταία δύσκολη χρονιά της G.A. FERRIES το 2009 τον βρίσκει Πλοίαρχο στο «ΜΑΡΙΝΑ». Φεύγοντας παίρνει μαζί του τη σημαία της εταιρίας από το βαπόρι και την έχει πάντα μαζί του τιμής ένεκεν, στην εταιρεία σχολείο, που τόσους άξιους ναυτικούς έβγαλε.

Ο επόμενος σταθμός στην καριέρα του είναι η ανάληψη της Πλοιαρχίας του RO/RO «ΙΠΠΟΤΗΣ» της Ν.Ε.Λ. Λίγο αργότερα πάει στη χιώτικη ναυτική εταιρεία Καλλιμασιά με το RO/RO «ΠΕΛΑΓΙΤΗΣ» ως Πλοίαρχος για αρκετά χρόνια και έπειτα Αρχιπλοίαρχος. Το γραφείο δεν του πάει πολύ και ξαναβγαίνει στις θάλασσες με το RO/RO «ΝΕΑΡΧΟΣ» που τον βρίσκουμε σήμερα, να ταξιδεύουμε και εμείς μαζί του.

Για το arxipelagos.com

Κώστας Σαρλής

 

Συνέντευξη: Σίμος Μιχάλογλου

Μοντάζ-επεξεργασία: Κωνσταντίνος Παπαδόπουλος

Φωτογραφικό Αρχείο: Κώστας Σαρλής

copyright Οκτώβριος 2016

 

Η συνέχεια επί της οθόνης…

Αν σας αρέσει το arxipelagos.com  τότε μπορείτε να μας κάνετε  like   και στην επίσημη σελίδα μας στο  Facebook

Σας ευχαριστούμε!

LIKE ME ON FACEBOOK

 

 

 

Portal Team

Συντάκτης: Portal Team

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Your email address will not be published. Required fields are marked as *

*


Σχετικές ειδήσεις