Σάββατο 15 Δεκεμβρίου 2018, 01:29

Destination Piraeus 2019: Έτος αιχμής για τον Πειραιά!!Η σεζόν του 2018 κλείνει σε μερικές βδομάδες και υποδεχόμαστε μια νέα και πολύ σπουδαία χρονιά! Μετά από 3 συνεχόμενες σεζόν που σημειώσαμε πτώση κυρίως λόγω των γεωπολιτικών εξελίξεων, οι εταιρείες επιστρέφουν στην ανατολική Μεσόγειο και μάλιστα με μεγαλύτερα και νεότευκτα πλοία. Αυτό όμως δε σημαίνει πολλά αν δεν υπάρξει οργάνωση στις υποδομές που είναι ήδη ξεπερασμένες και ακατάλληλες για τα νέας γενιάς πλοία. Γι’ αυτό και το 2019 μπορεί να χαρακτηριστεί έτος αιχμής για τον Πειραιά αφού μπορεί να καθορίσει τις επόμενες χρονιές, είτε προς το καλύτερο είτε προς το χειρότερο ενώ αναμένουμε κι εξελίξεις σχετικά με την επέκταση ή μη του λιμανιού.
Όσον αφορά τους καραβολάτρες, το 2019 οι εταιρείες δρομολογούν στην περιοχή μας πλοία που ή είχαμε πολύν καιρό να δούμε ή για πρώτη φορά. Queen Mary 2, Spectrum of the Seas, Celebrity Edge, AIDAprima, Sky Princess είναι μεταξύ άλλων στη λίστα που θα μας επισκεφτούν και φυσικά θα συγκεντρώσουν αρκετούς από εμάς στο λιμάνι και γύρω απ’ αυτό. Έκπληξη μόνο μπορεί να προέλθει από τη Mano Maritime σχετικά με τη δρομολόγηση του Princess Iris στην ανατολική Μεσόγειο και από τη Scenic Cruises, μόλις οριστικοποιηθεί η ημερομηνία παράδοσης του Scenic Eclipse.
Οι ημερομηνίες κι οι αφίξεις ενδέχεται να τροποποιηθούν οπότε θα υπάρξει ξεχωριστό άρθρο.
Αναλυτικά:

Πρώτο κ/ζ για 3η συνεχόμενη χρονιά το Costa Luminosa που θα δέσει την Πρωτοχρονιά!
Στις 17/1 η πρώτη σημαντική άφιξη της χρονιάς! QUEEN MARY 2 και τα λόγια είναι περιττά. Η άφιξη είναι φυσικά αμφίβολη καθώς οι καιρικές συνθήκες συνήθως δεν είναι ευνοϊκές αλλά ας ελπίσουμε ότι θα μας έρθει..!
Το Φεβρουάριο δε θα έχουμε κάτι άλλο πέραν του MSC Sinfonia.
Στις 8/3 το κλασσικό Boudicca θα καταπλεύσει στο λιμάνι.
Στις 31/3 θα μας έρθει η AIDAblu μαζί με το MSC Lirica.
Πρωταπριλιά και η Sapphire Princess ξανά μαζί μας. Μαζί της και το διάσημο World.
Στις 5/4 θα υποδεχτούμε το πρώτο νεότευκτο της χρονιά, Viking Jupiter! Και την ίδια μέρα θα έχει συνάντηση με το αδελφάκι του, Viking Star, δηλαδή το πρώτο και το τελευταίο πλοίο της εταιρείας μαζί.
«Γερμανοκρατούμενο» στις 18/4 το λιμάνι, AIDAvita, Mein Schiff 4 & Mein Schiff Herz, για πρώτη φορά με το νέο του όνομα το πρώην MS2!
23/4 υποδεχόμαστε το δεύτερο νεότευκτο. Spectrum of the Seas, το τρίτο Quantum class που θα μας έρθει αν κι είναι το 4ο της κλάσης.
Ακολουθούν δύο συναντήσεις αδελφών πλοίων, Costa LuminosaCosta Deliziosa στις 24 και Mein Schiff 3 & Mein Schiff 4 στις 28/4/19.
Στις 2/5 η πρώτη τακτική άφιξη του Koningsdam ενώ μια μέρα μετά, στις 3/5 υποδεχόμαστε για πρώτη φορά τον Explorer of the Seas!
6/5 αναμένεται να δούμε μια διαφορετική συνάντηση mega yaghts, Le Lyrial & Bougainville!
Στις 11/5 θα μας έρθει μετά από αρκετά χρόνια το Silver Shadow ενώ στις 21/5 μετά από 2 χρόνια θα ξαναδούμε το Veendam.
Στις 22/5 θα υποδεχτούμε για πρώτη φορά το νέο πλοίο της Cruise & Maritime Voyages, το Vasco Da Gama!
Στις 26/5 και πάλι στο λιμάνι ένα γνωστό μας πλοίο με νέο όνομα και σινιάλα, το Marella Explorer 2 που βλέπαμε ως Celebrity Century.
Ο υπέροχος Μάιος κλείνει με μια πολύ σημαντική υποδοχή. Το νεότευκτο Celebrity Edge για πρώτη φορά στο λιμάνι στις 30/5!!
1/6 και η «Πειραιώτισσα» Emerald Princess ξανά στο λιμάνι που εγκαινιάστηκε.
Στις 4/6 το Celebrity Infinity επίσης για πρώτη φορά κοντά μας.
6/6 κι ένα λατρεμένο «μικρό» θα μας έρθει και πάλι στο λιμάνι, η Costa Victoria!
Στις 7/6 για πρώτη φορά στο λιμάνι το Mein Schiff 6!
Ο Ιούλιος έχει 3 σημαντικές συναντήσεις, 11/7 το Jewel of the Seas με το Vision o.t.s., 12/7 Norwegian Star με το Norwegian Pearl που έρχεται για πρώτη φορά στα νερά μας και Norwegian Jade με Norwegian Star στις 24/7/19.
Στις 25/7 το εντυπωσιακό ιστιοφόρο WindSurf θα δέσει στο λιμάνι.
Στις 15/9 άλλη μια ενδιαφέρουσα συνάντηση, Norwegian Jade & Norwegian Pearl ενώ στις 21/9 ξανά τα Jewel & Vision of the Seas.
3/10 θα υποδεχτούμε ακόμη ένα νεότευκτο, το Nieuw Statendam, αδελφάκι του Koningsdam!
Την ίδια μέρα στο λιμάνι θα συναντηθούν τα Mein Schiff Herz & Mein Schiff 5!
Η Marina της Oceania Cruises μετά από αρκετόν καιρό μαζί μας στις 18/10.
Στις 20/10 ακόμα ένα νεότευκτο στον Πειραιά, η Sky Princess η οποία θα ξεκινήσει κι όλας το παρθενικό της ταξίδι από το λιμάνι μας!!
Την ίδια μέρα μαζί μας κι η AIDAbella.
Στις 22/10 το Rotterdam στον Πειραιά ενώ στις 25/10 θα υποδεχτούμε το Silver Spirit για πρώτη φορά μετά τη φετινή επιμήκυνση.
Το βλέπαμε συχνά ως Prinsendam αλλά στις 26/10 θα μας έρθει ως Amera της Phoenix Reisen.
Στις 29/10 ένα ιδιαίτερο μεγαθήριο, η AIDAprima για πρώτη φορά στον Πειραιά!
4/11 θα μας έρθει το Marella Dream κατά την μετεγκατάστασή του στην ανατολική Μεσόγειο.
6/11 θα έχουμε μια τριπλή κι εξαιρετική συνάντηση, Costa LuminosaCosta Deliziosa και για πρώτηφορά στην ανατολική Μεσόγειο η Costa Diadema!!
Στις 19/11 το πανέμορφο ιστιοφόρο Ponant μετά από πολλά χρόνια ξανά στο λιμάνι!
4/12 θα μας επισκεφτεί το Jewel of the seas κατά τη μετεγκατάστασή του στο Dubai κι είναι η πρώτη φορά μετά από χρόνια που θα δούμε Δεκέμβριο πλοίο της εταιρείας στον Πειραιά.
Η σεζόν «κλείνει» τα Χριστούγεννα και πάλι… ιταλικά, με την Costa Deliziosa.

Ας ελπίσουμε να υπάρξουν μόνο ευχάριστες αλλαγές..!

SOLstice

Συντάκτης: SOLstice

Administrator

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Your email address will not be published. Required fields are marked as *

*