Τετάρτη 24 Οκτωβρίου 2018, 03:29

FESTOS PALACE – ΤΟ ΠΛΩΤΟ ΑΝΑΚΤΟΡΟ ΤΗΣ MINOAN LINES (ΑΦΙΕΡΩΜΑ ΣΤΟ ΠΛΟΙΟ)Route Piraeus – Heraklion
IMO 9204568
Building year 2001
Building yard Fincantieri, Italy (#6060)
Owner Minoan Lines
Operator Minoan Lines
Length 214,0 m
Breadth 26,4 m
Draft 7,1 m
G.R.T. 37.482
Machinery 4 * Wärtsilä 16V46C
Speed 29,5 kn.
Number of passengers 2.200
Number of beds 758
Number of cars 103 Full Load 600
Lanemetres 1.560
Port of registry Heraklion
Flag Greece
Ship location

 

ΦΑΙΣΤΟΣ ΠΑΛΑΣ

Στα αρχαία μινωϊκά χρόνια, η Φαιστός, ήταν η δεύτερη σημαντικότερη πόλη της Κρήτης και είχε ένα μεγάλο, εντυπωσιακό ανάκτορο.
Μάλιστα σύμφωνα με τη μυθολογία, ζούσε κι ένα θηρίο,(Κνωσός) ο Μινώταυρος, που αποτελούσε φόβητρο για κάθε κοινό θνητό.

Το θηρίο και το ανάκτορο συνυπάρχουν και στις μέρες μας, σ’ ένα πλοίο – θηρίο, το πλωτό ανάκτορο της MINOAN LINES, το H/S/F FESTOS PALACE!
Δανειζόμενοι ακόμη τον τίτλο ενός δημοφιλούς βιβλίου του Ιουλίου Βερν, χωρίς καμία υπερβολή, τονίζουμε πως πρόκειται για μια «ΠΛΩΤΗ ΠΟΛΙΤΕΙΑ».
Και είναι χαρά και τιμή για εμάς που ξεκινάμε τη συνεργασία με τη μεγάλη εταιρία του Ηρακλείου, πραγματοποιώντας ένα πλήρες αφιέρωμα στο ΦΑΙΣΤΟΣ.

Στο νου έρχονται νοσταλγικές στιγμές από τις δεκαετίες του ’80 και του ’90, όπου το τότε βαπόρι, ο προκάτοχος που έφερε το όνομα ΦΑΙΣΤΟΣ, είχε αγαπηθεί ιδιαίτερα και μαζί με το παλιό ΚΝΩΣΣΟΣ και το ΑΡΙΑΔΝΗ, εξυπηρετούσαν με μεγάλη επιτυχία τις γραμμές της Κρήτης, αφήνοντας το στίγμα τους δυνατό στο πέρασμα των χρόνων, βοηθώντας να ανέβει περισσότερο η εταιρία του Ηρακλείου.

Σήμερα το ΦΑΙΣΤΟΣ εξυπηρετεί πιστά τη γραμμή Πειραιάς-Ηράκλειο-Πειραιάς, από το 2001. Λίγες ημέρες πριν την επίσημη έναρξη των δρομολογίων του, είχε αποπερατωθεί η ναυπήγησή του στα ναυπηγεία της Fincantieri στην Ιταλία. Γι αυτό και λόγω ιταλικών καταβολών, το H/S/F FESTOS PALACE, είναι ένα φινετσάτο βαπόρι.

Μπαίνοντας στο παλάτι ΦΑΙΣΤΟΣ, συναισθήματα δέους πλημμυρίζουν τον κάθε επισκέπτη και επιβάτη. Οι σκάλες οδηγούν στη reception του πλοίου, στο deck 5 που ονομάζεται ΑΝΔΡΟΓΕΩ. Σε αυτό το σημείο να τονίσουμε πως το κάθε επίπεδο του πλοίου έχει το δικό του όνομα, που είναι παρμένο από την αρχαία Ελλάδα και την ιστορία της Κρήτης.


Ο κυκλικός χώρος της reception

Ο κυκλικός χώρος της reception πραγματικά θυμίζει παλάτι, με υπέροχα ψηφιδωτά στους τοίχους και κυκλικά τοποθετημένους κίονες που περικλείουν την πλατεία. Όλο το σκηνικό είναι τόσο εντυπωσιακό, που έρχονται στο μυαλό με μιας, εικόνες από τη Μινωϊκή Κρήτη και την καθημερινή ζωή των βασιλιάδων και των κατοίκων των ανακτόρων.

Στη reception μας υποδέχεται με θέρμη ο Προϊστάμενος Αρχιθαλαμηπόλος κ. Αντώνιος Γρηγοράκης, με τον Αρχιθαλαμηπόλο κ. Γεώργιο Αυγουστάκη και πολλά μέλη από το ξενοδοχειακό team. Η περιποίηση και η φιλοξενία όλες τις στιγμές του ταξιδιού μας είναι ιδιαίτερα ζεστή και ξεχωριστή, αντάξια του ονόματος της εταιρίας του ΦΑΙΣΤΟΣ ΠΑΛΑΣ.
Προχωράμε λίγο και συναντάμε τα γραφεία των Αξιωματικών. Χαιρετάμε τον Προϊστάμενο Οικονομικό, κ. Νικόλαο Μπουζαλάκο και τον Φροντιστή, κ. Διονύσιο Κωτσάκη. Και οι δύο είναι εξαίρετοι άνθρωποι και οι συζητήσεις μαζί τους ευχάριστες.

Ανεβαίνουμε ένα επίπεδο και πλέον βρισκόμαστε στο ΑΤΛΑΝΤΙΣ, το οποίο είναι το deck No 6. Με το που ανεβαίνουμε τις πολυτελείς κλίμακες, αντικρίζουμε τη διπλή είσοδο που δεξιά οδηγεί στο υψηλής πολυτέλειας και εξυπηρέτησης, εστιατόριο A la Carte, με το όνομα ΥΑΚΙΝΘΟΣ, χωρητικότητας 241 ατόμων και αριστερά οδηγεί στο Self service του πλοίου με το όνομα ΔΙΟΝΥΣΟΣ, 300 ατόμων, με εξαιρετικό φαγητό, εφάμιλλης ποιότητας και γεύσης του ΥΑΚIΝΘΟΣ! Η μόνη διαφορά είναι ότι στο ένα ο επιβάτης διαλέγει και ‘αυτοσερβίρεται’ το φαγητό του, ενώ στο άλλο παραγγέλνει και εξυπηρετείται από μέλη του άριστα καταρτισμένου και εκπαιδευμένου ξενοδοχειακού Πληρώματος. Στο ΥΑΚΙΝΘΟΣ Αρχιτραπεζιέρης είναι ο κ. Εμμανουήλ Παπαδάκης και στο ΔΙΟΝΥΣΟΣ υπεύθυνος Self-service είναι ο κ. Παναγιώτης Παράσχος.
Στα παρασκήνια και των δύο ξεχωριστών χώρων εστίασης και υψηλών γαστρονομικών γεύσεων και απολαύσεων, εργάζονται με μεράκι και πάθος για τη δουλειά τους, ο Αρχιμάγειρας του FESTOS PALACE, κ. Ιορδάνης Νταής και το team της κουζίνας του, που κάνουν θαύματα σε κάθε πιάτο!

Φεύγουμε από πρύμα όπου βρίσκονται ο ΥΑΚΙΝΘΟΣ και ο ΔΙΟΝΥΣΟΣ και προχωράμε το επίπεδο ΑΤΛΑΝΤΙΣ προς τα εμπρός, όπου είναι το επίπεδο που περιέχει τους περισσότερους κοινόχρηστους χώρους και βρισκόμαστε σε ένα μεγάλο χώρο-σαλόνι με την ονομασία ΝΙΟΒΗ, όπου βρίσκεται το πιο μεγάλο μπαρ του πλοίου και ένα μεγάλο, εντυπωσιακό πιάνο με ουρά! Το ταξίδι αρχίζει σιγά-σιγά να παίρνει άλλη διάσταση και να βαπτίζεται με μιας κρουαζιέρα!
Προχωρώντας ακόμη, συναντάμε στα δεξιά μας το Internet cafe, δεξιά και αριστερά εξωτερικά τεράστια μπαλκόνια, για ρομαντικούς «αεράτους» περιπάτους με φόντο το γαλανό της θάλασσας και το φωτεινό του φεγγαριού και των αστεριών και στο κέντρο όλων, το μεγάλο shopping-center με την ονομασία ΕΡΩΦΙΛΗ! Η ΕΡΩΦΙΛΗ ανταγωνίζεται σε οργάνωση και πληθώρα προϊόντων τα εμπορικά κέντρα της στεριάς, καθώς τα καταστήματά της προσφέρουν τα πάντα και σε εκπτώσεις και οι κυρίες Αντωνία Τσαγκαράκη, Ελένη Παπαδοπετράκη καθώς και ο κ. Στέλιος Τζωρτζακάκης, σας περιμένουν πρόθυμοι να σας εξυπηρετήσουν και να σας βοηθήσουν στις αγορές σας.

Ο μεγαλύτερος κοινόχρηστος χώρος του πλοίου, πλέον ανοίγεται μπροστά μας προς πλώρα με την ονομασία Βασιλιάς Ραδάμανθος, KING RADAMANTHYS, όπου συνυπάρχει σαν χώρος με το συνεδριακό κέντρο του πλοίου και πραγματικά εντυπωσιάζει τον κάθε επιβάτη, η άπλα και η απέραντη έκταση που καταλαμβάνει σαν χώρος. Να σημειωθεί πως ο συγκεκριμένος χώρος αξιοποιείται για εκδηλώσεις και συνεστιάσεις ποικίλου ενδιαφέροντος.

Τον πλωριό χώρο του επιπέδου ΑΤΛΑΝΤΙΣ, με τα μεγάλα πλωριά παράθυρα που διαθέτουν την καλύτερη θέα σε όλο το πλοίο, καταλαμβάνει ο χώρος VIP Lounge – Lux Cabins, χωρητικότητας 98 ατόμων και είναι σίγουρα το πιο ήρεμο και χαρισματικό μέρος στο πλοίο. Χαλάρωση και πλήρης απόλαυση του ταξιδιού και των υψηλών ανέσεών του!

Φεύγουμε από το επίπεδο ΑΤΛΑΝΤΙΣ και ανεβαίνουμε στο deck 7, με το όνομα ΖΑΚΡΟΣ, όπου εκτός από τις άνετες και πολυτελείς καμπίνες, υπάρχει ο χώρος με τα ιδιαίτερα άνετα αεροπορικά καθίσματα.
Ανεβαίνουμε ακόμη ένα επίπεδο, στο deck 8 με το όνομα ΖΕΦΥΡΟΣ. Προς τα πρύμα και στα αριστερά του πλοίου, βρίσκεται ένας ακόμη πολύ σημαντικός χώρος του πλοίου, γιατί διαθέτει ξεχωριστές χάρες. Πρόκειται για το χώρο με τα VIP αεροπορικά καθίσματα, τα οποία είναι πολλές κλάσεις παραπάνω από άνετα, καθώς ανοίγουν και αναδιπλώνουν πλήρως και διαθέτουν προσωπικό monitor το καθένα με τα τηλεοπτικά κανάλια καθώς και το κανάλι με το ζωντανό, μέσω δορυφόρου, στίγμα του πλοίου, για να περνούν όμορφα και ευχάριστα αυτές οι λιγοστές ώρες ταξιδιού-κρουαζιέρας, από τον Πειραιά μέχρι το Ηράκλειο.

Και αναφέρουμε λιγοστές ώρες, γιατί με την ταχύτητα που πιάνει το ΦΑΙΣΤΟΣ ΠΑΛΑΣ, «καταπίνει» τα μίλια της απόστασης στο γρηγορότερο δυνατό χρόνο! Μάλιστα σε ένα ημερήσιο ταξίδι μας το καλοκαίρι με το πλοίο, ο φακός μας κατέγραψε τη μοναδική ταχύτητα των 30 κόμβων! Γεγονός που κατατάσσει το FESTOS PALACE, στα ταχύτερα πλοία του κόσμου!
Παραμένοντας στο επίπεδο 8 με το όνομα ΖΕΦΥΡΟΣ και κατευθυνόμενοι προς πλώρα, συναντάμε τις πισίνες με το κατάστρωμα για ηλιοθεραπεία καθώς και το Pool Bar, για ατέλειωτες στιγμές ξεγνοιασιάς τους θερινούς μήνες! Το κυκλικό Bar με το όνομα ΑΣΤΕΡΙΩΝ, είναι αρκετά εντυπωσιακό με την ξεχωριστή διακόσμηση του. Ακριβώς από πάνω «κρύβεται» η ΣΕΛΗΝΗ! Η ΣΕΛΗΝΗ είναι η ντίσκο του πλοίου, χωρητικότητας 147 θέσεων, που αναλαμβάνει να ψυχαγωγήσει και τους πιο απαιτητικούς επιβάτες! Με ένα γυάλινο τρούλο στην κορυφή, που θυμίζει πλανητάριο, τα αστέρια και η ΣΕΛΗΝΗ αποκτούν ξεχωριστή μορφή, καθώς τα ρομποτικά φωτο-ρυθμικά φωτίζουν εντυπωσιακά τον τρούλο, δημιουργώντας ξεχωριστή ατμόσφαιρα συνοδευόμενη από ιδανική μουσική!
Στο Pool Bar ΑΣΤΕΡΙΩΝ συναντήσαμε τον κ. Ιωάννη Τσαγκαρουλάκη και στη Disco ΣΕΛΗΝΗ τον κ. Αντώνιο Τρευλάκη.

Κατευθυνόμενοι προς τα εμπρός, μπαίνουμε σε μία από τις μεγαλύτερες Γέφυρες πλοίων που έχουμε δει ποτέ!
Η Γέφυρα του FESTOS PALACE είναι ιδιαίτερα μεγάλη, έχει χαρακτηριστική άνεση και άπλα και είναι εφοδιασμένη με τα πλέον σύγχρονα όργανα! Η θέα από τα τεράστια, χορταστικά παράθυρα είναι απεριόριστη και πανοραμική!


O Cpt Νικόλαος Λιοδάκης

Ο Καπετάν Νικόλαος Λιοδάκης, ή αλλιώς ο «Αγροτο-Καπετάνιος με το ΝΑVARA», μας υποδέχεται και μας φιλοξενεί στη Γέφυρα!
Είναι πολύ καλός φίλος και τον εκτιμάμε ιδιαιτέρως, όπως και πάρα πολύς κόσμος, γιατί έχει ιδιαίτερα ζεστό χαρακτήρα και τεράστια καρδιά! Τον ευχαριστούμε για ακόμη μια ζεστή φιλοξενία που μας προσέφερε στο Παλάτι του! Μας έκανε την τιμή να μας πει λίγα πράγματα για το καράβι, την εταιρία και τη ζωή του, οπότε έχετε την ευκαιρία να τον απολαύσετε στο βίντεο που έχουμε ετοιμάσει!
Στη Γέφυρα συναντήσαμε και τον Ύπαρχο του πλοίου, τον κ. Εμμανουήλ Γιακουμάκη, ο οποίος έχει γράψει κι αυτός τη δικιά του μεγάλη ιστορία με τα όμορφα χρώματα των Μινωϊκών Γραμμών. Είχαμε την τιμή και τη χαρά να συζητήσουμε για πολλά πράγματα για τα βαπόρια και τη θάλασσα, σε μια όμορφη, παραδοσιακή ταβέρνα, τον ΟΝΗΣΙΜΟ στο χωριό Πεζά. Τον ευχαριστούμε θερμά για την υπέροχη φιλοξενία.

Ακόμη ένας φίλος, ο προσωπικός θαλαμηπόλος του Καπετάνιου, κ. Εμμανουήλ Κιαγιάς, πάντα με το χαμόγελο και τη ζεστή κουβέντα, ήταν συνέχεια κοντά μας και μας φρόντιζε σε ο,τι χρειαστήκαμε.
Κατεβαίνοντας προς την καρδιά του πλοίου, τους χώρους του Μηχανοστασίου, περάσαμε από τη reception και συναντήσαμε ακόμη ένα φίλο του Αρχιπελάγους, τον κ. Βασίλειο Μπαϊρακτάρη, θαλαμηπόλο, να εξυπηρετεί άμεσα και υπεύθυνα τον μεγάλο όγκο επιβατών, ώστε να τακτοποιηθούν στις καμπίνες τους. Να αναφέρουμε σε αυτό το σημείο, την πολυτέλεια που εντυπωσιάζει και τον πιο απαιτητικό επιβάτη. Απαλά χρώματα και άνεση χώρου, είναι τα κύρια χαρακτηριστικά σε όλες τις καμπίνες, από τις υπερπολυτελείς lux μέχρι τις εσωτερικές τετράκλινες. Όλες τις εικόνες από τους ξεχωριστούς χώρους του Παλατιού, έχετε τη δυνατότητα να τις απολαύσετε στις οθόνες σας, μέσα από τα βίντεο που έχουμε ετοιμάσει, ώστε να έχετε μια πλήρη ξενάγηση μέσα στο πλωτό ανάκτορο ΦΑΙΣΤΟΣ ΠΑΛΑΣ!

Κατεβαίνουμε στην καρδιά του πλοίου, εκεί όπου χτυπούν ρυθμικά και δίνουν ζωή στην «Πλωτή Πολιτεία», οι 4 πανίσχυρες WARTSILA μηχανές!

Ευχαριστούμε όλο το team της Μηχανής για τη φιλοξενία και την ενδιαφέρουσα ξενάγηση στους υπόγειους χώρους του Μηχανοστασίου, εκεί όπου βασιλεύει ο Μαστρό Μιχάλης Σπανός, ο Α’ Μηχανικός του FESTOS PALACE. Ένας άνθρωπος «έξω καρδιά», από τους Φούρνους της Σάμου, μας μίλησε και ζωντανά on camera, για το υπέροχο βαπόρι του και την ιστορία του στη MINOAN LINES.
Ακόμη συναντήσαμε τον ΑΒ’ Μηχανικό, κ. Ιωάννη Βελούδο και τον Προϊστάμενο Ηλεκτρολόγο, κ. Παναγιώτη Δρίτσα.
Για το τέλος κρατήσαμε έναν εξωτερικό χώρο του ΦΑΙΣΤΟΣ ΠΑΛΑΣ: Ο χώρος αυτός είναι το ελικοδρόμιο του πλοίου, ένας χώρος εντυπωσιακά τεράστιος, όπου χαρίζει μοναδική θέα στα απόνερα του πλοίου, όπου με τέτοιες ιδιαίτερα υψηλές ταχύτητες που πιάνει, είναι μοναδικά σαν βαθιές λευκές χαρακιές στην απεραντοσύνη του… Αρχιπελάγους!

 

Για το ARXIPELAGOS.COM

Σίμος Μιχάλογλου

 

 

Εσωτερικοί Χώροι

Άφιξη στο Ηράκλειο

Νυχτερινά πλάνα

Αναχώρηση απο Ηράκλειο

Άφιξη στον Πειραιά & «Τέλος ταξιδιού»


.

.

FESTOS PALACE: Interiors Slide Show ΗD

FESTOS PALACE Arrival at Piraeus

FESTOS PALACE – MOMENTS OF TRIP

FESTOS PALACE – Night Departure from Piraeus Port

.

ΛΙΟΔΑΚΗΣ ΝΙΚΟΛΑΟΣ: ΠΛΟΙΑΡΧΟΣ FESTOS PALACE ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ

ΓΡΗΓΟΡΑΚΗΣ ΑΝΤΩΝΗΣ – ΠΡΟΪΣΤΑΜΕΝΟΣ ΑΡΧΙΘΑΛΑΜΗΠΟΛΟΣ

ΣΠΑΝΟΣ ΜΙΧΑΛΗΣ Α’ ΜΗΧΑΝΙΚΟΣ

ΔΕΙΤΕ ΟΛΟ ΤΟ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΚΟ ΑΡΧΕΙΟ ΑΠΟ ΤΟ FESTOS PALACE

TO ΠΛΗΡΩΜΑ TOY ΠΛΟΙΟΥ

Η ΓΕΦΥΡΑ TOY ΠΛΟΙΟΥ

ΕΣΩΤΕΡΙΚΟΙ ΧΩΡΟΙ

ΕΞΩΤΕΡΙΚΟΙ ΧΩΡΟΙ

ΕΣΤΙΑΤΟΡΙΑ

ΚΑΤΑΣΤΗΜΑΤΑ

ΣΑΛΟΝΙΑ

ΣΑΛΟΝΙΑ

.

ΔΕΙΤΕ ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ ΑΠΟ ΤΟ ΑΡΧΕΙΟ ΜΑΣ

ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΚΟ ΑΡΧΕΙΟ ΤΟΥ ΠΛΟΙΟΥ

O ΣΤΟΛΟΣ ΤΗΣ MINOAN LINES

MINOAN LINES ΙΣΤΟΡΙΚΗ ΑΝΑΔΡΟΜΗ

FESTOS PALACE: night departure from Piraeus Port ( VIDEO )

ΑΠΟΠΛΟΥΣ ME TO FESTOS PALACE ΑΠΟ ΤΟ ΗΡΑΚΛΕΙΟ ΜΕ ΤΟΝ cpt ΝΙΚΟΛΑΟ ΛΙΟΔΑΚΗ ( VIDEO)

ΦΑΙΣΤΟΣ ΠΑΛΑΣ ΑΦΙΞΗ & ΡΑΜΕΤΖΟ ΣΤΟ ΗΡΑΚΛΕΙΟ No2( VIDEO)

ΑΠΟΠΛΟΥΣ ME TO FESTOS PALACE ΑΦΙΞΗ & ΡΕΜΕΤΖΟ ΣΤΟ ΗΡΑΚΛΕΙΟ ( VIDEO)

ΚΑΤΑΠΛΟΥ ΤΟΥ ΠΑΛΑΤΙΟΥ ΤΩΝ ΜΙΝΩΙΚΩΝ ΣΤΟ ΛΙΜΑΝΙ ΤΟΥ ΠΕΙΡΑΙΑ ( VIDEO)

ΕΥΧΑΡΙΣΤΟYΜΕ ΤΗ ΜΙΝΟΑΝ LINES ΓΙΑ ΤΗΝ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ

Τον πρόεδρο κ. Emanuele Grimaldi,
Τον κ. Αντώνιο Μανιαδάκη, Διευθύνοντα Σύμβουλο,
Τον κ. Εμμανουήλ Τσικαλάκη, Διευθυντή Ναυτικής, Λειτουργίας,
Την κ. Αικατερίνη Αποστολίδη, Υπεύθυνη Επικοινωνίας,
Την κ. Χριστιάνα Βαρελτζάκη, από το Τμήμα Επικοινωνίας
Και όλα τα μέλη του Δ.Σ. της MINOAN LINES!

ΤΕΛΟΣ ΕΥΧΑΡΙΣΤΟYΜΕ ΘΕΡΜΑ ΤΟΥΣ ΚΑΛΟΥΣ ΦΙΛΟΥΣ ΑΠΟ ΤΗ ΓΕΦΥΡΑ ΤΟΥH/S/F FESTOS PALACE:

Τον κ. Πλοίαρχο, Καπετάν Νικόλαο Λιοδάκη,
Τον κ. Ύπαρχο, Καπετάν Εμμανουήλ Γιακουμάκη,
Τον κ. Α’ Μηχανικό, Μαστρό Μιχαήλ Σπανό,
Τον Προϊστάμενο Οικονομικό, κ. Νικόλαο Μπουζαλάκο,
Τον Προϊστάμενο Αρχιθαλαμηπόλο, κ. Αντώνιο Γρηγοράκη,

Όλους τους Αξιωματικούς και το Πλήρωμα του πλοίου-θηρίου ΦΑΙΣΤΟΣ ΠΑΛΑΣ, για την υπέροχη και ιδιαίτερα ζεστή φιλοξενία καθώς και για τη σημαντική συμβολή τους στην πραγματοποίηση του αφιερώματος!,

Για την πραγματοποίηση του αφιερώματοs συμμετείχαν οι

Σίμος Μιχάλογλου, :Κάμερα

Λίνα Ζαφείρη : Φωτογράφιση

Σίμος Μιχάλογλου: Συνέντευξη

Λίνα Ζαφείρη : Σημειώσεις

Κωνσταντίνος Παπαδόπουλος: Montage, Computer. Graphics Animation,

.
Ήταν μια παραγωγή του arxipelagos.com σε συνεργασία με την ΜΙΝΟΑΝ LINES

 

 

 

 

 

Κράτα το

Portal Team

Συντάκτης: Portal Team

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Your email address will not be published. Required fields are marked as *

*


Σχετικές ειδήσεις