Δευτέρα 22 Οκτωβρίου 2018, 08:48

«flyingcat 6» ΑΦΙΕΡΩΜΑ – ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗΗ ταχύτητα, η ασφάλεια και η συνέπεια είναι χαρακτηριστικά της HELLENIC SEAWAYS που συναντήσαμε και στο ταχύπλοο «FLYINGCAT 6» που εκτελεί δρομολόγια στα όμορφα νησιά του Αργοσαρωνικού!

Τη Δευτέρα 20 Ιουνίου του Αγίου Πνεύματος, το team του arxipelagos.com με τον εξοπλισμό του, ταξίδεψε με το ταχύπλοο «FLYINGCAT 6» στα νερά του Σαρωνικού κόλπου, για να το παρουσιάσει μέσα από τους φακούς του Αρχιπελάγους.

Ο ΠΛΟΙΑΡΧΟΣ

Στη Γέφυρα – Πιλοτήριο του σκάφους μας υποδέχτηκε ο Πλοίαρχος, Cpt Στράτος Πετρίδης, ο οποίος φέτος το 2016 διανύει την πρώτη του χρονιά Πλοιαρχίας.
Με καταγωγή από την Κάτω Παναγιά του νομού Ηλείας, που βρίσκεται δίπλα στην Κυλλήνη, μεγάλωσε θαυμάζοντας από τα μαθητικά του χρόνια τις γαλλικές φινετσάτες γραμμές του ιστορικού ΕΓ/ΟΓ «ΔΗΛΟΣ» της τότε STRINTZIS LINES, ένα ιστορικό ποστάλι που έγραψε ιστορία στη γραμμή Κυλλήνη – Πόρος Κεφαλονιάς. Ήταν η έμπνευση, το έναυσμα για να ακολουθήσει το δρόμο της θάλασσας, το δρόμο της καρδιάς του. Με ήθος και ζεστή καρδιά, αποτελεί το νέο αίμα τόσο της HSW, όσο και της Ελληνικής Ακτοπλοΐας γενικότερα.
Ο Καπετάν Στράτος μας παραχώρησε και συνέντευξη στην κάμερα του Αρχιπελάγους, όπου μας είπε δυο λόγια για το σκάφος και την καριέρα του.

 

Ο Α’ ΜΗΧΑΝΙΚΟΣ

Στο πιλοτήριο του σκάφους συναντήσαμε και τον Α’ Μηχανικό του «Flyingcat 6», τον κ. Γεώργιο Παπασταματίου με καταγωγή από τη Σκύρο. Δεν είναι σύνηθες στο χώρο της Γέφυρας να βρίσκεται Μηχανικός, όμως στα ταχύπλοα είναι ο κανόνας, καθώς όλες οι ενδείξεις στα όργανα από κάθε μηχανικό σύστημα από τα δύο μικρά μηχανοστάσια του ταχύπλοου καταμαράν, όπως βρίσκονται αντίστοιχα μέσα στις δύο καρίνες, ελέγχονται και καταγράφονται από τον Α’ Μηχανικό στο χώρο της Γέφυρας. Ο κ. Παπασταματίου.
Συνομιλήσαμε μαζί του στην κάμερα του Αρχιπελάγους, όπου με δυο λόγια μας περιέγραψε τα μηχανικά μέρη του ταχύπλοου.

 

Η ΑΝΘΥΠΟΠΛΟΙΑΡΧΟΣ

Αξίζει να σημειωθεί πως το team της Γέφυρας αποτελείται από δύο άτομα: Τον Πλοίαρχο και τον Ανθυποπλοίαρχο. Η κ. Χαριτίνη Κουφογιωργάκη είναι η Ανθυποπλοίαρχος του «Flyingcat 6».
Μας εντυπωσίασε η εκπαίδευση της πάνω στα ιδιαίτερα χειριστήρια των ταχύπλοων και η άριστη ανταπόκριση της στις υψηλές απαιτήσεις της θέσης όπου υπηρετεί, αν αναλογιστούμε πως το team της Γέφυρας του ταχύπλοου αποτελείται από δύο μέλη. Μας μίλησε στην κάμερα του arxipelagos.com, σε μια σύντομη αλλά ενδιαφέρουσα κουβέντα.

 

Η ΓΕΦΥΡΑ

Το σύγχρονο πιλοτήριο του «Flyingcat 6» διαθέτει όλα τα απαραίτητα όργανα και βοηθήματα για ασφαλείς πλεύσεις σε γρήγορες ταχύτητες.
Εμπρός βρίσκονται οι δύο θέσεις για τα δύο μέλη της ομάδας της Γέφυρας, ενώ ακριβώς πίσω τους και κεντρικά στο χώρο βρίσκεται η θέση του Α’ Μηχανικού με τη δική της κονσόλα. Δύο ανοιχτές βαρδιόλες με χειριστήρια βρίσκονται εκατέρωθεν της Γέφυρας. Μια εσωτερική μικρή σκάλα οδηγεί σε ένα μικρό χώρο όπου εδρεύει η οικονομικός του πλοίου κ. Ειρήνη Κορδώνη.

 

ΟΙ ΕΣΩΤΕΡΙΚΟΙ ΧΩΡΟΙ

Οι εσωτερικοί χώροι του ταχύπλοου αναπτύσονται σε δύο επίπεδα με αριθμημένα καθίσματα και τραπεζάκια. Η συνολική χωρητικότητα των σαλονιών μπορεί να φιλοξενήσει μέχρι 337 επιβάτες.
Στο κάτω επίπεδο βρίσκεται το σαλόνι «Economy Class 1». Στο ίδιο επίπεδο βρίσκεται και το bar του πλοίου, το οποίο ανήκει σε γνωστή αλυσίδα καφέ – fast food και προσφέρει μεγάλη ποικιλία σε καφέ και άλλα ροφήματα καθώς και πλούσια σνακς.

Πίσω από το πάγκο συναντάμε τους θαλαμηπόλους κ.κ. Κωνσταντίνο Μπεγνή και Κωνσταντίνο Γιάνναρο.
Στο άνω επίπεδο βρίσκεται το σαλόνι «Economy Class 2».
Στο εξωτερικό κατάστρωμα που βρίσκεται στον άνω όροφο δεν επιτρέπεται η πρόσβαση κατά τη διάρκεια του ταξιδιού, κανόνας που ισχύει σε όλα τα ταχύπλοα, λόγω των υψηλών ταχυτήτων.

 

ΟΙ ΜΗΧΑΝΕΣ ΤΟΥ ΣΚΑΦΟΥΣ

Από το πρυμναίο μέρος του σκάφους κατεβαίνουμε μερικά σκαλιά μέσα στην κάθε καρίνα, όπου θαυμάζουμε τα μικρά και θαυματουργά μηχανοστάσια. Στο δεξιό μηχανοστάσιο βρίσκεται και το control-room. Εκεί γνωρίζουμε τον κ. Δημήτριο Ωρολογά, τον Γ’ Μηχανικό του «Flyingcat 6».
Το ταχύπλοο της HELLENIC SEAWAYS φοράει 2 μηχανές MTU 16V, 396 TE 74L, των 2000 KW η καθεμία που αποδίδουν ταχύτητες 30 κόμβων. Τα water jets είναι KAMEWA 1PS, 2X63 SII. Οι δύο ηλεκτρογεννήτριες είναι MTU diesel, type 6RO997A, 31,68 KW, 170 kva και 2 X Leroy Somer 68 KW, 380-220 V, 50 hz η καθεμία.

 

ΤΑ ΧΑΡΑΚΤΗΡΙΣΤΙΚΑ ΤΟΥ «FC6»

http://i.imgur.com/h1aAg5Q.png

Το ταχύπλοο «FlyingCat 6» της HELLENIC SEAWAYS ναυπηγήθηκε το 1997 στα Ναυπηγεία Kvaerner Fjellstrand στη Σιγκαπούρη και ο τύπος είναι «passenger ship catamaran». Έχει ολικό μήκος 40 m, ενώ το μήκος της ισάλου φτάνει τα 37,3 m. Το πλάτος είναι στα 10,10 m και το βύθισμα φτάνει τα 3, 78 m.

Με ταχύτητα και ασφάλεια εξυπηρετεί τη γραμμή Πειραιάς – Πόρος – Ύδρα – Σπέτσες και Πόρτο Χέλι, με μικρές αλλαγές στο πρόγραμμα αναλόγως τις ημέρες της εβδομάδας. Στις άμεσες αφιξοαναχωρήσεις στα μικρά λιμάνια, η συμβολή των δύο ναυτών του μικρού καταμαράν κ. Ιωάννη Αντωνίου και κ. Δημητρίου Μελή, είναι πολύ σημαντική.

 

ΓΙΑ ΤΟ ΤΕΛΟΣ

http://i.imgur.com/iksKq3C.png

Επιστρέφοντας από τη μικρή εξόρμηση μας στα νησιά του Αργοσαρωνικού με το μικρό ταχύπλοο καταμαράν, ο ήλιος ήδη αρχίζει να μας αφήνει στη συντροφιά του ολόγιομου φεγγαριού, που φώτισε το σκοτάδι και χάρισε στη νύχτα νότες δροσιάς.

Για το arxipelagos.com
Σίμος Μιχάλογλου

 

 

ΑΝΑΧΩΡΗΣΗ ΑΠΟ ΠΕΙΡΑΙΑ

 

ΑΦΙΞΗ ΚΑΙ ΑΝΑΧΩΡΗΣΗ ΑΠΟ ΥΔΡΑ

 

ΑΦΙΞΗ ΚΑΙ ΑΝΑΧΩΡΗΣΗ ΑΠΟ ΣΠΕΤΣΕΣ

 

ΑΦΙΞΗ ΑΠΟΓΕΥΜΑ ΣΤΟΝ ΠΕΙΡΑΙΑ

 

 

 

 

 

ΣΤΙΓΜΕΣ ΤΑΞΙΔΙΟΥ

Το ταχύπλοο Flyingcat 6 της HELLENIC SEAWAYS γλιστρά στα ήρεμα νερά του Σαρωνικού και προσφέρει χαλαρές στιγμές ταξιδιού, μέσα από το φακό του arxipelagos.com!

Όμορφες θαλασσινές εικόνες με τα εντυπωσιακά απόνερα από τις ισχυρές «καμέβες» σε μπλε αποχρώσεις και το φως του λαμπρού ήλιου μέχρι το δειλινό!

Με τον Cpt Στράτο Πετρίδη στα χειριστήρια και τον Μαστρό Γεώργιο Παπασταματίου στις μηχανές, το σύγχρονο ταχύπλοο ταξιδεύει με ταχύτητα, ασφάλεια και άνεση στα γραφικά νησιά του Αργοσαρωνικού!

 

 

ΣΤΙΓΜΕΣ ΤΑΞΙΔΙΟΥ (ΒΙΝΤΕΟ ΣΕ ΓΡΗΓΟΡΗ ΚΙΝΗΣΗ)

 

 

 

 

 

ΕΣΩΤΕΡΙΚΟΙ ΧΩΡΟΙ (ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ)

 

 

 

Cpt ΣΤΡΑΤΟΣ ΠΕΤΡΙΔΗΣ – ΠΛΟΙΑΡΧΟΣ

Στα πλαίσια του αφιερώματος του arxipelagos.com στο ταχύπλοο της HELLENIC SEAWAYS «FLYINGCAT 6», ο Πλοίαρχος του Cpt Στράτος Πετρίδης μας παραχώρησε συνέντευξη στην κάμερα του arxipelagos.com!

Ο Καπετάν Στράτος φέτος ανέλαβε πρώτη φορά Πλοίαρχος και αποτελεί το νέο και ελπιδοφόρο «αίμα» τόσο της μεγάλης εταιρίας όπου ανήκει όσο και της ελληνικής ακτοπλοΐας. Το αναφέρουμε αυτό και το υπογραμμίζουμε, καθώς το ήθος, η ζεστασιά και ο σπάνιος χαρακτήρας του νέου Πλοιάρχου δείχνουν πως θα έχει μια λαμπρή σταδιοδρομία στη θάλασσα και θα αφήσει το στίγμα του σε όποιο πλοίο πλοιαρχήσει.

Με καταγωγή από την Κάτω Παναγιά του νομού Ηλείας, το οποίο βρίσκεται δίπλα στην Κυλλήνη, μεγάλωσε θαυμάζοντας από τα μαθητικά του χρόνια τις γαλλικές φινετσάτες γραμμές του ιστορικού ΕΓ/ΟΓ «ΔΗΛΟΣ» της τότε STRINTZIS LINES, ένα ιστορικό ποστάλι που έγραψε ιστορία στη γραμμή Κυλλήνη – Πόρος Κεφαλονιάς. Ίσως και να ήταν η αιτία που αποφάσισε να ακολουθήσει το δύσκολο δρόμο του Ναυτικού, ποιος ξέρει; Μέσα από την όμορφη κουβέντα μας θα μας δοθεί η ευκαιρία να μάθουμε περισσότερα και να γνωρίσουμε τον Cpt Στράτο Πετρίδη, Πλοίαρχο του ταχύπλοου «FLYINGCAT 6» της HELLENIC SEAWAYS!

Για το ARXIPELAGOS.COM
Σίμος Μιχάλογλου

 

ΓΙΩΡΓΟΣ ΠΑΠΑΣΤΑΜΑΤΙΟΥ Α’ ΜΗΧΑΝΙΚΟΣ

Στο υπερσύγχρονο πιλοτήριο του ταχύπλοου «FLYINGCAT 6» της HELLENIC SEAWAYS, συναντήσαμε τον Α’ Μηχανικό του σκάφους, κ. Γιώργο Παπασταματίου.

Μέσα από το χώρο της Γέφυρας, ελέγχει και καταγράφει τις ενδείξεις στα όργανα από κάθε μηχανικό σύστημα που βρίσκεται στα δύο μικρά μηχανοστάσια του ταχύπλοου καταμαράν, όπως βρίσκονται αντίστοιχα μέσα στις δύο καρίνες.

Ο Μαστρό – Γιώργος μας παραχώρησε μια μικρή αλλά ενδιαφέρουσα συνέντευξη στην κάμερα του arxipelagos.com όπου μας ανέλυσε με δυο λόγια τις δυνατότητες του σκάφους.

Αν και καταγόμενος από την όμορφη Σκύρο από ναυτική οικογένεια, γεννήθηκε και μεγάλωσε στην Αθήνα και σπούδασε στην ΑΕΝ Ασπροπύργου το διάστημα 1984-1989.

Ο πατέρας του Καπετάνιος στο επάγγελμα, ταξίδεψε κυρίως με ποντοπόρα ενώ έκανε και μερικά χρόνια στην επιβατηγό ελληνική ναυτιλία και συγκεκριμένα στην ιστορική ΕΛΜΕΣ στις γραμμές Πάτρας – Ιταλίας.

Ο κ. Γιώργος Παπασταματίου έχει ταξιδέψει ως επί το πλείστον με θαλαμηγούς και βρίσκεται στη HELLENIC SEAWAYS εδώ και ένα έτος.

Του ευχόμαστε να έχει πάντα καλά ταξίδια σε ήρεμες θάλασσες!

Συνέντευξη: Σίμος Μιχάλογλου

Μοντάζ: Κωνσταντίνος Παπαδόπουλος

Copyright Ιούνιος 2016

 

 

ΧΑΡΙΤΙΝΗ ΚΟΥΦΟΓΙΩΡΓΑΚΗ, ΑΝΘΥΠΟΠΛΟΙΑΡΧΟΣ

Η Cpt Χαριτίνη Κουφογιωργάκη είναι η πρώτη γυναίκα Αξιωματικός Γέφυρας ιστορικά, που παραχωρεί συνέντευξη στην κάμερα του arxipelagos.com, στα πλαίσια του αφιερώματος μας στο ταχύπλοο «FLYINCAT 6″ της HELLENIC SEAWAYS. Τη συναντήσαμε στο πιλοτήριο του σκάφους, στο ταξίδι μας για τα νησιά του Αργοσαρωνικού. Μας εντυπωσίασε η εκπαίδευση της πάνω στα ιδιαίτερα χειριστήρια των ταχύπλοων και η άριστη ανταπόκριση της στις υψηλές απαιτήσεις της θέσης όπου υπηρετεί, αν αναλογιστούμε πως το team της Γέφυρας του ταχύπλοου αποτελείται από δύο μέλη, τον Πλοίαρχο και την Ανθυποπλοίαρχο.

Ξεκίνησε την καριέρα της από επιβατηγά και οχηματαγωγά ταχύπλοα της HELLENIC SEAWAYS και έλαβε το βαθμό του Ανθυποπλοιάρχου στο συμβατικό ΕΓ/ΟΓ «ΝΗΣΟΣ ΜΥΚΟΝΟΣ» της ίδιας εταιρίας.

Καραβολάτρισσα από μικρή ηλικία, έχει επιδείξει ισχυρή θέληση για την άσκηση του ναυτικού επαγγέλματος, γι αυτό και τα έχει καταφέρει τόσο καλά μέχρι τώρα.

Γεννημένη στο Ηράκλειο Κρήτης, σπούδασε στην ΑΕΝ Ηπείρου, όπου αποφοίτησε το 2014.

Της ευχόμαστε να έχει πάντα μια λαμπρή πορεία και καλά ταξίδια σε ήρεμες θάλασσες!

Συνέντευξη: Σίμος Μιχάλογλου

Μοντάζ: Κωνσταντίνος Παπαδόπουλος

copyright Ιούνιος 2016

 

 

 

ΔΕΙΤΕ ΟΛΟ ΤΟ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΚΟ ΑΡΧΕΙΟ

ΠΛΗΡΩΜΑ

 

 

ΔΕΙΤΕ ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΦΙΕΡΩΜΑΤΑ ΠΛΟΙΩΝ ΤΗΣ HELLENIC SEAWAYS ΑΠΟ ΤΟ ΑΡΧΕΙΟ ΜΑΣ

ARIADNE (ΑΦΙΕΡΩΜΑ ΣΤΟ ΠΛΟΙΟ)

NISSOS RODOS(ΑΦΙΕΡΩΜΑ ΣΤΟ ΠΛΟΙΟ)

NISSOS MYKONOS(ΑΦΙΕΡΩΜΑ ΣΤΟ ΠΛΟΙΟ)

EXPRESS SANTORINI(ΑΦΙΕΡΩΜΑ ΣΤΟ ΠΛΟΙΟ)

EXPRESS PEGASUS (ΑΦΙΕΡΩΜΑ ΣΤΟ ΠΛΟΙΟ)

 

 

 

ΕΥΧΑΡΙΣΤΟYΜΕ ΤΗΝ HELLENIC SEAWAYS ΓΙΑ ΤΗ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ

Ιδιαίτερες ευχαριστίες στον Α’ Αντιπρόεδρο & Διευθύνων Σύμβουλο κ. Αντώνιο Αγαπητό

Τον  Διευθυντή Ναυτιλιακού τμήματος, Cpt Δημήτρη Παρασχάκη

Καθώς επίσης και στον Αρχιπλοίαρχο Cpt  Μανώλη Λούσα

Ευχαριστούμε ακόμη

Τον Γενικό διευθυντή εμπορικού τμήματος κ. Βασίλη Κάτσαρη

Τον Hotel Operation Manager κ. Αριστείδη Κατσαΐτη

Καθώς και την κ. Ελένη Πετσετάκη από το τμήμα Marketing για τη συνεργασία.

Από το πλήρωμα του ταχύπλοου καταμαράν ευχαριστούμε θερμά για τη φιλοξενία:

 

 

Τον Πλοίαρχο, Cpt Στράτο Πετρίδη
Τον Α’ Μηχανικό, κ. Γεώργιο Παπασταματίου
Την Ανθυποπλοίαρχο, Χαριτίνη Κουφογιωργάκη
Τον Γ’ Μηχανικό, κ. Δημήτριο Ωρολογά
Την Οικονομικό, κ. Ειρήνη Κορδώνη

Και όλο το υπόλοιπο Πλήρωμα ευχαριστούμε θερμά και του ευχόμαστε καλά ταξίδια σε ήρεμες θάλασσες!

 

 

Για την πραγματοποίηση του αφιερώματοs συμμετείχαν οι

Σίμος Μιχάλογλου: Κάμερα

Σίμος Μιχάλογλου: Φωτογράφιση

Σίμος Μιχάλογλου: Συνέντευξη

Λίνα Ζαφείρη : Σημειώσεις

Κωνσταντίνος Παπαδόπουλος: Montage, Computer. Graphics Animation,

.
Ήταν μια παραγωγή του arxipelagos.com σε συνεργασία με την Hellenic Seaways

 

http://i.imgur.com/iksKq3C.png

Κράτα το

Portal Team

Συντάκτης: Portal Team

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Your email address will not be published. Required fields are marked as *

*


Σχετικές ειδήσεις