Τρίτη 23 Οκτωβρίου 2018, 03:37

«EL GRECO» – ΜΙΝΩΪΚΕΣ ΓΡΑΜΜΕΣ: ΠΑΜΕ ΣΑΝ ΑΛΛΟΤΕ..

Photo by: AΠΟ ΤΗΝ ΕΠΙΣΗΜΗ ΜΠΡΟΣΟΥΡΑ ΤΗΣ MINOAN LINES ΤΟΥ 1985


 

Βρισκόμαστε πλέον στο 2017 και έρχεται η στιγμή όπου ένα ιστορικό σινιάλο αποχωρεί από τα νερά του Ιονίου και της Αδριατικής. Είναι ο "Πρίγκηπας με τα κρίνα", εμπνευσμένο από τοιχογραφία του ανακτόρου της αρχαίας Κνωσού.

Ένα σινιάλο που κάποτε φορούσε με περηφάνια στην τσιμινιέρα του, στο μακρινό 1981, το μεγαλόπρεπο «ΕΛ ΓΚΡΕΚΟ», ένα πανέμορφο γιαπωνέζικο σκαρί του 1972, όταν ξεκίνησε τα δρομολόγια στη γραμμή Πάτρα – Ανκόνα, όντας τότε το πρώτο πλοίο στην Ελλάδα εταιρείας λαϊκής βάσης που ξεκινούσε δρομολόγια στην Αδριατική.

Χάρη στα υψηλά στάνταρ που είχαν θέσει οι ΜΙΝΩΪΚΕΣ ΓΡΑΜΜΕΣ, το καράβι σημείωσε σπουδαία επιτυχία και ήταν μεγάλη πηγή εσόδων για την εταιρεία του, δίνοντας τη δυνατότητα να κάνει περισσότερα ανοίγματα, φέρνοντας τα επόμενα χρόνια μεγαλύτερα και πολυτελέστερα πλοία, όπως το «ΦΑΙΔΡΑ», το «KING MINOS» και το «ΕΡΩΤΟΚΡΙΤΟΣ».

Από τότε πέρασαν αρκετές δεκαετίες και οι εποχές όπως και οι ανάγκες τους άλλαξαν. Ό,τι μας έμειναν είναι οι γλυκιές αναμνήσεις από τα ταξίδια με τα πλοία και τα σινιάλα εκείνων των εποχών, των δεκαετιών του '80 και του '90.

 

Αν ψάξετε για τον "Πρίγκηπα με τα κρίνα", θα τον βρείτε.. σ' ένα εντυπωσιακό ανάκτορο, στην αρχαία Κνωσό..

 

Για το arxipelagos.com

Σίμος Μιχάλογλου

Simos Michaloglou

Συντάκτης: Simos Michaloglou

Administrator

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Your email address will not be published. Required fields are marked as *

*


Σχετικές ειδήσεις