Παρασκευή 19 Οκτωβρίου 2018, 04:09

“Cyclades classic Yacht Race 2014”.Ο Ελληνικός Σύνδεσμος Παραδοσιακών Σκαφών (ΕΛ.ΣΥ.ΠΑ.Σ) παρέστη στις εκδηλώσεις του “CycladesclassicYachtRace 2014”. Έναν αγώνα κλασικών Σκαφών, Παραδοσιακών καϊκιών και λατινιών που έλαβε χώρα από 10η έως και 13η Ιουλίου 2014 στις Κυκλάδες (Σύρο – Πάρο).

Την πρώτη μέρα (10/7/2014) έλαβε χώρα Συνέδριο στην Ερμούπολη για τη σωτηρία των Παραδοσιακών Σκαφών και τη σύνδεση τους με την Ιστορία της Παραδοσιακής Ναυπηγικής της Σύρου.

 

Κατά τον χαιρετισμό του ο Πρόεδρος του ΕΛ.ΣΥ.ΠΑ.Σ Νίκος Καβαλλιέρος αναφέρθηκε στην αναγκαιότητα του «ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ» να διεκδικήσουμε εφικτές λύσεις στα προβλήματα που αντιμετωπίζει η παραδοσιακή ναυπηγική τέχνη (παραδοσιακά σκάφη και καρνάγια), να απευθυνθούμε στο ευρύ κοινό για να το ευαισθητοποιήσουμε και να αφυπνίσουμε τους λάτρεις της ναυπηγικής παράδοσης στην Ελλάδα και το εξωτερικό.

 

Κάθε έτος και καλύτερα, κάθε έτος περισσότεροι, κάθε έτος περισσότερο ενωμένοι.

 

Ακολούθησαν ποικίλες εκδηλώσεις στον Ταρσανά της Σύρου, με έμφαση στις παραδοσιακές ναυπηγικές παρουσιάσεις, που έκλεισαν με μουσική και παραδοσιακά εδέσματα.

 

Τις επόμενες ημέρες έγιναν, παρέλαση παραδοσιακών σκαφών και αγώνας παραδοσιακών καϊκιών, κλασικών σκαφών και λατινιών στη διαδρομή Σύρου – Παροικιά Πάρου. Το αγωνιστικό μέρος έκλεισε με τον κοντινό αγώνα από τον Άγιο Σπυρίδωνα στην Παροικιά της Πάρου.

 

Οι εορταστικές εκδηλώσεις της Πάρου έλαβαν χώρα στo Ναυτικό Όμιλο στην Παροικιά. Δείπνο παρετέθη το Σάββατο βράδυ παρουσία τοπικών φορέων και συνοδεία ζωντανής λαϊκής μουσικής της Πάρου και την Κυριακή το απομεσήμερο έγινε η απονομή και ακολούθησε με πολύ κέφι αποχαιρετιστήριο γεύμα με όλους τους συμμετέχοντες

Τις εκδηλώσεις στην Πάρο παρακολούθησε η Γενική Γραμματέας του ΕΛ.ΣΥ.ΠΑ.Σ κα Αννίκα Μπαρμπαρίγου.

 

Ακολουθεί φωτογραφικό υλικό από τις ανωτέρω εκδηλώσεις.

 

 

 

Nikos Kavallieros president of traditional boat assoc of Greece


paros race


Ag Giorgis crew


farewell lunch at yacht club of Paros

Portal Team

Συντάκτης: Portal Team

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Your email address will not be published. Required fields are marked as *

*


Σχετικές ειδήσεις